Няма да подкрепим правителство на Трифонов, връщаме веднага мандата! (ВИДЕО)

Борисов: Моля те, Христо, съберете се, направете правителство! Какво ще променят трети избори?

31758 | 14 юли 2021 | 12:01

Ако вие ни вкарате в трети избори, некъдърници такива - от Харвард ли сте, какви сте! Единият си назначил 12 съветници и си прави кабинетът по фън шуй! Ако няма кабинет, няма да има бюджет, идва четвърта вълна, ядоса се лидерът на ГЕРБ

-1626254583.png-1626254613.pngКадър: Фейсбук-1626253415.jpg

Няма по никакъв начин да подкрепим правителство на Слави Трифонов, ние сме категорична опозиция!

Това заяви на пресконференция лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той се обърна директно към съпредседателя на ДБ: Умолявам те, Христо, направете правителство! Какво ще променят трети избори?

 

Кое зло да избера - Бойко Рашков или Слави Трифонов? По никакъв начин няма да ги подкрепя в парламента, това е, отсече той за кабинета на ИТН. Извинявам се на народа, че ще трябва да страда. Да си сърбат попарата, да си управляват, да си поемат отговорността. Ако мандатът стигне до ГЕРБ, връщаме го веднага, разкри лидерът на ГЕРБ, като обясни, че партията категорично е в опозиция в следващия парламент.

 

"Идва четвърта ковид-вълна, нямаме реакция. Моля, ваксинирайте се, докато има ваксини и не са ги хвърлили. Направете си правителство, понесете си отговорността, че два месеца не спряхте да говорите срещу Бойко и ГЕРБ.  Една дума не казахте за Слави, как се преливат гласове, как вашите пипаха машините, да е с нула и нещо, но да са над ГЕРБ. Управлението на държавата не е шоу. При мен всичко беше във възход, безработицата беше на ниски нива", каза Борисов.

 

В залата присъстваше ръководството на партията, което, както платената публика в шоуто на Слави, аплодираше шегите на лидера си.

 

Борисов се обърна с подигравателен тон към лидера на ИТН: "Умолявам те, Слави - направи 40 министри! Тури един на полицаите, на пожарникарите, на шумкарите, имаш на ромите, сложи още, докарай ги до 40, не до 41. Умолявам те, братко - дай им постове на тези, за да мирне държавата", почти разигра скеч бившият премиер.

 

Той е категоричен, че при трети избори "ще съсипят държавата септември-октомври. На третия избор какво ще се промени? Кой инвеститор ще дойде в държава, в която една година правят изборите? С 5% и да говориш от името на народа и какво искал, дълбока реформа ли, какво", каза още Борисов.

 

"Нямаше да правя тези неща, ако от вчера не се чу от същите тези хора, че партията ми участва в преговори. Хора, вие искахте да ме изчегъртате. Аз не ви искам, вие сте токсични. При целия рекет, тормоз, арестувани, задържани, мачкани, и днес, и вчера, ходят да питат за кой са гласували. Планът е да продължи минековщината и бойкорашковщината, за да може едноличната диктатура на Радев за действа. И за да ни оцапат, казват, че те можели с ГЕРБ и ДПС. Ние можем и с БСП. Откъде-накъде вие ще продължавате да си прокарвате тъпите тези. Имаш ли морал, бе, Христо? Аз си карам партийната кола, ти продължаваш от джипката. Слави с три джипа, Радев с ултра скъп "Мерцедес". Имам Бойко Рашков, имам Слави Трифонов.

Кое зло да избера - Бойко Рашков или Слави Трифонов? Не подкрепяме правителство, остава Бойко Рашков. Подкрепяме правителство, имаме Слави. Вие надробихте тази попара, ще я сърбате! Стотици милиони похарчихте. Ако вие, водени от Румен Радев, ни вкарате в трети избори, няма никакво значение какво ще се случва с ГЕРБ. Две държави останахме без план. Две! Некадърници такива, от Харвард ли сте, единият си назначил 12 съветници, твърдят, че са 15 и си прави кабинета по фън-шуй", възмути се Борисов.

И отговори на въпрос, че ако получи мандат, то той ще бъде моментално върнат.

