Освен професионални и приятелски отношения с Вергов, имах и интимни отношения с него, казва актрисата

Освен професионални и приятелски отношения с Вергов, имах и интимни отношения с него, казва актрисата

Диана Димитрова за Вергов: Тормозеше дъщеря си, вкъщи я наричаха „дебела“, тя ми плачеше по телефона

28797 | 10 юли 2024 | 08:06

Вечерта преди побоя, който Вергов ми причини, той ми се обади и ме заплаши, че ще ме пребие на следващия ден. Не разбрах причината за това и до ден днешен не я зная.

Освен професионални и приятелски отношения с Вергов, имах и интимни отношения с него, казва актрисата-Osven-profesionalni-i-priyatelski-otnosheniya-s-Vergov--imah-i-intimni-otnosheniya-s-nego--kazva-aktrisata_1720588157.jpgДиана Димитрова за Вергов: Тормозеше дъщеря си, вкъщи я наричаха „дебела“, тя ми плачеше по телефона-Diana-Dimitrova-i-Yulian-Vergov_1678771973.jpg

Актрисата Диана Димитрова се яви в Софийски районен съд на поредното заседание по делото, заведено от  Юлиан Вергов за обида и клевета. Актьорът отново не се яви в съдебна зала, като бе представляван от своя адвокат Ина Лулчева, пише Труд бг.

 

Юлиан Вергов съди актрисата за обида заради неин статус в социалната мрежа Фейсбук.

 

„Аз тази публикация не съм я писала в моя личен Фейсбук профил. Мисля, че съм съвременен човек и правя разлика между ФБ профил, страница, група и събитие. Този статус е написан в моята ФБ страница.

Кратката предистория за всичко това е много важна и тя е, че на 28 ноември 2022 г. споделих в моята официална ФБ страница 4 снимки, на които се вижда, че върху мен е упражнено насилие. Мотивацията ми да ги споделя е да предпазя други жени от мълчание.

 

Исках да ги предупредя да не допускат моята грешка. Споделянето на тази дълго пазена тайна беше неразбираемо за някои хора, защото бяха минали повече от 5 години.

 

Мисля, че за насилието няма давност. Публикацията имаше огромен обществен отзвук и прокуратурата се самосезира“, разказа пред съда Диана.

 

„От bTV направиха репортаж по темата, без да казвам имена. Видях, че след излъчването му, имах изтрито съобщение по Вайбър от Юлиан Вергов. Заради това дадох показания в полицията и направих скриншот на изтритото съобщение, като тогава съобщих, че лицето, упражнило насилие върху мен, е Юлиан Вергов“, каза актрисата.

 

„Освен професионални и приятелски отношения с Вергов, имах и интимни отношения с него. В този период той беше разделен с майката на дъщеря си, както я наричаше. Не познавам госпожата и никога не съм контактувала с нея. С дъщеря си ме запозна лично, когато я водеше на терен – на снимки.

Нашите отношения не бяха тайна за никого. Ние имаме и снимки от публични събития. Дъщеря му ми е споделяла почти всичко, което й се случва в училище и междучасията, както и неща, които мен лично ме обезпокоиха“, разказа актрисата.

 

„Искам да кажа нещо, което никога не съм казвала до този момент. Алена (бел. ред. дъщерята на Юлиан Вергов) беше тормозена психически, вкъщи я наричаха „дебела“ баща ѝ и дядо ѝ по бащина линия. Тя се затваряше в стаята си, плачеше и звънеше по телефона на мен.

 

Вечерта преди побоя, който Вергов ми причини, той ми се обади и ме заплаши, че ще ме пребие на следващия ден. Не разбрах причината за това и до ден днешен не я зная.

 

На следващия ден заснехме предвидената сцена, поисках да поговорим, а той продължи да ме псува пред колегите. Последвах го в гардеробната на снимачната площадка и на излизане от там, той ме вдигна, удари ме в стената и се свлякох на пода.

 

Изрита ме в лявата част на тялото“, обясни Диана, като по време на разказа актрисата се разстрои и се наложи да отпие няколко глътки вода преди да продължи разказа си.

 

„Продуцентът ме разубеди да си вадя медицинско свидетелство тогава. През 2017-а нямаше много успешни сериали и осъзнах, че колегите ми ще загубят работата си. Това е предисторията на всичко“, каза тя.

„В официалната ми ФБ страница изразих негативната си оценка за Юлиан Вергов, след като прочетох официалното ми изявление по случай, като споменава моето име.  

 

В него той пише, че съм изпращала съобщения на дъщеря му „чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми – не искате да знаете, какво видях там“.

