Предложение на модна къща Paloma Fashion – с дизайнер Поля Кинова. Фото: © Теди Грозданов

Остават броени дни до кулминационното събитие в българския моден дизайн – Годишните награди „Златна игла“

Емблематични дизайнери ще презентират своите специални произведения по време на "Златна игла 2023"

7595 | 20 ноем. 2023 | 17:10

Гала-вечерта ще бъде открита с модния бранд Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – носителка на „Златна игла“. Blink by Radi Lazarova, с дизайнер Радослава Лазарова - трикратен носител на „Златна игла" и дизайнер на 2021 година, ще представи избрани

Предложение на модна къща Paloma Fashion – с дизайнер Поля Кинова.
Фото: © Теди Грозданов
-Predlozhenie-na-modna-kashta-Paloma-Fashion---s-dizayner-Polya-Kinova-Foto----Tedi-Grozdanov-_1700493509.jpgПредложение на Лиа Каменова – дизайнер на модния бранд Reflet. 
Фото: © Ивайло Симеонов
-Predlozhenie-na-Lia-Kamenova---dizayner-na-modniya-brand-Reflet---Foto----Ivaylo-Simeonov-_1700494222.pngПредложение на модния бранд Karpov – с дизайнер Соня Karpov.
Фото: © Костадин Кръстев - Коко
-Predlozhenie-na-modniya-brand-Karpov---s-dizayner-Sonya-Karpov-Foto----Kostadin-Krastev---Koko-_1700494208.pngНаталия Гуркова, облечена в тоалет на модния си бранд Queen by NG
Фото: © Богдан Шахънски
-Nataliya-Gurkova--oblechena-v-toalet-na-modniya-si-brand-Queen-by-NG-Foto----Bogdan-Shahanski-_1700494189.pngПредложение на Милена Петрова – дизайнер на модния бранд Wolf Walley. 
Фото: © Георги Петков
-Predlozhenie-na-Milena-Petrova---dizayner-na-modniya-brand-Wolf-Walley---Foto----Georgi-Petkov-_1700494175.pngПредложение на Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Ivette Bianchi.
Фото: © Дарина Пиринска

-Predlozhenie-na-Ivet-Apostolova---dizayner-na-modniya-brand-Ivette-Bianchi-Foto----Darina-Pirinska-_1700494161.pngПредложение на модния бранд Benmodel – с дизайнер Албена Иванова-Деянова.
Фото: © Артеми Артемов
-Predlozhenie-na-modniya-brand-Benmodel---s-dizayner-Albena-Ivanova-Deyanova-Foto----Artemi-Artemov-_1700493946.pngДизайнерката на модна къща RoRa – д-р Росица Рангелова.
Фото: © Качество Дизайн и Точност (КТД)
-Dizaynerkata-na-modna-kashta-RoRa---d-r-Rositsa-Rangelova-Foto----Kachestvo-Dizayn-i-Tochnost--KTD-_1700493811.jpgЕлена Кристиано – собственик на Christian of Roma, компания лидер в индустрията на красотата в България.
Фото: © Хайлайф
-Elena-Kristiano---sobstvenik-na-Christian-of-Roma--kompaniya-lider-v-industriyata-na-krasotata-v-Balgariya-Foto----Haylayf-_1700493794.jpgПроф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.
Фото: © Дилян Марков
-Prof--d-n--Lyubomir-Stoykov---predsedatel-na-Akademiyata-za-moda-Foto----Dilyan-Markov-_1700493776.jpgПредложение на Аксел Харди – дизайнер на модния бранд Axel Hardy.
Фото: © Дилян Марков
-Predlozhenie-na-Aksel-Hardi---dizayner-na-modniya-brand-Axel-Hardy-Foto----Dilyan-Markov-_1700493613.jpgПредложение на модна къща Alegra – с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева.
Фото: © Иван Йорданов
-Predlozhenie-na-modna-kashta-Alegra---s-dizayneri-Radostina-Dolapchieva-i-Galya-Dolapchieva-Foto----Ivan-Yordanov-_1700493600.jpgПредложение на Стоян Радичев – дизайнер за 2022 година.
Фото: © Ивайло Станев
-Predlozhenie-na-Stoyan-Radichev---dizayner-za-2022-godina-Foto----Ivaylo-Stanev-_1700493562.jpgПредложение на трикратната носителка на „Златна игла“ – Албена Александрова.
Фото: ФотоГраф Миланов
-Predlozhenie-na-trikratnata-nositelka-na--Zlatna-igla----Albena-Aleksandrova-Foto--FotoGraf-Milanov-_1700493548.jpgПредложения на Blink by Radi Lazarova – с дизайнер Радослава Лазарова.
Фото: © Христина Христофорова - Best Moments Photography
-Predlozheniya-na-Blink-by-Radi-Lazarova---s-dizayner-Radoslava-Lazarova-Foto----Hristina-Hristoforova---Best-Moments-Photography-_1700493526.jpg