 

"Ако вие ни вкарате в трети избори, некъдърници такива - от Харвард ли сте, какви сте. Единият си назначил 12 съветници и си прави кабинетът по фън шуй! Ако няма кабинет, няма да има бюджет, идва четвърта вълна - ваксинирайте се. Направете си правителство, понесете си отговорността за това, че три месеца не спряхте да говорите за Бойко Борисов, даде воля на гнева си Бойко Борисов.

 

"Веднага ще върна мандата", зарече се бившият премиер, а на въпрос кой тогава ще прави правителство, показа колаж на лидерите на протестните партии, облечени като астронавти.  

 

"Само ние се бихме с "Има такъв народ". А помните ли Христо Иванов? Целта си му е главен прокурор. За него няма значение детски градини, нищо, интересува го кой ще сложи за главен прокурор. ГЕРБ е партия от ЕНП, подкрепена от канцлери, премиери, защо не иска да разговаря с Дани Митов, а иска с Тошко със скафандара. Защо, бе? Нали не искахте с мен? Ето го Дани Митов. Тошко Йорданов през нощта отговаря на Христо Иванов: “Умният човек много, ама много би трябвало да внимава, ако мисли за последствията“. На местото на тези предлагам да сложим тези. Това са спасителите," коментира Борисов.

"Представи си като кацнат на Луната българин и македонец, кой ще стъпи първи? Знаеш ли какъв бой страшен ще стане? Те трябва да си изсърбат попарата. Ние сме опозиция, категорична! Бил съм се със Слави два месеца, защо да го подкрепям?  Той си прави каквото си иска, унижи ги. Той воюваше с ГЕРБ, Бойко Рашков му гостува в телевизията. Не, няма по никакъв начин да го подкрепя и се извинявам на народа, че ще страда много, ако не направят правителство".

 

Борисов започна пресконференцията с цитати от изказвания на политическите си опоненти.

 

Ако някъде има спад с милиони, то е при Слави Трифонов, каза Борисов, имайки предвид резултатите на ИТН на 11 юли и резултатите от референдума през 2016 г.

 

След това прочете и цитати от собствените си изказвания напоследък, коментирайки ги.

 

"Ето какво е казал Бойко Борисов на 30 юни в село Вълнари: "Когато българите осъзнаят кой стои зад Слави Трифонов, ще бъде късно". Това е казал Бойко Борисов. В Дулово казва същото. В смесените райони, ако видите, как са преливани гласове към Слави Трифонов, ще се върнете на моето изказване кой стои зад Слави Трифонов. Борисов казва на 12 юли: "Не очаквам ИТН въобще да успее да прокара правителството. Планът е Бойко Рашков да вилнее, докато изчегърта колкото може повече". На 13 юли уважаемият Тошко Йорданов, в "Капитал", Мисия 121. Неслучайно Христо е в средата, а Мая вляво", показа Борисов разпечатка от първата страница на в. "Капитал".

 

Защо Христо Иванов не иска да разговаря с Дани Митов, а с Тошко със скафандъра. Тошко Йорданов продължава да ги трича, продължи Борисов. И изтъкна, че ГЕРБ е партия, подкрепена от ЕНП и Демократическия институт на САЩ.

 

"Хора, вие щяхте да ме чегъртате. Вие сте токсични, аз не искам никакви уговорки с вас", заключи Борисов. И показа картата след изборите.

Според него планът е да продължи бойкорашковщината да продължи, за да може "едноличната диктатура на Румен Радев да действа".

 

Всички подкрепяха кабинет на Слави, а какво стана сега?!, е изводът, който предложи Борисов.

ГЕРБ-СДС единствено бе последователно срещу ИТН, изтъкна бившият премиер.

Вие надробихте тази попара, ще я сърбате, обърна се към опонентите си Борисов.

 

"Смешната част свърши, започва жалката", обобщи лидерът на ГЕРБ.

 

"При трети избори няма да има печеливши. Пирова победа...", коментира още той и прогнозира, че при трети вот партиите няма дори да разговарят, защото ще бъдат в предизборна кампания за президент и всеки ще натиска за своя кандидат.

 

Борисов заяви, че няма да става депутат.

 

Като гледам как са ме почнали с разпити, по-добре да не влизам, за да не утежнявам работата на полицаите", отговори Борисов на въпрос дали ще стане депутат в бъдещия парламент.

