Необходими продукти:
дюли - 4 бр.
яйца - 4 бр.
захар - 400 г
брашно - 3 ч.ч.
лимонтузу - 2 ч.л.
масло - 60 г
маргарин - 100 г
кисело мляко - 400 мл
сода бикарбонат - 2 ч.л.
ванилия - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Измийте дюлите, почистете ги и ги нарежете на парчета. Загрейте маслото с 50 г от захарта и задушете дюлите, докато поомекнат.
Разбийте яйцата с останалата захар и ванилията, докато се образува пяна. Добавете маргарина, киселото мляко със содата и лимонтузуто. Накрая добавете и брашното.
Разбъркайте всичко до получаване на хомогенна смес. Сложете я в намазнена тавичка. Отгоре върху сладкиша разпределете дюлите и печете в загрята фурна на 200 градуса около 40 минути.