Остават броени дни до кулминационното събитие в българския моден дизайн – Годишните награди „Златна игла“! По традиция преди официалната церемония във вълшебен ревю-спектакъл своите специални и най-нови творения ще покажат емблематични български дизайнери и модни къщи.

 

Гала-вечерта ще бъде открита с модния бранд Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – носителка на „Златна игла“. Blink by Radi Lazarova, с дизайнер Радослава Лазарова - трикратен носител на „Златна игла" и дизайнер на 2021 година, ще представи избрани аутфити, заредени с изисканост и финес.

 

Модният бранд „Рошавата гарга“ с дизайнер Албена Александрова – трикратен носител на „Златна игла“, ще преразкаже в моден прочит българските традиции.

 

Дизайнерът на 2022 година – Стоян Радичев, ще представи ярка вълнуваща колекция - истинска феерия от цветове. Двукратните носителки на „Златна игла“ и дизайнери на модна къща Alegra – Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, ще презентират аутфити, съчетаващи блясък, стил и модерна визия. Дизайнерката Аксел Харди, също носителка на „Златна игла“, ще представи предложения, посветени на неразривната връзка между модата и изкуството. 

 

Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова ще презентира най-новата си колекция, изобразяваща метаморфозата всекидневно – специално облекло. Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Ivette Bianchi, ще представи втората си колекция от вечерни рокли, вдъхновени от хипнотизиращата красота на океана.

 

Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова ще покаже аутфити, които са за всички влюбени в живота момичета. Наталия Гуркова и модният бранд Queen by NG ще покажат тоалети, за които водещите изисквания са елегантност, класа и практичност с послание, че това е бранд, в който всяка жена може да открие подходяща визия за себе си.

 

Модният лейбъл Karpov, с дизайнер Соня Karpov, ще представи тоалети, съдържащи апела „Бъди жена всеки ден“. Лиа Каменова, дизайнер на модния бранд Reflet, ще покаже дамска колекция, изработена от деним.

 

Д-р Росица Рангелова – дизайнер на модна къща RoRa, ще презентира колекция есен-зима 23/24, насочена към дръзкото и уверено съвременно дете, което има нужда да бъде забелязано. Christian of Roma – компанията лидер в индустрията за красота в България със собственик Елена Кристиано ще представят коафьорски пърформънс, който е направен специално за Годишните награди на Академията за мода. 

 

На церемонията ще бъдат връчени наградите „Златна игла 2023“ в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината“, „Уникална мода“, „Артистична мода“, „Детска мода“, „Цялостен принос“, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер” и др.

 

По традиция победителите на Академията за мода се определят от експертно жури, включващо 30-те най-компетентните модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии.

