Въпросното законодателно решение на ЕП не може да касае България, категоричен е той

Георги Марков: Парламентът да напише до ЕК и ЕП: Истанбулската конвенция е кремирана в България!

51571 | 28 ноем. 2019 | 18:13

Според мен големият въпрос, с който трябва да се занимава ЕП, не е насилието над жени, с което трябва да се занимават националните законодателства, а е насилието над християните в Европа


С огромно мнозинство - 500 „за“, 91 „против“ и 50 „въздържал се“ Европейският парламент гласува днес незаконодателна резолюция, с която настоява  страните членки на ЕС да ратифицират веднага  Истанбулската конвенция.

Българите евродепутати гласуваха по следния начин - двама "за", 8 "против", 5-ма "въздържали се" и един неучаствал.

 

За коментар на гласуването потърсихме бившия конституционненсъдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков, който бе сред първите обявили се твърдо против Конвенцията. Припомняме още, че въпросният документ бе отхвърлен от българския Конституционен съд като противоконституционен, което автоматично го прави неприемлив за ратификация. 

 

- Как ще коментирате, г-н Марков, днешното гласуване в Брюксел и призива на ЕП за спешна ратификация на Истанбулската конвенция?

 

- Въпросното законодателно решение на Европарламента не може да касае България по простата причина, че българският Конституционен съд обяви за противоконституционна въпросната конвенция и то с 2/3 мнозинство. С това решение, което е обнародвано в Държавен вестник и е задължително за всички, българският Конституционен съд напрактика е обявил конституционната идентичност на България.

 

Всяка страна, членка на ЕС, съгласно чл. 4 от Лисабонския договор може да се позовава на своята конституционна идентичност. Така че въпросът за приемане на Истанбулската конвенция в България не стои! Истанбулската конвенция е кремирана от българския Конституционен съд.

 

Искам да поздравя специално Андрей Новаков, моя стар съратник Сашо Йорданов и г-н Адемов от ГЕРБ, които са гласували против Истанбулската конвенция, както и депутатите Слабаков и Джамбазки от ВМРО, както и депутатите от БСП и лично Витанов, за когото имам високо мнение, тъй като го познавам като народен представител.

 

- Възможно ли е при така създалата се ситуация Истанбулската конвенция да бъде върната в българския парламент?

 

- Считам, че нашият парламент с оглед на решението на Европарламента няма да е лошо да приеме една декларация и да я прати на председателя на ЕП, както и на новата председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. В документа да се каже следното:

 

„Уважаема г-жо Фон дер Лайен, уважаеми г-н председателю на ЕП, българският европарламент прие решение по повод Вашата резолюция и Ви уведомява, че е изключено тя да бъде ратифицирана от България, поради факта, че е обявена за противоконституционна от българския Конституционен съд и то с 2/3 мнозинство. С това решение България се позовава на своята конституционна идентичност, чл. 4 от Лисабонския договор и ако обичате, не ни занимавайте повече с нея”.

 

Считам, че българският парламент трябва да приеме такава резолюция, за да стане ясно като бял ден, че повече България не може да бъде обсъждана, когато има дебати в ЕП или в която и да е друга европейска институция по този въпрос.

 

- Какво е мнението Ви за новия Европарламент?

 

- Новият Европарламент продължава с идиотщините на стария. Че сигурно някъде има насилие над жени – има, но националните законодателства са във възможностите си, както и органите, които прилагат тези законодателства, да го предотвратят.

 

Не изключвам за първи път да се наложи провеждането след известно време на предсрочни евроизбори. Тъй като, както е тръгнал този Европарламент, е очевидно, че той не защитава християнските ценности. Говори се за европейски ценности, но за мен няма по-големи ценности от християнските. 

 

И все пак - завърши един тъжен период за Европа, една европейска комисия, начело с Юнкер и Тимерманс, която ще се запомни с: „Великобритания – вън! Мигрантите – вътре!” Много жалко, че новият парламент тръгва по същия път, незащитавайки християнството и християнското семейство, прави си оглушки за ислямизацията на Европа и проповядва джендър идеологията.

 

- Какви са предизвикателствата пред европейската институция?

 

- Според мен големият въпрос, с който трябва да се занимава ЕП, не е насилието над жени, с което трябва да се занимават националните законодателства, а е насилието над християните в Европа. Тези 500 евродепутати, които са гласували за конвенцията, не знаят ли, че в момента има изтребление на християнски граждани из цяла Европа, че Франция е пред гражданска война и най-четената книга с политически характер там е „Герила”, която беше преведена в Унгария със следното заглавие: „Последните дни на Франция”, а на корицата жандармеристи носят ковчега на свой колега с френското знаме. Миграцията на ножа до такава степен е обхванала Франция, че преди време оставка хвърли вътрешния министър на страната, който каза, че Франция не е на девет планини от гражданска война, че ислямът съжителства заедно с християнството, но това едва ли ще бъде за дълго. В миграцията на ножа – от метален ножът стана порцеланов. Последните заклани в гръб служители на реда в Париж бяха убити именно с порцеланов нож. Поруганите християнски паметници във Франция само за миналата година са 800.

