Диана Дамянова

Иначе, поклон пред Христо Иванов! Така се прави в "истинската" политика

Диана Дамянова: Поемам цялата вина за провала на "добрите сили"

18595 | 11 юни 2024 | 10:26

Поемам вината и за това, че моите говорители са лишени от каквито и да било качества, харизма, знания и че рецитират опорки като ученици в 3ти клас, а тезите им са на деца от забавачката. Венкосабрутевщината е лично и единствено моя вина


Диана Дамянова, Фейсбук

Поемам я, защото въпреки многобройното повтаряне и уроци, явно не съм успяла да обясня на „добрите сили”, че черните кампании водят само и единствено до рязко падане на избирателната активност.

Не са ми стигнали думите да разясня, че като пада, избирателната активност пада цялата, а не само на силите срещу които е насочена черната кампания, както и че от това падане губят всички, но по-големите губят по-малко.

Не съм успяла и да разкажа, че когато представяш политическата битка като битка срещу животно и растение, от това повече губи този, който изобразява така битката, отколкото този, който е изобразен така

Поемам я, защото не съм обърнала специално внимание на това, че черните кампании не бива да се подписват и да се идентифицираш с тях, защото наказанието е незабавно

Поемам изцяло вината, защото не съм научила добрите сили, че когато срещу теб има компромат /истинността на тези записи няма да коментирам тук/ единственото, което не бива на никаква цена да правиш, е да го легитимираш и по този начин, хем да го признаеш /в случая това беше направено с откровени думи/, хем да го популяризираш.

Многократно съм разказвала за черните кампании и тяхната роля в България. Дори през 2021 се бяха появили едни чужденци, които представиха брилянтен вариант на некадърна и неуспешна черна кампания и, признавам си, струваше ми огромно усилие да убедя ръководството на ПП, че това ще се обърне срещу нас, без да уязви по никакъв начин обекта на черната кампания. Тогава успях, но явно не съм успяла да ги убедя, за което поемам цялата вина.

Поемам вината и за пълната липса на логическа последователност в поведението на претендиращите за добри сили, като по-малко от 24 часа след самопубликуването на компромата, взеха, че го обявиха за фалшив, монтиран и сглобен, нещо, което беше в пълно противоречие с направеното предния ден. Защото от това бедният избирател остава в пълен ступор, незнаейки че второто мислене на ПП, доста често се отличава от първото. А понякога този процес отсъства напълно.

Поемам вината за това, че направих т.н. „сравнителна кампания”, нещо забранено в целия ЕС, в която се самоопределяхме като несравнимо по-добрите, като в същото време популяризирахме образите на тези, които малко по-рано бяхме определили като животно и зеленчук. Не ви е ясно ли? И на мен не ми е ясно.

Поемам вината за това, че доколкото имаше позитивна кампания, тя се състоеше в обикалянето из страната и с усилия напълнени зали с една презентация, която освен че ни представяше /по доста скучен начин/ за незаменими и единствени, твърдеше и че вече имало било /на 99%/ четири моста над Дунав, както и пак така едни пътища. Твърдение, което имаше за цел да се противопостави на онова – „тези и една лопата асфалт не са сложили”, ама чрез лека подмяна на истината.

Поемам вината за това, че освен 25% оттеглил се избирател, за това че го лъгахме с някакво „самостоятелно управление” с един министър на ГЕРБ, с една сглобка, доведох и до още 25% загуба по време на кампанията, тъй като отново позволих тази кампания да бъде измислена от някой, който не знае български и не познава българската действителност.

Поемам вината за това, че съм единствената партия, която по време на кампанията губи проценти, а не печели такива и доведох /комбинирано от политичаска измама и некадърна кампания/ до двоен спад на принадлежащите ми избиратели, пардон и до повече от троен спад, сравнен с 2021 година.

Поемам вината и за това, че моите говорители са лишени от каквито и да било качества, харизма, знания и убеждения и че рецитират опорки, като ученици в 3ти клас, а тезите, които често изказват, са на деца от забавачката.

Венкосабрутевщината е лично и единствено моя вина.

Поемам вината за това, че се обърнах към позитивната кампания едва 5-6 дни, преди края и то по начин, който беше по-скоро жалък и смешен, отколкото убедителен. А и как да бъде убедително, че обичаш България, като преди това през цялото време си мразел.

И накрая, приемам и вината за това, че през последните дни, свързаните с ПП анализатори, вдъхновено мразят българския народ.

Ето това е гаранция за по-нататъшен пълен провал.

Поемам вината и бих искала да ПОДАМ ОСТАВКА. Да напусна позицията си на член на тази партия, признавайки пълния си провал, но и това не успях да направя, защото по някакъв магически начин се оказа, че вече не съм член. Не съм напуснала, не съм изключена, но някак си съм „отпаднала”. Така че и този акт на достойнство и поемане на вина ми беше отнет.

Очаквам от средите на ПП това да бъде и единствената оставка, защото както вече ясно заявих, цялата вина е моя и единствено моя.

