Борисов: Свидетели сме на един страхлив премиер!

Френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на Макрон и на ЕК

Борисов: Даваме зелена светлина за Македония! Този страхлив премиер има нашите гласове

15530 | 22 юни 2022 | 10:58

Ако този лъжец се престраши, ще има 59 депутата подкрепа за даване на зелена светлина за присъединяването на РСМ и Албания. Така че да си свика веднага МС, да даде предложение, да дойде в НС, заяви лидерът на ГЕРБ

Борисов: Свидетели сме на един страхлив премиер!-1655885395.png-1634549835.png

Даваме зелена светлина за Македония! Премиерът има нашите гласове. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на партията.

 

Свидетели сме на един страхлив премиер!, каза още Борисов.

 

"Френското предложение за Северна Македония е много добро. Вярвам на Макрон и на ЕС", зааяви Борисов.

 

„Както обещах в събота, запознахме се с текстовете от проекта на решение на Съвета на ЕС и преговорната рамка за РСМ и Албания. И трябва да ви кажа, че текстът е действително много добър. В него са включени всички опасения и страхове, и това, което касае България. Аз вярвам на президента Макрон, вярвам и на ЕК. До този момент всичко, което се е случило като добро за България, е благодарение на ЕС", заяви Бойко Борисов.

"Аз се наслушах вчера на смелчаци. Премиерът и управляващото мнозинство взимат тежки и непопулярни решения. Когато се отстоява принципът, а той е, че в момента Европа, Западът, НАТО искат разширяването на Западните Балкани... И действително не мога да си представя как премиерът казва, че не е чел най-важната тема за България. А вчера отново излъга, че ще отиде на съвет, ще обвини ГЕРБ и опозицията, че някой му пречи да внесе предложение от Министерски съвет в парламента. Защо е този страх?! Нали е много смел, от кого се страхува?", попита лидерът на ГЕРБ.

"За разлика от него не сме толкова смели, но знаем да си гледаме работата и да си пазим партньорите. И тук съм съгласен с президента Радев, че френското председателство е дало най-добрата рамка и е поело пълния контрол в лицето на ЕК по изпълнението на всички точки по всяка една тема", отбеляза още той.

Борисов разкритикува "отново тези, които хвалят това правителство": "Нищо не е надградено за 6 месеца в отношенията с РСМ. Нула! Всичко е нула! Председателството може да не удовлетворява и двете страни, но е крачка напред в разширяването на Западните Балкани. Протоколът даже не е подписан. Кирил Петков си позволява да лъже в Брюксел, че на Слави Трифонов министърката му пречи, че ГЕРБ му пречат на честното лъжливо момче. И който не е с него, е мафия".

"Какво предателство има в това да накараш двата народа да са в една общност? Младите поколения вместо да се бият по социалните мрежи, да се прегръщат. За какви Балкани, за каква Европа говорим? Защо не ми направите и на мен едно аутокю да си говорим някой път... Сега разбирам, че е свикана днес Комисията по външни въпроси в 15 ч. едновременно със заседанието на Министерски съвет. Тия определено се страхуват! Но защо лъжат, че друг им е виновен?!", коментира Борисов.

"Ако този лъжец премиерът се престраши, ще има 59 депутата подкрепа за даване на зелена светлина за присъединяването на РСМ и Албания. Така че да си свика веднага Министерския съвет, да даде предложение, да дойде в парламента. Не се страхувай, колега, извинявай, че те наричам така. Защото ако не се случи, ще се обърне риториката и мафиотът ще станеш ти. И понеже съм вярващ човек, искам да изразя благодарност за решението на Светия Синод за вдигането на схизмата на църквата на Северна Македония", заяви Бойко Борисов и благодари на патриарха и владиците: "Те вчера направиха това, което ние правим днес".

"Уважаеми колеги, аз вярвам във вас! Това е най-правилното решение за бъдещето на ЕС, Балканите и България. Ние няма да допуснем путинизация на евроатлантическата ориентация на България. Еврозона, диверсификация, разширение на Западните Балкани, НАТО. Ние първи дадохме най-много пари, за да приведем армията в такава готовност. Така че да спрат да си играят: "Който не е с нас, е мафиот" - както едно време: "Кой не скача, е червен". Така само ще дотрошите държавата! Вотът е парламентарна практика", отбеляза той.

"Разчитам на вас! Този, който ми вярва, да тръгне след мен. Аз съм убеден, че ще убедим хората, които тръгват след нас, че това е вярното решение", заяви Бойко Борисов.

"С днешното решение, с тази мощ зад мен ние искаме да му свършим работата на Петков. Защото ние вярваме в това. Ще обясним на нашите хора в страната защо сме взели това решение. Трябва да решим въпроса с Македония преди довечера. Защото този човек е лъжец, измамник, както го обявиха неговите предишни партньори. Даваме му възможност да отиде в Брюксел и да покаже каква евроатлантическа държава сме. Знаем, че ще ни хулят - както хулиха Желю Желев, когато призна Македония. Но после всички казаха "Мъдро решение". След време ще кажат същото и за вас. Това ви го обещавам", категоричен бе Бойко Борисов.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 Борисов: Даваме зелена светлина за Македония! Този страхлив премиер има нашите гласове

Ако този лъжец се престраши, ще има 59 депутата подкрепа за даване на зелена светлина за присъединяването на РСМ и Албания. Така че да си свика веднага МС, да даде предложение, да дойде в НС, заяви лидерът на ГЕРБ

От категорията

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Делян Добрев: Посредниците, които ни продават газ, са руски. Избраха ги Петков и Василев

Делян Добрев: Посредниците, които ни продават газ, са руски-1657018320.png

Според него Кирил Петков и Асен Василев трябва да се притесняват от затвор, а ...

11 авг. 2022 | 09:00

Христо Терзийски: Мандатът на Рашков в МВР завърши с редица вредни за системата решения

Христо Терзийски-1635434047.jpg

Интересно е, че вече бившият вътрешен министър публично се възмущава на ...

11 авг. 2022 | 18:05

Евродепутатите ни - милионери от евро заплати

Евродепутатите ни се оказаха милионери от заплати-1550496080.jpg

Най-спестовни се оказват Емил Радев и Лиляна Павлова

11 авг. 2022 | 17:55