Какво да кажем за Германия? По-скоро могат да се посочат като изключения градове, в които няма заклани християни. В колко града в Германия бяха извършени тежки убийства и изнасилвания на малолетни момичета – Кандел, Кьотен, Варденбург, Кемниц, Берлин, Нюрнберг и още и още. Така че работа на Европарламента е да защити християнското население в Европа от изтребление от тези, които през 2015 г., поканени от г-жа Меркел, на орди преминаха незаконно границите на европейските държави. Това е големият проблем днес в Европа – християнски ли ще бъде континентът или не. Канцлерката Меркел се похвали, че в някои западноевропейски страни ислямът е вече част от Германия. Други като вишеградските и прибалтийските страни не желаят и да чуят за такова нещо, искат да запазят страните си етнически хомогенни и християнски. И тук е голямото разделение на Западна и Централна Европа.

 

- Съвсем скоро се навършват и 30 години от онзи 14 декември, когато падна чл. I от Конституцията и три десетилетия от демократичните промени. Вие сте единственият депутат от това Народно събрание, бил и депутат във Великото и в 36-тото. С кое Ваше гласуване се гордеете най-много?

 

- Най-много се гордея, че с моя глас допринесох с 9 на 10 гласа да бъде отхвърлена Истанбулската конвенция в Комисията за младежта, спорта и децата преди малко повече от година. Помня, че това стана към 14.00 ч., в 16.00 ч. Борисов, чувайки камбанния ми вот, спря Конвенцията, прати я на Конституционния съд, където беше завинаги кремирана за България.

 

Големият проблем на Истанбулската конвенция, наред с въвеждането на т.н. третия пол е и това, че комитет ГРЕВИО с няколко лесбийки ще обикалят с пълен имунитет, по-голям от този, който имат посланиците, по българските училища и безнаказано ще обучават в джендър идеология младите поколения на България. Шапка свалям на Светия синод, който още тогава би камбаната, че България е християнска страна, има търпимост към исляма и другите религии, но няма да допусне джендър идеологията, третия пол и гей браковете.

 

Поздравявам и Борисов, че последва примера на американския президент Тръмп и унгарския премиер Орбан, които първи отказаха да подпишат глобалния пакт на ООН за мигрантите. България стана една от десетте страни, които не приеха този безумен акт.

 

- През септември представихте в парламента своята книга „Феноменът Виктор Орбан”. Има ли интерес към нея?

 

- Много съм доволен и щастлив, че книгата се приема с такъв интерес не само в София, а и навсякъде в страната, където я представям във връзка с 30-тата година от демократичните промени в Европа, тъй като Орбан остана единственият дисидент с антикомунистическо минало от 1989 г., който днес е на власт. Но интересът към него е не само в това, че на 16 юни 1989 г. спря съветските танкове да напуснат и Унгария, интересът към него е и, че от 2015 г. се оказа пророк, издигайки ограда по границата на Унгария. Той предупреди, че това не са бежанци, а ислямски нашественици и правят директен внос на тероризъм, което се оказа вярно.

 


От категорията

„Маркет линкс“: ГЕРБ води с 6% пред ПП, следвани от ДПС с 12,3%, БСП с 9,9%, „Възраждане“- 8,7%.

„Маркет линкс“: ГЕРБ води с 6% пред ПП, следвани от ДПС с 12,3%, БСП с 9,9%,--Market-links--GERB-vodi-s-6--pred-PP--sledvani-ot-DPS-s-12-3--BSP-s-9-9-_1664216799.jpg

Под 4-процентната бариера остават „Има такъв народ“ на Слави Трифонов – с 3,9%, ...

26 септ. 2022 | 21:23

Кеворкян с нова книга - "Великият случайник": Дори, когато си отиваше, продължаваше да лъже...

Кеворкян с нова книга - "Великият случайник": Дори, когато си отиваше, продължаваше да лъже...-Kevorkyan-s-nova-kniga----Velikiyat-sluchaynik--Dori--kogato-si-otivashe--prodalzhavashe-da-lazhe-_1664187075.jpg

Ако някой ден се наложи Радев да потърси хероят, който окончателно ще превърна ...

26 септ. 2022 | 13:17

Димитър Недков: Президентът превръща България в генерал-губернаторство на ЕС…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Да поканиш на откровено пиар-мероприятие и то с “мирис на газ”, председателката ...

