Въпросното законодателно решение на ЕП не може да касае България, категоричен е той

Георги Марков: Парламентът да напише до ЕК и ЕП: Истанбулската конвенция е кремирана в България!

66717 | 28 ноем. 2019 | 18:13

Според мен големият въпрос, с който трябва да се занимава ЕП, не е насилието над жени, с което трябва да се занимават националните законодателства, а е насилието над християните в Европа


С огромно мнозинство - 500 „за“, 91 „против“ и 50 „въздържал се“ Европейският парламент гласува днес незаконодателна резолюция, с която настоява  страните членки на ЕС да ратифицират веднага  Истанбулската конвенция.

Българите евродепутати гласуваха по следния начин - двама "за", 8 "против", 5-ма "въздържали се" и един неучаствал.

 

За коментар на гласуването потърсихме бившия конституционненсъдия и настоящ депутат от ГЕРБ Георги Марков, който бе сред първите обявили се твърдо против Конвенцията. Припомняме още, че въпросният документ бе отхвърлен от българския Конституционен съд като противоконституционен, което автоматично го прави неприемлив за ратификация. 

 

- Как ще коментирате, г-н Марков, днешното гласуване в Брюксел и призива на ЕП за спешна ратификация на Истанбулската конвенция?

 

- Въпросното законодателно решение на Европарламента не може да касае България по простата причина, че българският Конституционен съд обяви за противоконституционна въпросната конвенция и то с 2/3 мнозинство. С това решение, което е обнародвано в Държавен вестник и е задължително за всички, българският Конституционен съд напрактика е обявил конституционната идентичност на България.

 

Всяка страна, членка на ЕС, съгласно чл. 4 от Лисабонския договор може да се позовава на своята конституционна идентичност. Така че въпросът за приемане на Истанбулската конвенция в България не стои! Истанбулската конвенция е кремирана от българския Конституционен съд.

 

Искам да поздравя специално Андрей Новаков, моя стар съратник Сашо Йорданов и г-н Адемов от ГЕРБ, които са гласували против Истанбулската конвенция, както и депутатите Слабаков и Джамбазки от ВМРО, както и депутатите от БСП и лично Витанов, за когото имам високо мнение, тъй като го познавам като народен представител.

 

- Възможно ли е при така създалата се ситуация Истанбулската конвенция да бъде върната в българския парламент?

 

- Считам, че нашият парламент с оглед на решението на Европарламента няма да е лошо да приеме една декларация и да я прати на председателя на ЕП, както и на новата председател на ЕК Урсула фон дер Лайен. В документа да се каже следното:

 

„Уважаема г-жо Фон дер Лайен, уважаеми г-н председателю на ЕП, българският европарламент прие решение по повод Вашата резолюция и Ви уведомява, че е изключено тя да бъде ратифицирана от България, поради факта, че е обявена за противоконституционна от българския Конституционен съд и то с 2/3 мнозинство. С това решение България се позовава на своята конституционна идентичност, чл. 4 от Лисабонския договор и ако обичате, не ни занимавайте повече с нея”.

 

Считам, че българският парламент трябва да приеме такава резолюция, за да стане ясно като бял ден, че повече България не може да бъде обсъждана, когато има дебати в ЕП или в която и да е друга европейска институция по този въпрос.

 

- Какво е мнението Ви за новия Европарламент?

 

- Новият Европарламент продължава с идиотщините на стария. Че сигурно някъде има насилие над жени – има, но националните законодателства са във възможностите си, както и органите, които прилагат тези законодателства, да го предотвратят.

 

Не изключвам за първи път да се наложи провеждането след известно време на предсрочни евроизбори. Тъй като, както е тръгнал този Европарламент, е очевидно, че той не защитава християнските ценности. Говори се за европейски ценности, но за мен няма по-големи ценности от християнските. 

 

И все пак - завърши един тъжен период за Европа, една европейска комисия, начело с Юнкер и Тимерманс, която ще се запомни с: „Великобритания – вън! Мигрантите – вътре!” Много жалко, че новият парламент тръгва по същия път, незащитавайки християнството и християнското семейство, прави си оглушки за ислямизацията на Европа и проповядва джендър идеологията.

 

- Какви са предизвикателствата пред европейската институция?

