Страната върви към дългова спирала, критикува кабинета "Петков" Десислава Атанасова

Страната върви към дългова спирала, критикува кабинета "Петков" Десислава Атанасова

ГЕРБ: България затъва - в ход е план за унищожаване на страната! Управляват ни аматьори и шарлатани

6569 | 13 май 2022 | 11:40

Това, което трябваше да бъде изчегъртване на нашата партия, се превърна в зануляване в държавата, подчерта тя в остра декларация от името на ГЕРБ

Страната върви към дългова спирала, критикува кабинета "Петков" Десислава Атанасова
-1652431627.pngСтраната върви към дългова спирала, критикува кабинета "Петков" Десислава Атанасова-1648804484.png

България затъва - в ход е план за унищожаване на страната! Управляват ни аматьори и шарлатани.

 

Това заяви от парламентарата трибуна председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова в специална декларация, в която остро крититува правителството на Кирил Петков.

 

"Преди една година започна "Промяната", за да продължи с хибрида, който е това правителство", започна Атанасова.

По думите й партиите на промяната са поели курс към реваншизъм и поставяне на червени линии в българското общество.

"Нашите предупреждения всеки път се сблъскваха с лозунги и клишета", продължи Атанасова. Тя изброи какви пари е оставило в държавата правителството на ГЕРБ и какво е било построено и изградено по времето на Бойко Борисов като премиер.

"Цената на тока беше 117 лв., цената на газа - 37.70 стотинки. Сега са съответно 500 и 143 лева. България затъва в икономическа криза, върви с бързи темпове към финансова криза и дългова спирала", изригна председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

По думите й за 1 година не е решена нито една криза и не е отговорено на нито едно предизвикателство.

"Хиляди български граждани бяха подложени на репресиите на Рашковото МВР", каза още тя.

"Управляват ни аматьори и шарлатани. Всяка седмица се поема нов дълг. Един месец няма решение на хакерската атака на "Български пощи". Всеки знае и може да каже кой печели от невъзможността те да работят - собственикът на куриерска фирма и ваш министър", продължи Атанасова.

"Превърнахте се в унищожители на правовия ред", отсече председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

Според нея външната политика на България е превърната в килер, където Петков е посрещан.

"След една година се оказа, че победена беше политическата система. А това, което трябваше да бъде изчегъртване на нашата партия, се превърна в зануляване в държавата. По изчегъртването на партията ни стартира процес на унищожаване на основните носещи системи в държавата", каза още тя.

"Във времена на война разделението на българското общество е безпрецедентно. Това са гнилите плодове на вашата "Промяна". Все по-малко стават в тази зала онези представители на мнозинството, които продължават да повтарят как са отстранили ГЕРБ от власт. Никой не ни е отстранявал. Ние вярвахме, че след нас ще дойде управление, което ще надгражда. За съжаление, се оказа, че сме предали управлението на страната в ръцете на абсолютно несъстоятелни хора. От една година обществото живее в някакъв кошмар. Никой не знае утре какво ще му се случи, не знае дали ще бъде излъган и измамен. Вашите избиратели не са доволни, никой вече не е доволен. По-лошото е, че всички са уплашени. В ход е план за унищожаване на страната", заключи Атанасов.

"Единственото хубаво е, че в този парламент има опозиция. Ние с всички сили ще пречим на това да продължавате да унищожавате Родината ни. За нас тя е само една, ние друго гражданство нямаме. Ще работим за това България да бъде фактор отново не само на Балканите, но и в ЕС. На вас ви остава само едно - оставка!", завърши председателят на парламентарната група на ГЕРБ.

 

Ето и Декларацията на ПГ на ГЕРБ – СДС

 

Уважаеми господин председател,
Уважаеми госпожи и господа народни представители,
Преди една година започна “промяната”, както я кръстиха нейните орисници, за да Продължи със хибрида, наречен правителство, което е факт днес. В действителност тогава беше само началото на политическа криза, която придоби опустошителните измерения на всичко, на което всички сме свидетели днес.
Преди една година, след изпълнен четиригодишен мандат, правителството на ГЕРБ с министър-председател Бойко Борисов предаде отговорността за управлението на страната на назначено от президента Румен Радев служебно правителство.
Във времена на здравна криза, съпътствана от икономически, социални и геополитически предизвикателства, т.нар. партии на промяната поеха курс към реваншизъм, политическа конфронтация и прокарване на червени разделителни линии в българското общество. Още тогава, ние от ГЕРБ – СДС предупреждавахме, че дълбокото разделение в обществото ще попречи за решаването, на който и да било проблем на българските граждани. Нашите предупреждения обаче всеки път се сблъскваха с лозунгите и клишетата на т.нар. партии на протеста, които твърдяха, че всяка промяна ще бъде по-добра от статуквото от последните 12 години.
На днешния ден, преди една година, правителството на ГЕРБ - т.нар. от Вас статукво или моделът Борисов, остави страната със следните параметри:
- Брутен вътрешен продукт в размер на 132 млн. лева,
- Фискален резерв - 8824 млрд. лева,
- В чакалнята на Еврозоната с 3% дефицит,
- Разплатени Оперативни програми,
- План за възстановяване и устойчивост,
- Преки чужди Инвестиции в икономиката - 2996 млрд. лева,
- Построени магистрали - 375 км,
- Рехабилитирани пътища - 3000 км,
- 2600 км ВиК мрежа,
- 51 пречиствателни станции,
- Ремонтирани училища - 1600 броя,
- 800 детски градини и детски ясли,
- Цена на ток - 117-500 лева, Газ - 37.71-143 лева.
- Най ниски нива на битова престъпност, миграционен натиск, жертви от ПТП
- Хляб - 1 лев, бензин - 2 лева, олио - 3 лева.

