Предложение на модна къща Paloma Fashion – с дизайнер Поля Кинова. Фото: © Теди Грозданов

Остават броени дни до кулминационното събитие в българския моден дизайн – Годишните награди „Златна игла“

Емблематични дизайнери ще презентират своите специални произведения по време на "Златна игла 2023"

12325 | 20 ноем. 2023 | 17:10

Гала-вечерта ще бъде открита с модния бранд Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – носителка на „Златна игла“. Blink by Radi Lazarova, с дизайнер Радослава Лазарова - трикратен носител на „Златна игла" и дизайнер на 2021 година, ще представи избрани

Предложение на модна къща Paloma Fashion – с дизайнер Поля Кинова.
Фото: © Теди Грозданов
-Predlozhenie-na-modna-kashta-Paloma-Fashion---s-dizayner-Polya-Kinova-Foto----Tedi-Grozdanov-_1700493509.jpgПредложение на Лиа Каменова – дизайнер на модния бранд Reflet. 
Фото: © Ивайло Симеонов
-Predlozhenie-na-Lia-Kamenova---dizayner-na-modniya-brand-Reflet---Foto----Ivaylo-Simeonov-_1700494222.pngПредложение на модния бранд Karpov – с дизайнер Соня Karpov.
Фото: © Костадин Кръстев - Коко
-Predlozhenie-na-modniya-brand-Karpov---s-dizayner-Sonya-Karpov-Foto----Kostadin-Krastev---Koko-_1700494208.pngНаталия Гуркова, облечена в тоалет на модния си бранд Queen by NG
Фото: © Богдан Шахънски
-Nataliya-Gurkova--oblechena-v-toalet-na-modniya-si-brand-Queen-by-NG-Foto----Bogdan-Shahanski-_1700494189.pngПредложение на Милена Петрова – дизайнер на модния бранд Wolf Walley. 
Фото: © Георги Петков
-Predlozhenie-na-Milena-Petrova---dizayner-na-modniya-brand-Wolf-Walley---Foto----Georgi-Petkov-_1700494175.pngПредложение на Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Ivette Bianchi.
Фото: © Дарина Пиринска

-Predlozhenie-na-Ivet-Apostolova---dizayner-na-modniya-brand-Ivette-Bianchi-Foto----Darina-Pirinska-_1700494161.pngПредложение на модния бранд Benmodel – с дизайнер Албена Иванова-Деянова.
Фото: © Артеми Артемов
-Predlozhenie-na-modniya-brand-Benmodel---s-dizayner-Albena-Ivanova-Deyanova-Foto----Artemi-Artemov-_1700493946.pngДизайнерката на модна къща RoRa – д-р Росица Рангелова.
Фото: © Качество Дизайн и Точност (КТД)
-Dizaynerkata-na-modna-kashta-RoRa---d-r-Rositsa-Rangelova-Foto----Kachestvo-Dizayn-i-Tochnost--KTD-_1700493811.jpgЕлена Кристиано – собственик на Christian of Roma, компания лидер в индустрията на красотата в България.
Фото: © Хайлайф
-Elena-Kristiano---sobstvenik-na-Christian-of-Roma--kompaniya-lider-v-industriyata-na-krasotata-v-Balgariya-Foto----Haylayf-_1700493794.jpgПроф. д.н. Любомир Стойков – председател на Академията за мода.
Фото: © Дилян Марков
-Prof--d-n--Lyubomir-Stoykov---predsedatel-na-Akademiyata-za-moda-Foto----Dilyan-Markov-_1700493776.jpgПредложение на Аксел Харди – дизайнер на модния бранд Axel Hardy.
Фото: © Дилян Марков
-Predlozhenie-na-Aksel-Hardi---dizayner-na-modniya-brand-Axel-Hardy-Foto----Dilyan-Markov-_1700493613.jpgПредложение на модна къща Alegra – с дизайнери Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева.
Фото: © Иван Йорданов
-Predlozhenie-na-modna-kashta-Alegra---s-dizayneri-Radostina-Dolapchieva-i-Galya-Dolapchieva-Foto----Ivan-Yordanov-_1700493600.jpgПредложение на Стоян Радичев – дизайнер за 2022 година.
Фото: © Ивайло Станев
-Predlozhenie-na-Stoyan-Radichev---dizayner-za-2022-godina-Foto----Ivaylo-Stanev-_1700493562.jpgПредложение на трикратната носителка на „Златна игла“ – Албена Александрова.
Фото: ФотоГраф Миланов
-Predlozhenie-na-trikratnata-nositelka-na--Zlatna-igla----Albena-Aleksandrova-Foto--FotoGraf-Milanov-_1700493548.jpgПредложения на Blink by Radi Lazarova – с дизайнер Радослава Лазарова.
Фото: © Христина Христофорова - Best Moments Photography
-Predlozheniya-na-Blink-by-Radi-Lazarova---s-dizayner-Radoslava-Lazarova-Foto----Hristina-Hristoforova---Best-Moments-Photography-_1700493526.jpg

Остават броени дни до кулминационното събитие в българския моден дизайн – Годишните награди „Златна игла“! По традиция преди официалната церемония във вълшебен ревю-спектакъл своите специални и най-нови творения ще покажат емблематични български дизайнери и модни къщи.

