Необходими продукти
200 г брашно
100 мл олио
4-5 яйца
сода
сол
За крема
2 с.л. брашно
6 с.л. захар
1 яйце
1/2 литър прясно мляко
Начин на приготвяне
1. В тенджерка се слага да заврят 250 мл вода и 100 мл олио с щипка сол и малко сода. Като кипне, се прибавят 200 г брашно.
2. Съдът се маха от котлона и се разбърква с дървена лъжица.
3. Когато сместа изстине, се прибавят едно по едно яйцата и се меси на ръка, за да стане рядко тесто.
4. Еклерите се слагат с малка лъжичка в тавата.
5. Печенето им е около 45 минути на 150 градуса - еклерчетата трябва да се надуят и да са твърди.
6. Междувременно се приготвя кремът, като брашното, захарта, яйцето и прясното мляко се бъркат на котлона до сгъстяване, като се внимава кремът да не загори.
7. След като еклерите се извадят от фурната и изстинат, се разрязват наполовина и се пълнят с крема.