"Какво ме питате? Намерихте ли го Слави Трифонов, или Ники Василев да ви разясни нещата? БСП имат 30 депутата. С 30 депутата с какво ще държиш това управление? Ами то на петия ден някой ще се разсърди и ще се разпадне. Третият дава акъл, петият дава акъли, само чувам, че ГЕРБ е загубил. Я Слави да го натиснат как живее, за парите, за имотите, да видим как ще реагира. ИТН ще се разпадне", коментира още бившият премиер.

"Минеков е неин, здравният е неин, Бойко Рашков е неин, тя с 5% управлява и в момента. Шестият предлага решение. Това е пагубно за държавата. Това ще ни се отрази лошо на всички, но каквото си направим, това е", заяви Борисов по адрес на Мая Манолова и предложението ѝ слежубното правителство да стане редовно.

"Няма българин, който като успехи, изборни резултати, да ме стигне в близките 10-20-30-50 години", отговори Борисов на въпроса дали ще се кандидатира за държавен глава. "Искам партията да ми е силна и народът да е добре, това искам."

 

Той бе категоричен, че ГЕРБ има кандидат за президент.

 

"Имам, да. Ще ви кажа, когато дойде времето, както казва Слави и царят казваше. Умен, висок, красив, с коса, показва ерудиция, професор, знания, знае езици", посочи Борисов какъв ще е кандидатът за президент на ГЕРБ.

 

На страницата си във Фейсбук преди това лидерът на ГЕРБ написа кратък пост:

"Смешната част свърши, започва жалката. Всички партии се явиха на изборите обединени срещу ГЕРБ и сега имат близо 77%. Нека да си поемат отговорността и да съставят правителство. Ако избягат от отговорност, ще хвърлят държавата в хаос и ще влязат в сценария на кандидат-президента Радев. Трети поред избори ще са пагубни за България. Няма да има победители, защото големият губещ ще е народът. ГЕРБ остава в опозиция."Борисов коментира последните политически събития

Ако вие ни вкарате в трети избори, некъдърници такива - от Харвард ли сте, какви сте! Единият си назначил 12 съветници и си прави кабинетът по фън шуй! Ако няма кабинет, няма да има бюджет, идва четвърта вълна, ядоса се лидерът на ГЕРБ

От категорията

Радев за побоя над Пендиков: Властите в Скопие ясно да заявят, че това е престъпление от омраза

Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам, посочи президентът Радев-Ako-imam-namereniya-za-promyana-na-formata-na-darzhavno-upravlenie---shte-go-zayavya-sam--posochi-prezidentat-Radev_1674833881.jpg

Случаят е израз на десетилетна политика, на насаждане на омраза към българите и ...

27 ян. 2023 | 17:37

Нинова: С безплатните учебници до 12 клас реално подкрепихме децата и семействата

Нинова: Днес БСП направихме още една крачка за реална социална подкрепа на децата и семействата-Ninova--Dnes-BSP-napravihme-oshte-edna-krachka-za-realna-sotsialna-podkrepa-na-detsata-i-semeystvata_1674822190.jpg

300 000 деца ще получат тази социална придобивка. Семействата им ще спестят по ...

27 ян. 2023 | 14:21

Никола Минчев: Сериозно се обмисля обединение с "Демократична България"

Никола Минчев Кадър: БНТ-Nikola-Minchev-Kadar--BNT_1674849810.png

"Най-доброто, което може да се случи за гражданите на Република Северна ...

27 ян. 2023 | 22:02

Георг Георгиев: Съдебната реформа се дължи на ГЕРБ

Георг Георгиев Снимка: БНТ-Georg-Georgiev-Snimka--BNT_1674848856.png

По думите му някои от предложените законопроекти са безсъдържателни и в разрез ...

27 ян. 2023 | 21:47

Най-важното

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца, дано не са маскарадни игри, каза той

Радев за побоя над Пендиков: Властите в Скопие ясно да заявят, че това е престъпление от омраза

Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам, посочи президентът Радев-Ako-imam-namereniya-za-promyana-na-formata-na-darzhavno-upravlenie---shte-go-zayavya-sam--posochi-prezidentat-Radev_1674833881.jpg

Случаят е израз на десетилетна политика, на насаждане на омраза към българите и ...

