Домашен обреден хляб за празника на св. Татяна

5617 | 12 ян. 2022 | 13:13


Необходими съставки:
брашно - 500 г
вода - хладка, колкото поеме
сол
захар
зехтин - 2 с.л.
мая - 1 пакет
олио - за намазване

Начин на приготвяне:
В голяма купа се слага брашното, добавят се сол, захар и мая. Разбъркват с ръце. Следва зехтинът.

Хладката вода се добавя постепенно и се омесва меко тесто. След като се омеси, се покрива за 45 мин. да втаса.

След това се слага в подходяща тава за печене и се оставя за още 10-15 мин.

 

Правят се фигури по желание - кръст, грозд.

След това тестото се намазва с олио и се поръсва с малко брашно.

Пече се във фурна на 180-200 градуса за 35 мин.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36