27 септ. 2022 | 17:06

Доц. Борис Попиванов: Партиите да си дадат сметка, че отговорността им е по-голяма от всякога

Доц. Борис Попиванов-1482151715.jpg

"Доверието на избирателите е по-ниско от всякога. Ако партиите пропилеят ...

27 септ. 2022 | 16:55

Най-важното

Повод за неговата остра реакция е смъртта на полицейски служител от Стралджа

Гешев зове: Да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя

Гешев: Да предприемем решителни и безкомпромисни мерки за възпиране убийствата на пътя-1645097846.jpg

Всички институции, призвани да служат на гражданите, трябва да предприемем ...

27 септ. 2022 | 14:07

Откриването стана неслучайно на 22 септември, денят на обявяването от Цар Фердинанд I на Българската независимост!

Радев се "скри" в Деня на Независимостта във "Врана". Заедно със Симеон II слушат млади таланти

В Царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”.
Снимки Невена Рикова-V-Tsarskiya-Dvorets-Vrana-se-sastoya-parviyat-muzikalen-festival--Stremezh-_1664278915.jpg

Царския Дворец Врана се състоя първият музикален фестивал “Стремеж”, посветен ...

27 септ. 2022 | 14:41

Радев реставрира целия екип на Юруков-Лукарски в министерство на икономиката

Чистката! Кабинетът на Радев назначи миска за финансов контрольор на АПИ

Мисис България – Радка Орцова е назначена за финансов контрольор на „Агенция пътна инфраструктура“-Misis-Balgariya---Radka-Ortsova-e-naznachena-za-finansov-kontrolyor-na--Agentsiya-patna-infrastruktura-_1664277974.jpg

Чистката, провеждана от служебното правителство в различни държавни структури и ...

27 септ. 2022 | 13:44

Всички само обещаваха, ние направихме конкретни неща за Северозапада, заявява тя

Нинова: Бойко плаши, че няма да има пари за пенсии. Няма, ако ги дадете с Радев за нови самолети

Лидерът на БСП Корнелия Нинова във Видин, където продължи обиколката си в страната-Liderat-na-BSP-Korneliya-Ninova-vav-Vidin--kadeto-prodalzhi-obikolkata-si-v-stranata_1664285320.jpg

Страната има нужда от стабилно управление и предвидимост, категорична е лидерът ...

27 септ. 2022 | 16:26

Ако няма разбирането на народа и подкрепата на политическата класа, декември месец няма да има пари за пенсии, предупреди той

Борисов: Влизаме в дългова спирала, това е тотален крах на финансовата система! (ВИДЕО)
(Видео)

Кадър: Фейсбук-Kadar--Feysbuk_1664269275.jpg

"От няколко месеца, стана година, ние алармираме, че всяка седмица се ...

27 септ. 2022 | 11:54

Ако се състави друго правителство, то ще е за да вкара страната ни в конфликт, смята лидерът на формацията

Костадинов: Ще подкрепим само кабинет с мандата на "Възраждане"

Костадинов: Ще подкрепим само кабинет с мандата на "Възраждане"-Kostadinov--Shte-podkrepim-samo-kabinet-s-mandata-na--Vazrazhdane-_1664260835.jpg

„Русия ще спечели тази война, защото тя отиде там, за да защитава свои ...

27 септ. 2022 | 09:39

ГЕРБ предложихме визия, експертиза и екип. Отговориха ни с халтура и детинщини

Деница Сачева: При ефективно работеща съдебна система Кирил Петков трябваше да е извън политиката

Деница Сачева: При ефективно работеща съдебна система Кирил Петков трябваше да е извън политиката-Denitsa-Sacheva--Pri-efektivno-raboteshta-sadebna-sistema-Kiril-Petkov-tryabvashe-da-e-izvan-politikata_1664261600.jpg

Бойко Борисов е избран за председател от нашите членове и тук няма място за ...

27 септ. 2022 | 09:29

Кому беше нужна цялата септемврийска предизборна вакханалия?

Димитър Недков: Президентът превръща България в генерал-губернаторство на ЕС…

Димитър Недков-1637040086.jpg

Да поканиш на откровено пиар-мероприятие и то с “мирис на газ”, председателката ...

27 септ. 2022 | 17:06

Нужно е да заложим на качество в образованието, подчерта лидерът на ДПС

Карадайъ към младежи във Велинград: Длъжни сме да бъдем най-подготвените, да сме № 1 във всяка сфера

Карадайъ към младежи във Велинград: Длъжни сме да бъдем най-подготвените, да сме № 1 във всяка сфера-Karadaya-kam-mladezhi-vav-Velingrad--Dlazhni-sme-da-badem-nay-podgotvenite--da-sme---1-vav-vsyaka-sfera_1664259146.jpg

Той бе категоричен, че моделът парите следват ученика и парите следват ...

27 септ. 2022 | 09:11