 

„С това изявление той ме дискредитира пред обществото. С него той изманипулира обществото, че съм се държала непристойно“, категорична бе актрисата. 

 

„След всичко това получих хипертонична криза. Не отричам думите си, които написах в своята лична ФБ страница. Да, мнението ми е, че този човек е - рецидивист с психични отклонения и изрод в преносен и житейски смисъл.

 

Думата „изрод“ има преносно значение в речника, и означава „човек с извратен морал“. Аз друга оценка за поведението на този човек, който ме преби, не се извини и не съжаля, нямам. Моето лично мнение е, че моралът на Вергов е извратен“, каза пред съда Диана Димитрова.

 

„Побоят не се е случвал само над мен, а е бил рецидив и преди мен. Той пропагандира насилие в много от публичните си изяви, включително и в интервюта, където казва, че „избухва много лесно“ и че „първата среща с майката на дъщеря му била в масов бой“, както и че е „изключван от училище няколко пъти и е бил хулиган“, каза още Диана.

Пред съда днес бе разгледана и съдебно-техническа експертиза от вещото лице Николай Хранов.

 

От нея стана ясно, че на дата 15 март 2023 г. няма публикация в самия профил на Диана Димитрова за него, но има публикации и коментари от други хора. 

 

Относно това дали е извършено изтриване на съдържанието от личния профил на Димитрова във Фейсбук може да се установи, ако изтриването е проведено в рамките на 9 месеца. 

 

„Ако минат 9 месеца след изтриването, технически не е възможно да се установи дали е имало изтрито съдържание“, каза вещото лице Хранов.

Вещото лице обясни разликата между личен профил и страница, както и разликите между двете.

 

„Разликата е, че в личния профил информацията е съсредоточена предимно за даденото лице и неговите интереси, а Фейсбук страницата е съсредоточено върху група хора, които имат общи интерес. Във Фейсбук страницата даденото лице ще бъде един от администраторите, който се грижи за страницата. Те могат да бъдат създадени както на един, така и на различни интернет адреси“, обясни експертът.

Той бе категоричен, че дадената страница на актрисата е личен неин профил.

 

„За мен това е Фейсбук личен профил на Диана Димитрова, тъй като е поставен бадж (бел. ред. отметка, маркер от Фейсбук) от Фейсбук. Той се поставя на обществено известни лица или на хора, които желаят такъв, че това наистина е лицето, което седи зад профила и пише статиите, а не само че профилът е негов.

 

Съответно Фейсбук изисква проверки, иска личен контакт, преди да постави такъв бадж. Категоричен съм, че се касае за личен профил, удостоверен от Фейсбук.

 

Ако някой друг го използва, това е нарушение и това се следи от Фейсбук, и може да го установи и да блокира достъпа и да излезе с официално изявление в страницата“, допълни още той.


От категорията

Местят статуята на Хермес от Хераклея Синтика в музея в Петрич

Местят статуята на Хермес от Хераклея Синтика в музея в Петрич. Снимка БТА-Mestyat-statuyata-na-Hermes-ot-Herakleya-Sintika-v-muzeya-v-Petrich--Snimka-BTA_1720431176.png

В Клоака Максима – големия канал, където бе открита статуята, микроклиматът не ...

8 юли 2024 | 12:30

Финалистът на Наградата за кино 355 Антоний Христов - за котките и хората в новия си филм
(Видео)

Финалистът на Наградата за кино 355 Антоний Христов - за котките и хората в новия си филм -Finalistat-na-Nagradata-za-kino-355-Antoniy-Hristov---za-kotkite-i-horata-v-noviya-si-film-_1720891275.jpg

“Котките нямат корени” е продуциран от Деси Тенекеджиева, която работи за втори ...

13 юли 2024 | 20:19

Варна за Лили Иванова: Концертът беше истинска магия - твоята магия! Това го можеш само Ти!

Варна за Лили Иванова: Концертът беше истинска магия - твоята магия! Това го можеш само Ти!-Varna-za-Lili-Ivanova--Kontsertat-beshe-istinska-magiya---tvoyata-magiya--Tova-go-mozhesh-samo-Ti-_1720184718.png

"За мен и за целия екип е невероятно щастие да бъдем във вашия прекрасен ...

5 юли 2024 | 12:13

Откриха руини от древна градина на император Калигула при разкопки край Ватикана

Откриха руини от древна градина на император Калигула при разкопки край Ватикана-Otkriha-ruini-ot-drevna-gradina-na-imperator-Kaligula-pri-razkopki-kray-Vatikana_1720441371.jpg

Откритието е направено по време на строителни работи за изграждането на ...

