Гъбена каша

Гъбена каша

7710 | 18 ноем. 2020 | 15:53


Необходими рецепти:
• около 500 г гъби
• 4 стръка пресен лук
• 6-7 листа пресен джоджен
• сол
• 1-2 с.л. червин пипер
• 3-4 с.л. брашно
• олио зо изпържване


Начин на приготвяне:
Гъбите предварително се почистват и се измиват. Пресният лук се реже на не много ситно и се запържва в олиото, след това се запържват леко и гъбите и накрая се слага червения пипер леко и той да се запържи.

 

Долива се вода около 1-2 л и се оставя да ври около половин час. Преди да се свали от огъня се добавя солта и ситно нарязания джоджен. Прави се каша от брашното и водата и се застройва кашата. Слага се още малко леко да кипне на котлона.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36