 

- Според мен големият въпрос, с който трябва да се занимава ЕП, не е насилието над жени, с което трябва да се занимават националните законодателства, а е насилието над християните в Европа. Тези 500 евродепутати, които са гласували за конвенцията, не знаят ли, че в момента има изтребление на християнски граждани из цяла Европа, че Франция е пред гражданска война и най-четената книга с политически характер там е „Герила”, която беше преведена в Унгария със следното заглавие: „Последните дни на Франция”, а на корицата жандармеристи носят ковчега на свой колега с френското знаме. Миграцията на ножа до такава степен е обхванала Франция, че преди време оставка хвърли вътрешния министър на страната, който каза, че Франция не е на девет планини от гражданска война, че ислямът съжителства заедно с християнството, но това едва ли ще бъде за дълго. В миграцията на ножа – от метален ножът стана порцеланов. Последните заклани в гръб служители на реда в Париж бяха убити именно с порцеланов нож. Поруганите християнски паметници във Франция само за миналата година са 800.

Какво да кажем за Германия? По-скоро могат да се посочат като изключения градове, в които няма заклани християни. В колко града в Германия бяха извършени тежки убийства и изнасилвания на малолетни момичета – Кандел, Кьотен, Варденбург, Кемниц, Берлин, Нюрнберг и още и още. Така че работа на Европарламента е да защити християнското население в Европа от изтребление от тези, които през 2015 г., поканени от г-жа Меркел, на орди преминаха незаконно границите на европейските държави. Това е големият проблем днес в Европа – християнски ли ще бъде континентът или не. Канцлерката Меркел се похвали, че в някои западноевропейски страни ислямът е вече част от Германия. Други като вишеградските и прибалтийските страни не желаят и да чуят за такова нещо, искат да запазят страните си етнически хомогенни и християнски. И тук е голямото разделение на Западна и Централна Европа.

 

- Съвсем скоро се навършват и 30 години от онзи 14 декември, когато падна чл. I от Конституцията и три десетилетия от демократичните промени. Вие сте единственият депутат от това Народно събрание, бил и депутат във Великото и в 36-тото. С кое Ваше гласуване се гордеете най-много?

 

- Най-много се гордея, че с моя глас допринесох с 9 на 10 гласа да бъде отхвърлена Истанбулската конвенция в Комисията за младежта, спорта и децата преди малко повече от година. Помня, че това стана към 14.00 ч., в 16.00 ч. Борисов, чувайки камбанния ми вот, спря Конвенцията, прати я на Конституционния съд, където беше завинаги кремирана за България.

 

Големият проблем на Истанбулската конвенция, наред с въвеждането на т.н. третия пол е и това, че комитет ГРЕВИО с няколко лесбийки ще обикалят с пълен имунитет, по-голям от този, който имат посланиците, по българските училища и безнаказано ще обучават в джендър идеология младите поколения на България. Шапка свалям на Светия синод, който още тогава би камбаната, че България е християнска страна, има търпимост към исляма и другите религии, но няма да допусне джендър идеологията, третия пол и гей браковете.

 

Поздравявам и Борисов, че последва примера на американския президент Тръмп и унгарския премиер Орбан, които първи отказаха да подпишат глобалния пакт на ООН за мигрантите. България стана една от десетте страни, които не приеха този безумен акт.

 

- През септември представихте в парламента своята книга „Феноменът Виктор Орбан”. Има ли интерес към нея?

 

- Много съм доволен и щастлив, че книгата се приема с такъв интерес не само в София, а и навсякъде в страната, където я представям във връзка с 30-тата година от демократичните промени в Европа, тъй като Орбан остана единственият дисидент с антикомунистическо минало от 1989 г., който днес е на власт. Но интересът към него е не само в това, че на 16 юни 1989 г. спря съветските танкове да напуснат и Унгария, интересът към него е и, че от 2015 г. се оказа пророк, издигайки ограда по границата на Унгария. Той предупреди, че това не са бежанци, а ислямски нашественици и правят директен внос на тероризъм, което се оказа вярно.

 


Еврохолд

От категорията

Валерия Велева: Борисов се включи в играта. Правителство ще има!

Валерия Велева-1448546816.jpg

Говореното атни-ГЕРБ не може да бъде поведение и мотив за управление на ...

24 юни 2024 | 10:21

Кеворк Кеворкян: Хигиенисти

Кеворк Кеворкян: Хигиенисти-Kevork-Kevorkyan_1669805378.jpg

Как ви се вижда една клада от театрални билети? Впрочем, как ли би изглеждал ...

22 юни 2024 | 20:51

Видими зависимости! Дори и председателят на ВКС Галина Захарова не може да ги скрие

Председателят на ВКС Галина Захарова-Predsedatelyat-na-VKS-Galina-Zaharova_1719257446.jpg

В разрез с етичните принципи на магистратите, мнозинството от ВСС дискриминира ...

24 юни 2024 | 22:28

Диана Дамянова: Борисов сам поведе делегацията при Радев - това е знаково!

