Според нея изказването на Рашков, че разследването на „Хемус” ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър

Десислава Атанасова: ГЕРБ ще гласува против кабинета. Кандидат-министрите са със спорна биография

7383 | 12 дек. 2021 | 17:47

Тази седмица от ГЕРБ имаха и още две екшън операции – отиващият си служебен министър на културата призова партията да си ходят от 16 и 17 етаж на НДК, а втората беше протестът на ГЕРБ в подкрепа на „Труд”. Според нея това са нормални отношения в полити


„По отношение на обявяването на новия министерски съвет – проектът утре ще бъде разгледан, ГЕРБ ще бъде в залата и ще гласува против и трите точки”, обяви в ефира на „На фокус” председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова. Тя обясни и защо от партията, която сега са в опозиция, са решили да гласуват по този начин.

 

На първо място – смятаме, че не е възможно да подкрепим кандидат за министър-председател, който съзнателно е нарушил Конституцията, в която ще се закълне утре, при условие, че бъде избран”, обясни Атанасова и добави, че едва ли е имало вариант, при който ГЕРБ би подкрепил проектокабинета на Петков.

 

„Твърде противоречиви заявления имаше. Едно споразумение, в което категорично липсват дати за изпълнение на ангажиментите, под който са сложили подписи лидерите на четирите партии. За нас този кабинет е политически Франкенщайн. В него има твърде много хора със спорна политическа биография. Вие споменахте името на Бойко Рашков. Този човек е бил комунистически кандидат за главен прокурор. Слава Богу, че президентът Стоянов тогава не е подписал указа. Този човек през последните 7 месеца ползваше МВР за пиар акции”, заяви още председателят на ПГ на ГЕРБ.

 

Според нея изказването на Рашков, че разследването на „Хемус” ще доведе до промени в някои парламентарни групи, е недопустимо за кандидат за вътрешен министър.

 

„Най-малкото, защото той не е последна инстанция. Има български съд и прокуратура. Бойко Рашков не може да казва коя парламентарна група ще се увеличи или ще намалее”, добави Атанасова.

 

Тази седмица от ГЕРБ имаха и още две екшън операции – отиващият си служебен министър на културата призова партията да си ходят от 16 и 17 етаж на НДК, а втората беше протестът на ГЕРБ в подкрепа на „Труд”.  Според нея това са нормални отношения в политиката.


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58