Никой от кралските особи няма да носи военна униформа

Без униформи на погребението: Елизабет II наруши вековна традиция заради принцовете Андрю и Хари

315160 | 15 апр. 2021 | 14:58

Бъкингамският дворец отказа да коментира публикациите по темата. Според в. "Дейли мейл" обаче, кралицата вече е решила всички да са с траурни костюми, а мъжете да не носят военни униформи


Никой от кралските особи няма да носи военна униформа на погребението на принц Филип. Причината за тежкото решение на кралица Елизабет II e по този начин да бъдат избегнати чувствата на пренебрежение и обида от страна на принц Хари, който бе лишен от военните си титли. За да пощади по-малкия си внук от срама и интереса на медиите по този въпрос, кралицата е разпоредила всички мъже от кралската фамилия да бъдат с траурни костюми в знак на солидарност и единение с принц Хари и чичо му - принц Андрю, който също няма да носи униформа на погребението.

 

С това си разпореждане кралилацата нарушава традиция, спазвана от векове в кралския двор. Повод за това решение е и безпокойството на кралицата, че принц Хари и принц Андрю ще бъдат единствените членове на британското кралско семейство без парадна униформа на траурното събитие.

 

В същото време двамата са и единствените в британското кралско семейство с активна военна служба - Хари - в Афганистан, а Андрю през 1982 г. - в конфликта за Фолклендските острови.

 

Херцогът на Съсекс се отказа от задълженията си в кралското семейство и загуби всичките си почетни военни звания през януари, след като се премести да живее със съпругата си и сина им в Лос Анджелис.

 

Според източници на "Дейли мейл" обаче той искал да носи парадната униформа, с която беше на сватбата си. Херцогът на Йорк - принц Андрю, пък се отказа от официалните си задължения заради близките му контакти с финансиста Джефри Епстийн, обвинен за сексуални престъпления с непълнолетни момичета.

 

Според някои медии той искал да носи униформата на адмирал - почетен ранг, който получи за 60-ия си рожден ден, но отложил приемането му до завръщането си към кралските си ангажименти. Принц Андрю не е лишен от почетните си военни титли и остава вицеадмирал в Кралския флот.

 

Желанието на кралицата е с решението си да тушира и всякакъв смут сред обществеността, който би настъпил в случай че едни представители на кралската фамилия са с военни униформи, а други - с цивилни дрехи.

Източник: woman.bg


От категорията

Той празнува юбилей днес

Джордж Клуни на 60: Не съм във възторг, но все пак е по-добре, отколкото да съм мъртъв

Снимка БГНЕС-1620301900.jpg

Когато децата се изправят пред некрасивата реалност виждам шок, изписан по ...

6 май 2021 | 14:44

Цитиридис взе диванчено на Сашо Кадиев, актьорът хукнал с ново гадже в Доминикана

Кадър. бТВ-1620132713.jpg

Кадиев и изгората му са на воаяж в Пунта Кана, Доминикана. След упорито ...

4 май 2021 | 15:51

В Оман всеки може да учи в чужбина като напише мотивационно писмо
(Галерия)

Петя Илиева в Оман-1620543905.jpg

Пустинниците в Израел говорят веднъж седмично. Индийските махараджи превръщат ...

9 май 2021 | 09:50

„Три жени на микрофона“ ще шокират публиката в JoyStation на 9 юни
(Галерия)

„Три жени на микрофона“ ще шокират публиката в JoyStation на 9 юни-1620402614.jpg

7 май 2021 | 18:49