 

По повод предстоящия ревю-спектакъл проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, сподели: „Всеки път ревю-спектакълът, провеждащ се непосредствено преди церемонията за награждаването, показва не само новите тенденции в стила, но и творческата смелост и естетическия талант на нашите дизайнери и модни къщи. Надявам се, че и този път ще бъде спазена тази толкова стойностна традиция. Очаквам българските дизайнери да покажат микс от иновативност, изисканост и не на последно място – етичност и устойчивост, в своите нагласи за модата през наближаващата 2024 година. Сигурен съм, че най-много овации ще получат онези от тях, които демонстрират радикално отношение към познатите и поизтъркани форми, обеми и цветови акценти, както и верен усет за духа на времето. Желая им успех!“. 

 

Водеща на гала-вечерта ще бъде прекрасната Гери Дончева Янков, която по време на церемонията ще сияе в тоалети на Alegra и Radichev. За ревю-спектакъла на Академията за мода отговаря Боян Караиванов, а красивата статуетка „Златна игла”, както всяка година, е дело на впечатляващия български бижутер Анжело Красини. 

 

За перфектната визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за красота V&A Glamour и екипът от професионални гримьори на MAC Cosmetics. Церемонията за връчването на Годишните награди за мода ще завърши с изискан коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.

 

„Златна игла 2023“  се реализира с любезното съдействие на: кафе „Лаваца“, „Банка ДСК“, DS Automobiles, фондация Open Space, „Агресия“ „Балкантел“, хотел „Рамада София”, KWIAT, V&A Glamour, MAC Cosmetics, сладкарници „Неделя“, хотел „Самоков“, бутик за цветя „Талисман“ и клиники „Торакс“.

 


От категорията

Тейлър Суифт изпревари Путин и Си Дзинпин в класацията на сп. Time за "Личност на годината"
(Видео)

Тейлър Суифт е първата жена в класацията на сп. Time, обявена за втори път за Личност на годината-Teylar-Suift-e-parvata-zhena-v-klasatsiyata-na-sp--Time--obyavena-za-vtori-pat-za-Lichnost-na-godinata_1701925048.jpg

Певицата е първият автор на песни, който получи седем номинации за ...

7 дек. 2023 | 06:57

Анджелина Джоли за развода с Брад Пит: Загубих възможност да живея свободно

Анджелина Джоли за развода с Брад Пит: Загубих възможност да живея свободно-Andzhelina-Dzholi-za-razvoda-s-Brad-Pit--Zagubih-vazmozhnost-da-zhiveya-svobodno_1701866714.jpg

Актрисата заяви, че не харесва Холивуд - той не може да се нарече ...

6 дек. 2023 | 14:44

Фенове попиляха Ема Стоун заради рокля на дупки: Ужас! Изглежда все по-зле

Фенове попиляха Ема Стоун заради рокля на дупки: Ужас! Изглежда все по-зле-Fenove-popilyaha-Ema-Stoun-zaradi-roklya-na-dupki--Uzhas--Izglezhda-vse-po-zle_1701957288.jpg

През ноември Ема Стоун позира в разголен външен вид за списание W. На ...

7 дек. 2023 | 15:54

Фатална ли е високосната 2024? Ето какво да не правим

Фатална ли е високосната 2024? Ето какво да не правим-Fatalna-li-e-visokosnata-2024--Eto-kakvo-da-ne-pravim_1701950896.jpg

Според суеверията през 2024 г. не трябва да се правят следните неща - смяна на ...

7 дек. 2023 | 14:07

Най-важното

Здравният министър беше бламиран от ресорната парламентарна комисия, коментира тя

Илияна Йотова: Не виждам какво му остава на Хинков, освен да си подаде оставката

Илияна Йотова-Iliyana-Yotova-Snimka--BTA_1701792956.jpg

Според вицепрезидентът по-сериозното е, че скандалът в "Пирогов" ...

