Пресен фасул с картофи

Есенна гозба с пресен фасул и картофи

9223 | 5 септ. 2019 | 13:30


Необходими продукти:
зелен фасул - около 500 г
лук - 1 глава
картофи - 4 - 5 броя средни
моркови - 1 голям 
домати - 3 броя или доматен сок
олио - 50 мл
червен пипер - 1 ч.л.
чесън - 4 - 5 скилидки
копър - 1/2 връзка
черен пипер
сол - на вкус
брашно - 1 с.л. с връх

Начин на приготвяне:
Зеленият фасул се почиства, измива и нарязва на едро. Нарязват се всички останали зеленчуци, доматите се настъргват.

Олиото се загрява в тенджера и лукът се запържва за кратко. Добавя се зеления фасул и се запържва още 2-3 минути. Разбърква се енергично.

Добавят се и настърганите домати. Долива се малко водичка и ястието се оставя да ври на слаб огън до полуготовност.

Щом зеления фасул е наполовина готов, се добавят картофите, морковите и нарязаните скилидки чесън. На вкус се добавят черен пипер и сол и яхнията се оставя да ври, докато картофите и фасулът са сготвени.

Размива се брашното и се добавя към яденето. Щом яхнията от зелен фасул и картофи се сгъсти, се добавя нарязаният копър.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07