27 ян. 2023 | 17:37

Благодарение на БСП учебниците до 12-ти клас стават безплатни, подчертава лидерът на партията

Нинова: С безплатните учебници до 12 клас реално подкрепихме децата и семействата

Нинова: Днес БСП направихме още една крачка за реална социална подкрепа на децата и семействата-Ninova--Dnes-BSP-napravihme-oshte-edna-krachka-za-realna-sotsialna-podkrepa-na-detsata-i-semeystvata_1674822190.jpg

300 000 деца ще получат тази социална придобивка. Семействата им ще спестят по ...

27 ян. 2023 | 14:21

Не може каузата да бъде да се смени Нинова и да дойде Х или У, подчертава бившият президент на ПЕС

Станишев: Ключовият фактор за правителство след изборите е ГЕРБ - връщат доверие и влияние
(Видео)

ПП пропиляха доверието, което имаха, подчерта бившият президент на ПЕС-PP-propilyaha-doverieto--koeto-imaha--podcherta-bivshiyat-prezident-na-PES_1674822386.jpg

"ПП пропиляха доверието, което имаха. Предлаганите референдуми са ...

27 ян. 2023 | 11:29

В момента цената на газа за януари е 179 лв. за мегаватчас, очаква се да стане 129-130 лева

КЕВР: Газът ще е с 30% по-евтин през февруари, няма да се променя цената на парното

КЕВР: Газът ще е с 30% по-евтин през февруари, няма да се променя цената на парното-KEVR--Gazat-shte-e-s-30--po-evtin-prez-fevruari--nyama-da-se-promenya-tsenata-na-parnoto_1674813420.jpg

"Булгаргаз" внесе заявление за цена февруари още на 11 януари. Тогава ...

27 ян. 2023 | 11:55

Не би трябвало да имаме опасения за нови бедствени събития, допълни Гечев

Явор Гечев: Няма практика да се чистят наноси в речните корита в гората

Явор Гечев: Няма практика да се чистят наноси в речните корита в гората-Yavor-Gechev--Nyama-praktika-da-se-chistyat-nanosi-v-rechnite-korita-v-gorata_1674837107.jpg

Според Гечев евентуално може да се направят бетонови стъпала по горните течения ...

27 ян. 2023 | 18:30

Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента, е заявил Карл Нехамер

Още по-твърда позиция! Австрия и Нидерландия обединяват усилия срещу приемането на България в Шенген

Единни сме в нашата съпротива срещу разширяването на Шенген в момента,  заявха Рюте и Нехамер-Edinni-sme-v-nashata-saprotiva-sreshtu-razshiryavaneto-na-Shengen-v-momenta--zayavha-Ryute-i-Nehamer_1674832727.jpg

Нидерландия и Австрия се готвят да поискат заедно решения в борбата срещу ...

27 ян. 2023 | 17:17

В Скопие може би не си дават сметка за сериозността на ситуацията, коментира Николай Милков

В РСМ организират блокади на пътищата за Скопие, за да спрат българите за честванията на Гоце Делчев

В РСМ организират блокади на пътищата за Скопие, за да спрат българите за честванията на Гоце Делчев-V-RSM-organizirat-blokadi-na-patishtata-za-Skopie--za-da-sprat-balgarite-za-chestvaniyata-na-Gotse-Delchev_1674838096.jpg

Службите на двете страни ще имат работна среща. Ако български евродепутати и ...

27 ян. 2023 | 18:38

Българският премиер призова да бъдат прекратени говорът и престъпленията от омраза в РСМ

Гълъб Донев към Ковачевски: Честванията на Гоце Делчев трябва да са безпроблемни!

Гълъб Донев разговаря с Димитър Ковачевски за честването на Гоце Делчев Снимка: БТА, архив-Galab-Donev-za-makedonskiya-klub--Shte-sledim-za-antizakonni-idei--Kovachevski--Tryabva-sblizhavane-Snimka-BTA_1667048555.jpg

Министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев и председателят на ДАНС Пламен ...

27 ян. 2023 | 14:59

Украинското разузнаване обаче твърди, че Москва планира да създаде 2-милионна армия

Bloomberg: Путин е наредил нова офанзива в Украйна през февруари-март

Bloomberg: Путин е наредил нова офанзива в Украйна през февруари-март-Bloomberg--Putin-e-naredil-nova-ofanziva-v-Ukrayna-prez-fevruari-mart_1674829530.jpg

Настъплението на руските войски трябва да започне, преди Киев да получи модерни ...

27 ян. 2023 | 16:23