 

Гала-вечерта ще бъде открита с модния бранд Paloma Fashion с дизайнер Поля Кинова – носителка на „Златна игла“. Blink by Radi Lazarova, с дизайнер Радослава Лазарова - трикратен носител на „Златна игла" и дизайнер на 2021 година, ще представи избрани аутфити, заредени с изисканост и финес.

 

Модният бранд „Рошавата гарга“ с дизайнер Албена Александрова – трикратен носител на „Златна игла“, ще преразкаже в моден прочит българските традиции.

 

Дизайнерът на 2022 година – Стоян Радичев, ще представи ярка вълнуваща колекция - истинска феерия от цветове. Двукратните носителки на „Златна игла“ и дизайнери на модна къща Alegra – Радостина Долапчиева и Галя Долапчиева, ще презентират аутфити, съчетаващи блясък, стил и модерна визия. Дизайнерката Аксел Харди, също носителка на „Златна игла“, ще представи предложения, посветени на неразривната връзка между модата и изкуството. 

 

Модният бранд Benmodel с дизайнер Албена Иванова-Деянова ще презентира най-новата си колекция, изобразяваща метаморфозата всекидневно – специално облекло. Ивет Апостолова – дизайнер на модния бранд Ivette Bianchi, ще представи втората си колекция от вечерни рокли, вдъхновени от хипнотизиращата красота на океана.

 

Wolf Walley с дизайнер Милена Петрова ще покаже аутфити, които са за всички влюбени в живота момичета. Наталия Гуркова и модният бранд Queen by NG ще покажат тоалети, за които водещите изисквания са елегантност, класа и практичност с послание, че това е бранд, в който всяка жена може да открие подходяща визия за себе си.

 

Модният лейбъл Karpov, с дизайнер Соня Karpov, ще представи тоалети, съдържащи апела „Бъди жена всеки ден“. Лиа Каменова, дизайнер на модния бранд Reflet, ще покаже дамска колекция, изработена от деним.

 

Д-р Росица Рангелова – дизайнер на модна къща RoRa, ще презентира колекция есен-зима 23/24, насочена към дръзкото и уверено съвременно дете, което има нужда да бъде забелязано. Christian of Roma – компанията лидер в индустрията за красота в България със собственик Елена Кристиано ще представят коафьорски пърформънс, който е направен специално за Годишните награди на Академията за мода. 

 

На церемонията ще бъдат връчени наградите „Златна игла 2023“ в категориите: „Дизайнер на годината”, „Модна къща на годината“, „Уникална мода“, „Артистична мода“, „Детска мода“, „Цялостен принос“, „Моден фотограф”, „Най-добър млад дизайнер” и др.

 

По традиция победителите на Академията за мода се определят от експертно жури, включващо 30-те най-компетентните модни и лайфстайл журналисти у нас от печатните и електронните медии.

 

По повод предстоящия ревю-спектакъл проф. Любомир Стойков – председател на Академията за мода, сподели: „Всеки път ревю-спектакълът, провеждащ се непосредствено преди церемонията за награждаването, показва не само новите тенденции в стила, но и творческата смелост и естетическия талант на нашите дизайнери и модни къщи. Надявам се, че и този път ще бъде спазена тази толкова стойностна традиция. Очаквам българските дизайнери да покажат микс от иновативност, изисканост и не на последно място – етичност и устойчивост, в своите нагласи за модата през наближаващата 2024 година. Сигурен съм, че най-много овации ще получат онези от тях, които демонстрират радикално отношение към познатите и поизтъркани форми, обеми и цветови акценти, както и верен усет за духа на времето. Желая им успех!“. 

 

Водеща на гала-вечерта ще бъде прекрасната Гери Дончева Янков, която по време на церемонията ще сияе в тоалети на Alegra и Radichev. За ревю-спектакъла на Академията за мода отговаря Боян Караиванов, а красивата статуетка „Златна игла”, както всяка година, е дело на впечатляващия български бижутер Анжело Красини. 

 

За перфектната визия на манекените и водещата ще се погрижат коафьорският екип на салони за красота V&A Glamour и екипът от професионални гримьори на MAC Cosmetics. Церемонията за връчването на Годишните награди за мода ще завърши с изискан коктейл, по време на който гостите ще се насладят на изкушаващите десерти от сладкарници „Неделя”.

 

„Златна игла 2023“  се реализира с любезното съдействие на: кафе „Лаваца“, „Банка ДСК“, DS Automobiles, фондация Open Space, „Агресия“ „Балкантел“, хотел „Рамада София”, KWIAT, V&A Glamour, MAC Cosmetics, сладкарници „Неделя“, хотел „Самоков“, бутик за цветя „Талисман“ и клиники „Торакс“.

 


От категорията

Магнитни бури на 22 и 23 юни – ето как да се погрижите за себе си

Магнитни бури на 22 и 23 юни – ето как да се погрижите за себе си-1504936602.jpg

Магнитните бури влияят на мозъка и причиняват главоболие, депресия и безсъние. ...