7 дек. 2023 | 17:42

Руският петрол се спира от 1 март, но от 1 януари се спира износа на всякакъв вид продукти, произведени от руски петрол

ГЕРБ спират дъвката "Лукойл", дерогацията пада от 1 март. Борисов и Петков постигат консенсус
(Видео)

Борисов: Оттеглихме двата проектозакона на ПП-ДБ и ГЕРБ за дерогацията-Borisov--Otteglihme-dvata-proektozakona-na-PP-DB-i-GERB-za-derogatsiyata_1701963773.jpg

Направихме един междинен вариант, така че безпокойството на колегите, че може ...

7 дек. 2023 | 17:41

Депутатите спряха заседанието на НС заради скандала с болницата

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение, Той: Не ми е връчен одитния доклад
(Видео)

Здравната комисия защити шефа на "Пирогов" от уволнение, Той: Не ми е връчен одитния доклад-Zdravnata-komisiya-zashtiti-shefa-na--Pirogov--ot-uvolnenie--Toy--Ne-mi-e-vrachen-oditniya-doklad_1701961520.jpg

Когато финансов министър ти поиска оставката мисля, че няма какво да се чудиш ...

7 дек. 2023 | 15:35

Ние сме изпълнили всички условия от 2011 г. насам, изтъква евродепутатът

Илхан Кючюк за Шенген: Може би си заслужава идеята за частично членство, но има рискове

Илхан Кючюк за Шенген: Може би си заслужава идеята за частично членство, но има рискове-1593865850.png

Големите разширявания обаче не са явление в европейската политика, казва той

7 дек. 2023 | 09:03

Вносители на решението са Бойко Борисов, Делян Пеевски и Кирил Петков

Спешно даваме още ракети на Украйна, молим НАТО да ни пази с ПВО

Спешно даваме още ракети на Украйна, молим НАТО да ни пази с ПВО-Speshno-davame-oshte-raketi-na-Ukrayna--molim-NATO-da-ni-pazi-s-PVO_1701955484.jpg

България отваря небето си за обучение на украински пилоти на F-16

7 дек. 2023 | 15:14

Вносителите на двата законопроекта за "Лукойл" заявиха писмено, че ги оттеглят (ВИДЕО)

Обрат! ГЕРБ, ППДБ и ДПС се разбраха: Отпада предложението за отмяна на дерогацията от 1 януари 2024
(Видео)

Обрат! ГЕРБ, ППДБ и ДПС се рзбраха: Отпада предложението за отмяна на дерогацията от 1 януари 2024-Obrat--GERB--PPDB-i-DPS-se-rzbraha--Otpada-predlozhenieto-za-otmyana-na-derogatsiyata-ot-1-yanuari-2024_1701947976.jpg

Само час преди това това Борисов заплаши, че ще си подаде оставката като ...

7 дек. 2023 | 13:10

Ген. Залужни критикува Зеленски, Кличко го подкрепи

NYT: Украйна се раздира от политически скандали на фона на проблемите със западната помощ

Ген. Залужни критикува Зеленски--Ukrainskaya-pravda--Zelenski-obshtuva-s-komandirite-zad-garba-na-Zaluzhni_1701685282.png

Лидерът на опозицията Петро Порошенко не беше пуснат да излезе от страната

7 дек. 2023 | 15:27

Шефът на руското разузнаване предупреди Америка, че Украйна ще стане черна дупка, която ще поглъща все повече ресурси и хора

Наришкин към САЩ: Конфликтът в Украйна ще се превърне за вас във втори Виетнам

Шефът на руското разузнаване предупреди САЩ, че Украйна ще се превърне за тях във втори Виетнам-Sergey-Narishkin_1697117178.jpg

Западът предостави на Киев повече от 246 милиарда долара военна и хуманитарна ...

7 дек. 2023 | 16:58

Иранският президент покани Путин на официална визита, руският лидер прие с благодарност

Путин: Обсъждането на палестинския въпрос е жизненоважно. Раиси: Израелските удари в Газа са геноцид

Снимки: kremlin.ru-Snimki--kremlin-ru_1701977839.jpg

Двамата лидери се съгласиха, че сътрудничеството между двете страни се развива ...

7 дек. 2023 | 21:36