Единствената претенция на Ерос Рамацоти към домакините на концерта му в София е да... разгледа града преди концерта си на 26 октомври в Арена Армеец. Италианската звезда е известен със скромния си начин на живот и затова не е пожелал нищо специално като обстановка и деликатеси. Казал е обаче, че предпочита родната си кухня. Шеф-готвачът Марко Лукиари от популярния ресторант в сърцето на столицата Trattoria Il Maestro Giuseppe Verdi има нелеката задача да впечатли именития си сънародник.
Едва на 29 години, той оглавява кухнята на заведението след шеметна кариера в Италия, Австралия, Египет и Великобритания, защото се е специализирал в ястия от родното място на пицата и моцарелата Неапол. Шеф Лукиари е подготвил за Ерос с меню от три части, в което традиционните италиански вкусове ще срещнат модерна трактовка и плюс щипка фантазия. Най-продаваният италиански изпълнител за всички времена ще опита телешки стек „Фиорентина”, приготвен по специална рецепта, ньоки с песто дженовезе, сметана и орехи, както и един от най-вкусните десерти в заведението - панакота неаполитана.
Концертът на Ерос Рамацоти в София се провежда под патронажа на Посолството на Република Италия в Република България и с подкрепата на Италианския културен институт в София.