Десислава като Мелания при краля на Испания

Това не е първият път, когато президентшата копира бившата си колежка от Щатите

Десислава като Мелания при краля на Испания (Снимки)

14692 | 28 апр. 2022 | 17:08

Тоалетът вероятно шит по поръчка. Дрехата е решена в светло син цвят, символ на мира - с възможна препрадка към военния конфликт в Украйна, с висока обемна яка и протоколна дължина на полата няколко пръста под коляното

Десислава като Мелания при краля на Испания-1651155381.pngКрал Фелипе и кралица Летисия посрещнаха президента Радев и съпругата му-1651154530.jpgКрал Фелипе и кралица Летисия посрещнаха президента Радев и съпругата му-1651154536.jpg

Президентът Румен Радев е на официална визита в Кралство Испания по покана на крал Фелипе VI. Посещението е емблематично, защото е първата визита на български държавен глава в Испания за последните 23 години.

 

Крал Фелипе VI и кралица Летисия посрещнаха президентското семейство на България в двореца "Сарсуела". Предполага се, че името на замъка произлиза от думата „zarzas“, което означава тръни, поради функцията му на ловна хижа, което означава, че се намира сред тръстините на кралските ловни полета.

 

В "Сарсуела" днес живее кралското семейство, тук са офисите на техни кралски величества и в частност работните им кабинети. Тук монарсите приемат чуждестранни делегации и техните ръководители, като задължителна е протоколната снимка на стълбите на замъка.

 

За фотоса с явен държавнически смисъл съпругата на българския президент Десислава Радева бе избрала елегантен тоалет, шит по поръчка за случая. Дрехата е решена в светло син цвят, символ на мира - с висока обемна яка и протоколна дължина на полата няколко пръста под коляното. Г-жа Радева бе допълнила семплата си, но изключително елегантна визия с ефирна бяла брошка на ревера във формата на птиче перо в бял цвят. 

 

1651154536

 

Дрехата на Десислава е копирана от тоалета, с която бившата първа дама на САЩ Мелания присъства на инагурацията на съпруга си Доналд Тръмп през януари 2017 г. Моделът на Ralph Lauren в светло син цвят бе в стила на 60-те години на миналия век и вдъхновен от гардероба на друга първа дама - Джаки Кенеди.

 

Тоалетът е толкова популярен, че става основа на множество дамски облекла, носени от държавни и местни лидери, първи дами и топ модели не само по света, а и в България.

 

Няколко месеца след инагурацията на Тръмп подобна дреха облече зам.-кметът на Велинград Светла Томова за Празника на водата в града. За съжаление, обаче визията й бе далеч от тази на първообраза.

 

896-504-h

 

През юли 2018 г. тогавашният президент на Хърватия Колинда Грабар-Китарович изкопира дрехата на Мелания Тръмп за срещна с президента на Израел Реувен Ривлин. Китарович беше подбрала и високи светло сини обувки, подобни на Мелания Тръмп. Косата й също беше вдигната на кок. Доста прилика да е съвпадение, според хърватските медии. 

 

55

 

До днес Десислава Радева не бе обличала подобна дреха, но пък бе копирала друг тоалет на американската си колежка. Роклята на съпругата на президента Радев при визитата на френското първо семейство Еманюел и Бриджит Макрон във Варна през август 2017 г. силно напомняше тоалета на първата дама на САЩ, с който тя се появи в Панама през юни същата година. Разбира се, роклите не бяха еднакви, но приликите бяха сериозни - цветовата гама, идентична кройка в горната част с кръгло деколте и без ръкави, рязана в талията, и декоративни обемни копчета в долната част. 

 

orig

Една стилна визия на г-жа Радева, каквато бе и днешната в Испания. 

 

Програмата на президента Радев и съпругата му продължава и в утрешния ден. 


От категорията

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд

Мария Бакалова с две нови роли в Холивуд-1654587709.png

Бургазлийката влиза в актьорския състав на филма Fairyland, в който режисьорски ...

18 авг. 2022 | 11:33

Йорданският принц Хюсейн се сгоди! Избранницата му не отстъпва по красота на кралица Рания

Кралица Рания със сина си и годеницата му
Сн. Туитър-1660830944.png

28-годишната Раджуа Халед Ал Саиф е завършила архитектура в Съединените ...

18 авг. 2022 | 16:54

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”

В БНР започнаха снимките на документално-игралния филм “Оцеляване”-1660837720.jpg

Първото интервю, част от филма, ще бъде излъчено в предаването “Изотопия” по ...

18 авг. 2022 | 18:48

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица
(Галерия)

Китайска медийна група стартира познавателна видеопоредица-1660834717.jpg

звънземни ли са създали културата на „Сансиндуей“? Къде се намира най-дългият ...

18 авг. 2022 | 17:58