Днес, една година по-късно, България затъва в икономическа криза, върви с бързи темпове към финансова криза и дългова спирала, стандартът на живот на българските граждани е чувствително понижен от галопиращата инфлация, а червените линии вече се чертаят, не между партиите на статуквото и партиите на промяната, а между самите коалиционни партньори.
През последната година не беше решена нито една криза и не беше отговорено на нито едно предизвикателство. С аргумента за борба с корупцията бяха прегазвани правила на демокрацията и закони, беше замразено строителството и ремонта на пътища и магистрали, бяха проведени чистки в администрацията и държавните търговски дружества, хиляди български граждани бяха подложени на репресии от страна на Рашковото МВР. Беше осъществен политически инженеринг, в процеса на който представители на олигархията и официалната държавна власт взаимодействаха, за да подарят служебна победа на промяната. За една нощ беше променен Изборният кодекс, с цел да бъдат обслужени носителите на промяната чрез силово наложни машини за провеждане на изборите, забранени и отхвърлени във всички цивилизовани страни. Бяха извадени от нищото и продуцирани съмнителни фигури, чийто имидж беше лъскан от сутрин до вечер от медии, коментатори и анализатори.
През това време българските граждани бяха лъгани системно, че промяната ще донесе лесни решения на техните проблеми. Беше проведена брутална компроматна атака срещу ГЕРБ – СДС, която завърши с незаконен арест на лидера на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов.
След всичко това, промяната победи. Променена ли е България? Да, променена България е страна със спряло развитие, управлявана от шарлатани и аматьори, загубила почти всякакво влияние в региона и в ЕС, раздирана от скандали, с обедняващо население и растящи дългове. Внушенията, че по време на управлението на ГЕРБ са се крадяли по 8 милиарда лева годишно, завършиха с ангажимент от страна на правителството на промяната за поемане на държавен дълг от 7 милиарда лева само за 2022 година и само преди актуализацията на бюджета. Всяка седмица нов дълг. Претенциите за компетентност и електронизация на управлението се сблъскаха с неспособността на настоящите управляващи да решат проблема с хакерската атака срещу „Български пощи“. Днес никой не може да каже кога ще заработят „Български пощи“, но всеки може да каже кой печели от невъзможността те да работят – това е собственикът на куриерска фирма и министър на транспорта.
През тази една година многократно газихте Конституцията и законите до степен, в която се превърнахте в унищожители на правовият ред, сочейки виновни други институции и криейки се зад носителството на имунитета - промяна.
Системно унищожавахте външната политика на страната до степен, в която премиерът Ви, по-късно министър, нарича войната операция, а на министърът Ви по-късно премиер не му дрънчи на война. Външна политика, в която килерът е нивото, а продажбата на националния интерес възприемате като търговия на дребно на пробиотик.
Заявленията за морал и борба с корупцията се сблъскаха със среднощните сделки на Булгаргаз, с подписването на милиардни меморандуми с офшорни компании и с връщането на посредниците в бизнеса с газ. Те се сблъскаха най-вече с мълчанието на онези, които допреди една година виждаха корупция и злоупотреба във всяко действие на нашето правителство и се кълняха, че борбата с корупцията ще бъде техен основен приоритет. Всички те днес са наясно в какво участват и тяхното мълчание е най-силният знак за това. Затова и лозунгът „Нулева толерантност към корупцията“, беше трансформиран в „Нулева толерантност“.
След една година се оказа, че победената беше политическата система, а това, което трябваше да бъде „изчегъртване“ на нашата партия се превърна в зануляване на държавата. Българите, а за съжаление и някои от системните партии, не разбраха и не прозряха, че зад призива за „изчегъртване“ на ГЕРБ-СДС стартира процес по унищожаване на основните носещи системи на държавата.
Уважаеми госпожи и господа,
В началото на 47-ото народно събрание завърших нашата декларация с цитат от Библията, който гласи: „По плодовете ще ги познаете“. Половин година по-късно плодовете от работата на настоящото мнозинство са видни за всички, дори и за онези, които продуцираха и инженерстваха за създаването му. Тези плодове се виждат в раздорите и скандалите между партиите в коалицията, в липсата на взаимно уважение между тях, в масовите протести на работници и работодатели, в арогантно отношение на управляващите към българския народ и в хроничното нагнетяване на обществено напрежение. Във времена на война разделението и разединението в българското общество е безпрецедентно за най-новата ни история. Това са гнилите плодове на Вашата промяна! Ако преди една година, Вие, партиите на промяната, сеехте вашите ветрове, то днес всички български граждани жънат вашите бури.