8 юли 2024 | 15:16

НАЙ-ВАЖНОТО

Конституцията не уточнява срокове за връчване на мандатите.

ПП-ДБ ще молят Радев да отложи с два месеца връчването на втория мандат

ПП-ДБ ще молят Радев да отложи с два месеца връчването на втория мандат-PP-DB-shte-molyat-Radev-da-otlozhi-s-dva-mesetsa-vrachvaneto-na-vtoriya-mandat_1720983674.jpg

Явно в ПП не могат да се разберат да вземат ли мандата или не. Асен Василев ...

14 юли 2024 | 21:53

Или отново ще му се закълнат “с Вас сме, г-н президент”?

Пиарът на Борисов: ПП-ДБ поискали “извънредна” среща с президента. Пак ли ще му предлагат “ала-ба"?

Арнаудова: ПП-ДБ поискали “извънредна” среща с президента. Пак ли ще му предлагат “ала-ба"?-1648107397.jpg

Размахваш личността на Радев като плашило, не политиката му, след това кършиш ...

14 юли 2024 | 21:23

Той не е субект в туризма и според Закона за туризма

Министър Милошев: „Исторически парк“ не е регистриран в Националния туристически регистър

Министър Милошев: „Исторически парк“ не е регистриран в Националния туристически регистър-Ministar-Miloshev---Istoricheski-park--ne-e-registriran-v-Natsionalniya-turisticheski-registar_1720980410.png

Не е регистриран като място за настаняване или като място за хранене, което е ...

14 юли 2024 | 21:03

Рамадан Аталай има скрит бизнес, за който ще изнесем информация, посочи зам.-председателят на ДПС

Ст. Анастасов: В основата на войната в ДПС са Аталай, Ибрямов и Чакъров, ще извадим зависимостите им

Станислав Анастасов: В основата на войната в ДПС са Аталай, Ибрямов и Чакъров-1656357993.png

Тези дерибеи вкарват мафията в ДПС. Те водят война, за да си спасят кожата и да ...

14 юли 2024 | 19:06

Променя се светът. Западът вече не може да бъде световен хегемон.

Тома Томов: Гледаме Байдън – смахнат старик! А в Тръмп виждаме лидер, който няма как да бъде спрян!

Тома Томов: Светът се променя. Западът вече не може да бъде световен хегемон. Край на демокрацията-1488460129.png

"Очаквам страхотно развихряне на информационна война. Очаквам изостране на ...

14 юли 2024 | 18:09

Не се страхуваме и ще останем непоколебими във вярата си, казва бившият американски президент

Доналд Тръмп с призив за единство след стрелбата: Да не позволяваме на злото да победи

Доналд Тръмп с призив за единство след стрелбата: Да не позволяваме на злото да победи-Donald-Tramp-s-priziv-za-edinstvo-sled-strelbata--Da-ne-pozvolyavame-na-zloto-da-pobedi_1720960882.jpg

Кандидат-президентът на Републиканската партия изказа и съболезнованията си към ...

14 юли 2024 | 15:17

ДПС е един от стълбовете на българската демокрация, подчерта бившият държавен глава

Георги Първанов: Доган е стратег, Пеевски е добър тактик. Интересът на всички е да има стабилно ДПС

Георги Първанов: Партийната система у нас загнива, НАТО прекалено много се украинизира-1519458205.png

Бившият държавен глава призна, че случващото се в ДПС е голяма изненада и за ...

14 юли 2024 | 12:34

Днес вътрешно-партийният раздор в ДПС се разиграва зрелищно

Валерия Велева: Цената, която ДПС ще плати

Валерия Велева: Цената, която ДПС ще плати-Valeriya-Veleva--Tsenata--koyato-DPS-shte-plati_1720968350.jpg

Каква беше тази Омир-ова драма по върха, че да изправи надолу в структурите ...

14 юли 2024 | 17:42

Тръмп се оказа невероятен мъж и не се уплаши от репресиите и направи вълна, която видимо ще ги помете и от Сената и Камарата

Георги Марков: Многократно повтарях: "Тръмп ще победи, ако не го убият!" Да се пази Орбан!

Георги Марков: Стрелбата срещу Тръмп -връх на атлантическите ценности. Да се пази Орбан, негов ред е-1605200649.jpg

На 8 юли Байдън казва: Трябва да сложим Тръмп на МЕРНИКА! Няма очевидно друг ...

14 юли 2024 | 15:45