Кохортата европейски политици, която обслужва САЩ, ще бъде изметена от избирателите

Експерт: Европа е обречена на сътрудничество с Русия срещу тероризма

9826 | 23 юли 2016 | 12:27

Стрелбата в Мюнхен е следствие от миграционната политика на ЕС, казва главният редактор на руското списание „Национална отбрана“ Игор Коротченко


Стрелбата в Мюнхен е поредното доказателство за недалновидната миграционна политика на ЕС и неправилната оценка на европейските власти за заплахите за сигурността. Това каза пред РИА „Новости“ в петък (22 юли) главният редактор на руското списание „Национална отбрана“ Игор Коротченко.

В петък вечерта в търговския център „Олимпия“ в Мюнхен имаше стрелба. По последни данни при инцидента са убити 9 души. Нападателят е 18-годишен германец от ирански произход, чийто мотив за момента остава неясен. Тинейджърът, който имал двойно германско и иранско гражданство и живеел в Мюнхен от повече от две години, се застрелял в главата в странична улица на около километър от мола.

„Убеден съм, че зад събитията в Мюнхен стои „Ислямска държава“ – масовият разстрел на хора в европейски мегаполис трябва да се класифицира като терористичен акт. Цяла Европа днес е в зона на риск и това е пряко следствие от факта, че политиците на ЕС дезорганизираха спецслужбите си с изявленията, че основната заплаха за Европа в момента е Русия“, каза Коротченко.

Той отбеляза, че критичната обстановка в Европа през последните години вероятно няма да послужи за причина да се възобнови взаимодействието между спецслужбите на страните от ЕС и руските им колеги, макар че подобно сътрудничество е необходимо, за да се гарантира на европейската сигурност.

„Терористичните актове в Европа вече се случват редовно, но независимо от това изобщо не се говори за сътрудничество между спецслужбите. Очевидно е, че предстоящите избори ще изметат кохортата от сегашните европейски политици, обслужващи интересите на САЩ, и на власт ще дойдат национално ориентирани лидери, които ще се занимават с реална борба с тероризма и те няма да могат да го правят, без да си взаимодействат с Русия“, подчерта експертът.

Източник: Руски дневник

 


Намери своята история

От категорията

Николай Патрушев: Западът балансира на ръба между хибридна война и открит конфликт с Русия

Николай Патрушев-1660900347.jpg

"Започнатата от нашата страна специална военна операция в Украйна се ...

19 авг. 2022 | 12:11

Федерален съдия разсекретява частично документа, довел до тараша на ФБР в резиденцията на Тръмп

Имението на Тръмп във Флорида, обискирано от ФБР-1660024167.jpg

Съдия Брус Райнхарт нареди на министерството на правосъдието да редактира ...

19 авг. 2022 | 10:37

Руските сили свалиха украински дрон в района на Керч, нямало опасност за Кримския мост

През последните дни поредица от взривове разтърсиха полуостров Крим-1660653628.jpg

В последно време Крим, който бе сравнително спокойно място от началото на ...

19 авг. 2022 | 12:21

Путин ще участва в срещата на върха на Г-20 в Бали

Путин ще участва в срещата на върха на Г-20 в Бали-1660306282.png

Индонезия покани Украйна, която не е член на Г-20, да участва като гост в ...

19 авг. 2022 | 09:10