Уважаеми колеги,
Все по-малко стават в тази зала онези представители на мнозинството, които като латерни продължават да повтарят как били отстранили от властта ГЕРБ. Разберете: Никой не е отстранявал ГЕРБ! ГЕРБ предаде управлението на страната след успешно изпълнен мандат и остави страната в много по-добро състояние, отколкото е днес.
Вярвахме, че управленията след нас ще надграждат, ще водят страната в посока към подобряване на живота на хората, на стандарта и покупателната способност, ще довършат магистралите и изобщо ще поддържат заложената от нас тенденция за устойчивото развитие на страната. За съжаление се оказа, че сме предали управлението в ръцете на абсолютно несъстоятелни хора. Изпълнителна власт, която представлява някаква невероятна смесица от реваншисти, авантюристи, безхаберници и откровени крадци.
От една година обществото живее в някакъв кошмар, в който никой – гражданин или бизнесмен – не знае какво ще му се случи утре и по какъв още нов и иновативен начин ще бъде излъган, измамен и обран. Тук или става дума за абсолютна некомпетентност и безотговорност, или има система. Колеги от мнозинството. Моля да ни отговорите. Има ли договорка и ако има между кого за унищожаване и зануляване на държавата?
Искахте управление без ГЕРБ. Получихте управление без ГЕРБ. Доволни ли сте от резултата? Доволни ли са вашите избиратели? Не. Не само, че никой не е доволен. Всички са истински уплашени. Абсолютно всички българи вече разбраха, че в ход е план за унищожаване на страната, защото всичките Ваши, на пръв поглед хаотични действия, са всъщност добре премислени действия на хора, които са дошли да откраднат едни пари и да се изнесат, като оставят след себе си изпепелена земя. Слава Богу, ГЕРБ е тук, и както казахме, в оставащото време на Вашето жалко правителство, ще ви пречим с всички сили да унищожавате родината ни - за нас тя е само е една, ние нямаме друго гражданство и след което ще запретнем ръкави и колкото и да ни е трудно ще я възстановим.
Уважаеми колеги,
И днес парламентарната група на ГЕРБ – СДС препотвърждава позицията си отпреди една година, че политическата криза може да се лекува само с политически диалог и възстановяване на изгорените мостове между партиите и институциите. През последната една година, въпреки натиска и незаконните репресии, ние и нашите избиратели показахме, че сме незаобиколим фактор в българския политически живот. Показахме, че сме отговорна и устойчива политическа сила, с кадрови, идеен и лидерски потенциал, която може да бъде силна, както в управлението, така и в опозиция. В този контекст, от името на парламентарната група на ГЕРБ – СДС, бих искала да благодаря на всички членове, симпатизанти и избиратели на ГЕРБ – СДС, заради това, че не се огънаха нито за миг пред опитите на остатъците от късния социализъм и ранния преход да възстановят статуквото на бандитизма, олигархията и разграбването! Благодарение на тези хора днес в България изобщо има политическа сила, която е запазила своята монолитност и форма и е готова да отговори адекватно на предизвикателствата пред страната.
От името на парламентарната група на ГЕРБ – СДС заявявам, че ние сме готови да работим активно за възстановяването на политическия и междуинституционалния диалог, веднага след като настоящото правителство подаде оставка. Това не е самоцелно заявление, а констатация, че настоящото правителство и неговият мандатоносител не са част от решението, а най-съществената част от проблема, пред който изправено цялото българско общество. В този смисъл, изходът от политическата криза е изцяло в ръцете на партиите, които подкрепят правителството на политическия фантом Продължаваме промяната!
Вратата е там! Сбогом!
Бог да пази България!


От категорията

Асен Василев призна за фашисткия закон, лично дал "технически бележки как да се случва процесът"

Асен Василев призна за мракобесния закон, лично дал технически бележки как да се случва процесът-1653653549.jpg

Когато някой е санкциониран и това поставя проблем пред финансовата система и ...

27 май 2022 | 15:07

Кирил Петков: Въвеждаме еврото от 1 януари 2024 г., БСП и ИТН са против! (ВИДЕО)
(Видео)

Кирил Петков: Планът за въвеждате на еврото влиза на днешното правителствено заседание-1653646003.jpg

Тази сутрин от ИТН остро възразиха, че в коалицията има договорка първо да се ...

27 май 2022 | 13:06

Лена Бориславова: Коалицията потвърждава, че темата за РСМ ще мине задължително през парламента
(Видео)

Лена Бориславова Снимка: БНТ-1653681883.png

Важно е да имаме актуализация на бюджета, заяви Бориславова и подчерта, че тя е ...

27 май 2022 | 23:04

Министър Денков: Трябва да премахнем частните уроци от българската образователна система
(Видео)

Министър Николай Денков Снимка: БНТ-1653677193.png

"Програмите и учебниците трябва бъдат променени, трябва да намерим време ...

27 май 2022 | 21:46