22 юни 2024 | 11:19

Даниела и Динко Диневи - любов като в приказките и сватба в цвят лавандула

Данела и Динко Диневи - 10 години любов като в приказките-Danela-i-Dinko-Dinevi---lyubov-kato-v-prikazkite_1718895780.jpg

Когато Даниела се появява в живота на Динко, сякаш като с нож отрязва ...

20 юни 2024 | 18:44

Акула уби актьора от „Карибски пирати“ Тамайо Пери

Акула уби актьорът от „Карибски пирати“ Тамайо Пери -Akula-ubi-aktyorat-ot--Karibski-pirati--Tamayo-Peri-_1719237575.png

Тамайо Пери е известен на публиката и с ролите си в сериалите „Изгубени“, ...

24 юни 2024 | 16:56

Архитект Георги Берберов - един от заслужаващите благодарност

Архитект Георги Берберов - един от заслужаващите благодарност-Arhitekt-Georgi-Berberov---edin-ot-zasluzhavashtite-blagodarnost_1719153805.jpg

Той обобщава кредото си в концепцията за Двойната винтова анфилада, където ...

23 юни 2024 | 17:41

Най-важното

В рамките на Съвета точката бе подкрепена от още четири държави.

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро-Ministar-Tahov-nastoyava-limitat-po--ukrainskata-pomosht--da-bade-mahnat-ili-uvelichen-do-560-000-evro_1719254201.jpg

Министър Тахов обясни, че заради лимитите от подпомагане са изключени ...

24 юни 2024 | 21:35

Ако не беше Борисов, още щеше да мишкуваш в Министерство на образованието

Делян Добрев остро към Денков: Трябва ти Гинко билоба! Борисов те избра за премиер, не те свали!

-Delyan-Dobrev-ostro-kam-Denkov--Vie-ot-PP-ste-sbirshtina-ot-koruptsioneri-i-dokazani-izmamnitsi-_1717583952.jpg

Първият кабинет франкенщайн между ПП, ДБ, БСП и ИТН падна, защото СЛАВИ ...

24 юни 2024 | 21:06

Изборите са решение, но са лошо решение

Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ
(Видео)

Борисов след срещата с Радев-Borisov-sled-sreshtata-s-Radev_1719211838.png

"Най-вероятно аз ще взема папката. Аз ще бъда с кандидат-премиера. Казах ...

24 юни 2024 | 09:49

"Изборите са краен вариант и не се решение", каза Йордан Цонев

Цонев пред Радев: Бъдете медиатор, убедете останалите партии да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС
(Видео)

ДПС отиде на консултации при президента Румен Радев (На живо)-DPS-otide-na-konsultatsii-pri-prezidenta-Rumen-Radev--Na-zhivo-_1719216221.png

За ДПС, най-важното е да бъде подкрепен мандатът на победителя - ГЕРБ. ...

24 юни 2024 | 10:53

Имаме първи и втори мандат, и трябва да направим всичко възможно те да се реализират

Денков: Нищо не дължим на Борисов, той дължи на българския народ да състави правителство

Денков: ПП-ДБ ще бъдем в опозиция-Denkov--PP-DB-shte-badem-v-opozitsiya_1719234427.png

Ръководството и на трите партии сме напълно единни. Всякакво желание и опити за ...

24 юни 2024 | 16:04

Избирателната система в Гърция дава допълнителен бонус на партията победител

Борисов отново предлага избирателна система по гръцки образец

Борисов и Мицотакис.
Борисов отново заговори за промяна на избирателната система у нас по гръцки образец.-Borisov-i-Mitsotakis-Borisov-otnovo-zagovori-za-promyana-na-izbiratelnata-sistema-u-nas-po-gratski-obrazets-_1719237960.jpg

Изборите през 2009 г. са по смесена система и тогава ГЕРБ получава своеобразно ...

24 юни 2024 | 16:16

Чалгарите върнаха Борисов в играта! Край на хленча пред ПП! Край на несбъдната любов с ДБ!

Валерия Велева: Борисов се включи в играта. Правителство ще има!

Валерия Велева-1448546816.jpg

Говореното атни-ГЕРБ не може да бъде поведение и мотив за управление на ...

24 юни 2024 | 10:21

Това е знак, че владее полжението и има да се случват неща

Диана Дамянова: Борисов сам поведе делегацията при Радев - това е знаково!

Диана Дамянова-Diana-Damyanova--Ochevidno-otivame-na-izbori_1680873482.jpg

Несбъднатият председател на НС и настоящ генерал на ДСБ е силно заинтересован, ...

24 юни 2024 | 20:09

Предпоследният поставя условия и предварително чертае линии как ще се движат мандатите", заяви гневно днес Борисов

ИТН поискали ресурсните министерства и отлагане на еврозоната, за да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС

ИТН поискали ресурсни министерства и отлагане на еврозоната, за да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС -ITN-poiskali-resursni-ministerstva-i-otlagane-na-evrozonata--za-da-podkrepyat-kabinet-na-GERB-SDS-_1719227167.jpg

Раздразнението на Борисов всъщност идва от "алчността" на ИТН, която ...

24 юни 2024 | 13:13