На ръководството на ПП остава да „не се отказва от мечтата си”, въпреки че те бяха избрани от българския народ не да мечтаят, а да изпълнят мечтите на народа.

Затова подавам оставка и от днес нататък, ако някъде и по някакъв повод споменавам ПП, това ще бъде от позицията ми на напълно безпартиен човек.

За „мечтателите” остава комфортното място на опозиция, която специално искам да подчертая, че това е една много много сложна работа, на която ПП на този етап са напълно неспособни. Дано да се научат.

Иначе, поклон пред Христо Иванов!

Така се прави в "истинската" политика.

 

 


Еврохолд

От категорията

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

"Политико" нареди Ицо Хазарта в групата на "откачените и идиотите" в ЕП, наред с любимци на Путин

"Политико" нареди Ицо Хазарта в групата на "откачените и идиотите" в ЕП-1654166646.jpg

Сред "отличените" са Фидиас Панайоту – ютюбърът от Кипър, Галато ...

15 юни 2024 | 16:22

Съзвездията от сателити са вредни за озоновия слой

Съзвездията от сателити са вредни за озоновия слой-Kompaniyata-na-Ilon-Mask--SpeysEks--izgrazhda-mrezha-ot-stotitsi-shpionski-sateliti-za-amerikanskoto-razuznavane_1710764656.jpg

Учените са изчислили, че "гибелта" на типичен 250-килограмов сателит, ...

16 юни 2024 | 21:42

Божинов: Българите не сме известни с това, че ще се съберем - шутовете и плюнката лепят по-здраво

Божинов: Българите не сме известни с това, че ще се съберем - шутовете и плюнката лепят по-здраво-Bozhinov--Balgarite-ne-sme-izvestni-s-tova--che-shte-se-saberem---shutovete-i-plyunkata-lepyat-po-zdravo_1718557859.png

В момента изборите се превръщат в едно махленско плюене едни срещу други. А би ...

16 юни 2024 | 20:08

Най-важното

Вижте текста на документа, Камала Харис и Олаф Шолц, напуснаха събитието по-рано

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария-Desetki-strani--sred-koito-tezi-ot-BRIKS-i-Vatikana--otkazaha-da-podpishat-deklaratsiyata-v-Shveytsariya_1718546453.png

Прави впечатление, че в комюникето няма искания за изтегляне на руските войски ...

16 юни 2024 | 16:59

Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Снимка Правителствена пресслужба-Glavchev--Tryabva-da-zashtitim-yadrenata-bezopasnost-i-sigurnost-na-Ukrayna--Evropa-i-sveta--Snimka-Plavitelstvena-pressluzhba_1718528517.jpg

Премиерът акцентира върху постигнатия от България съществен напредък в ...

16 юни 2024 | 12:00

Причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ с 60 депутата да поиска цялата власт

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект

Костадин Костадинов: Ще работим за своя група в ЕП-Kostadin-Kostadinov--Opitvat-da-unishtozhat-nezavisimata-balgarska-tsarkva_1717307986.jpg

Според лидера на „Възраждане“, "когато народът не вярва в държавата, ...

16 юни 2024 | 09:43

Вината за тежките резултати на изборите не може да бъде вменявана на един човек, смята той

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели-Atanas-Zafirov--Prevrat-v-BSP-nyama--predstoi-seriozen-razgovor-zashto-zagubihme-800-000-izbirateli_1718523576.jpg

"Надявам се традиционният събор на Бузлуджа да се превърне в събор на ...

16 юни 2024 | 10:32

Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа, смята тя

Проф. Румяна Коларова: "Продължаваме промяната" няма никакви перспективи за участие във властта

Проф. Румяна Коларова-1533017967.jpg

Според политолога присъствието на ПП в политическото пространство ще бъде ...

16 юни 2024 | 13:16

Проблем е, че не само компетентните са отстранени от властта, но е отстранен и естественият духовен елит на нацията

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес-Ivan-Stambolov--Sula---Dyasnoto--obedinenie-na--dobrite--sili_1675154655.jpg

С намаляването на легитимността изчезва уважението към институциите, а омразата ...

16 юни 2024 | 17:05

Мирослав Мурджов: Има много голяма вероятност част от ПП-ДБ също да се включат в ново правителство

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии-Analizatori--Pravitelstvo-shte-ima--klyuchat-e-v-malkite-partii_1718527377.jpg

Доц. Стойчо Стойчев: По-малките формации са заинтересовани да няма предсрочни ...

16 юни 2024 | 11:35

Левицата! поиска консолидация на левите формации, вече можело и с БСП

Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда, крил се от правосъдието. Няма място в НС

Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда, крил се от правосъдието. Няма място в НС-Rumen-Petkov--Poslednite-tri-parlamenta-sa-chast-ot-destabilizatsiyata-na-sadebnata-sistema_1666092582.jpg

Първи крачки вече се правят. Сега, повече от всякога - осъзнатата необходимост ...

16 юни 2024 | 16:47