Диана Дамянова-Diana-Damyanova--Ochevidno-otivame-na-izbori_1680873482.jpg

Несбъднатият председател на НС и настоящ генерал на ДСБ е силно заинтересован, ...

24 юни 2024 | 20:09

Най-важното

В рамките на Съвета точката бе подкрепена от още четири държави.

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро

Министър Тахов настоява лимитът по ,,украинската помощ” да бъде махнат или увеличен до 560 000 евро-Ministar-Tahov-nastoyava-limitat-po--ukrainskata-pomosht--da-bade-mahnat-ili-uvelichen-do-560-000-evro_1719254201.jpg

Министър Тахов обясни, че заради лимитите от подпомагане са изключени ...

24 юни 2024 | 21:35

Ако не беше Борисов, още щеше да мишкуваш в Министерство на образованието

Делян Добрев остро към Денков: Трябва ти Гинко билоба! Борисов те избра за премиер, не те свали!

-Delyan-Dobrev-ostro-kam-Denkov--Vie-ot-PP-ste-sbirshtina-ot-koruptsioneri-i-dokazani-izmamnitsi-_1717583952.jpg

Първият кабинет франкенщайн между ПП, ДБ, БСП и ИТН падна, защото СЛАВИ ...

24 юни 2024 | 21:06

Изборите са решение, но са лошо решение

Борисов след консултациите: Ще предложим правителство на малцинството. Премиерът ще е от ГЕРБ
(Видео)

Борисов след срещата с Радев-Borisov-sled-sreshtata-s-Radev_1719211838.png

"Най-вероятно аз ще взема папката. Аз ще бъда с кандидат-премиера. Казах ...

24 юни 2024 | 09:49

"Изборите са краен вариант и не се решение", каза Йордан Цонев

Цонев пред Радев: Бъдете медиатор, убедете останалите партии да подкрепят правителство на ГЕРБ-СДС
(Видео)

ДПС отиде на консултации при президента Румен Радев (На живо)-DPS-otide-na-konsultatsii-pri-prezidenta-Rumen-Radev--Na-zhivo-_1719216221.png

За ДПС, най-важното е да бъде подкрепен мандатът на победителя - ГЕРБ. ...

24 юни 2024 | 10:53

Имаме първи и втори мандат, и трябва да направим всичко възможно те да се реализират

Денков: Нищо не дължим на Борисов, той дължи на българския народ да състави правителство

Денков: ПП-ДБ ще бъдем в опозиция-Denkov--PP-DB-shte-badem-v-opozitsiya_1719234427.png

Ръководството и на трите партии сме напълно единни. Всякакво желание и опити за ...

24 юни 2024 | 16:04

Избирателната система в Гърция дава допълнителен бонус на партията победител

Борисов отново предлага избирателна система по гръцки образец

Борисов и Мицотакис.
Борисов отново заговори за промяна на избирателната система у нас по гръцки образец.-Borisov-i-Mitsotakis-Borisov-otnovo-zagovori-za-promyana-na-izbiratelnata-sistema-u-nas-po-gratski-obrazets-_1719237960.jpg

Изборите през 2009 г. са по смесена система и тогава ГЕРБ получава своеобразно ...

24 юни 2024 | 16:16

Чалгарите върнаха Борисов в играта! Край на хленча пред ПП! Край на несбъдната любов с ДБ!

Валерия Велева: Борисов се включи в играта. Правителство ще има!

Валерия Велева-1448546816.jpg

Говореното атни-ГЕРБ не може да бъде поведение и мотив за управление на ...

24 юни 2024 | 10:21

Това е знак, че владее полжението и има да се случват неща

Диана Дамянова: Борисов сам поведе делегацията при Радев - това е знаково!

Диана Дамянова-Diana-Damyanova--Ochevidno-otivame-na-izbori_1680873482.jpg

Несбъднатият председател на НС и настоящ генерал на ДСБ е силно заинтересован, ...

24 юни 2024 | 20:09

Предпоследният поставя условия и предварително чертае линии как ще се движат мандатите", заяви гневно днес Борисов

ИТН поискали ресурсните министерства и отлагане на еврозоната, за да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС

ИТН поискали ресурсни министерства и отлагане на еврозоната, за да подкрепят кабинет на ГЕРБ-СДС -ITN-poiskali-resursni-ministerstva-i-otlagane-na-evrozonata--za-da-podkrepyat-kabinet-na-GERB-SDS-_1719227167.jpg

Раздразнението на Борисов всъщност идва от "алчността" на ИТН, която ...

24 юни 2024 | 13:13