Геро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“

Над 20 световни топ-диджейки идват за 13-ия сезон на Hacienda Beach

Геро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“

74837 | 7 юни 2024 | 08:30

Премиери на книги, голяма изложба и много джаз в Лозенец, Царево и Приморско

Геро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“-Gero--Krastyu-Lafazanov--Ruslan-Maynov-i-Filip-Bukov-shte-gledame-na--Art-Potok-_1717738329.jpgГеро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“-Gero--Krastyu-Lafazanov--Ruslan-Maynov-i-Filip-Bukov-shte-gledame-na--Art-Potok-_1717738313.jpgГеро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“-Gero--Krastyu-Lafazanov--Ruslan-Maynov-i-Filip-Bukov-shte-gledame-na--Art-Potok-_1717738296.jpgГеро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“-Gero--Krastyu-Lafazanov--Ruslan-Maynov-i-Filip-Bukov-shte-gledame-na--Art-Potok-_1717738281.jpgГеро, Кръстю Лафазанов, Руслан Мъйнов и Филип Буков ще гледаме на „Арт Поток“-Gero--Krastyu-Lafazanov--Ruslan-Maynov-i-Filip-Bukov-shte-gledame-na--Art-Potok-_1717738270.jpg

Традиционно силно лято се задава по Южното Черноморие, а началото на сезон 2024 ще бъде поставено този уикенд, когато се отваря обновения клуб Hacienda Beach.

 

Той ще привлича местните и гостите на Лозенец с нов интериор и още арт инсталации. Мащабен розов слон, дело на южноамериканския художник Вилем Бота (работил за по-голяма част от касовите продукции на филмовото студио „Ню Бояна“), ще посреща любителите на нощния живот в черноморското селище.

 

Третото издание на фестивала „Джазче“ ще се проведе в Лозенец от 21 до 23 юни. Хедлайнери ще бъдат най-известния български контрабасист Димитър Карамфилов, група „Акага“, DJ Namuro и Деси Андонова, първата жена DJ в България, която започва да пуска дръм енд бейз у нас.

 

Основната сцена ще бъде изградена в Park Point, Лозенец. Джаз ще се слуша и на Централния плаж в бар Gipsy, който ще е домакин на  джаз сесии в компанията на DJ MR.K.  За първа година фестивала се разширява и ще има своята сцена и в Приморско, а посетителите на курортното градче ги очакват незабравими джаз вечери.

 

Фестивалът „Арт Поток“ (12-22 юли) се организира за девета поредна година от Hacienda Beach и Община Царево. Тази година форума се реализира с  финансовата подкрепа на Министерство на културата. Той ще бъде открит на 12 юли в Историческия музей на гр.Царево с международната изложба „Бързо, но не чак толкова“. В нея ще вземат участие млади и утвърдени творци, а експозицията ще включва творби от всички области на визуалните изкуства.

 

С творби ще се представят художниците Камен Старчев, Валери Чакалов, Васил Колев, Васко Ернст Бърдаров, Лилия Колева-Бърдарова, Емануела Ковач и други.

 

Тази година по време на „Арт Поток“ 2024 ще има и няколко морски театрални премиери. Откриването на 12 юли ще е с пиесата на Нийл Саймън „Семейство Едисън от 2-ро авеню“, постановка на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“-Плевен с участието на Емануела Шкодрева и Кръстю Лафазанов, режисьор е Антон Угринов.

 

На 13 юли е премиерата на комедията „Молба за напускане“ от Алексей Клас, продуцирана от Кирил Кирилов и „Ажур Пико“ с участието на Руслан Мъйнов, Филип Буков, Петьо Петков-Шайбата, Силвестър Силвестров, Антоан Петров-Анди и Петър Данов.

 

За първи път на морето на 14 юли ще бъде представен и моноспектакъла „Старецът и морето“ (носител на награда „Аскеер“ 2023 за сценография), постановка на Драматичен театър „Н.О.Масалитинов“,Пловдив с участието на Красимир Ранков.

 

Хитовото представление на Народен театър „Иван Вазов“ – „Богът на касапницата“ от Ясмина Реза ще се играе на 20 юли, режисьор е Антон Угринов, а в главните роли влизат Владимир Карамазов, Юлиан Вергов, Александра Василева и Радена Вълканова.

 

Голямата премиера по време на „Арт Поток“ е предвидена на 19 юли, когато ще се играе „НеТАКТично“ от Юлия Манукян, с участието на Герасим Георгиев-Геро и Симфониета Враца с диригент Левон Манукян. Забавният концерт спектакъл имаше своята премиера през април в гр.Враца.

 

Финалът на фестивала ще бъде поставен на 21 юли с „Боже мой“ от Теа Денолюбова на режисьора Стоян Радев, постановка на Народен театър „Иван Вазов“ с участието на Христо Мутафчиев. Всички представления ще се играят на сцената на местното читалище „Георги Кондолов“, Царево от 21:00ч.

 

Традиционно по време на „Арт Поток“ ще има и премиери на книги. За първи път на морето ще се проведе своеобразно токшоу по книгата „Истории от ръчния багаж“ (Книгомания) с участието на автора Георги Милков, а модератор ще бъде Георги Тошев.  Журналистът и продуцент ще участва на фестивала и с биографичната си книга „Татяна Лолова от А до Я“ (Книгомания). Той ще представи и новия си документален филм за актрисата, с което ще се отбележи 90 години от нейното рождение.

 

Край морето се завръща и Иво Сиромахов с новата си книга „Очила и други разкази“ (Сиела).  

 

За 13-ия парти сезон на Hacienda Beach са поканени над 20 световноизвестни диджейки, които ще гостуват на морето. Лозенец ще се конкурира с дестинации като Миконос, Ибиза, Марбея и Сен Тропе.

 

Сред гостуващите артисти се открояват имената на диджейките Macarena Hoffman, Adassiya, Eli Rojas, Khenya, Milica, Nfrtiti.

 

Това лято край малкия плаж на Лозенец ще пуска и американската сензация DJ Mia Moretti, която ще пристигне в черноморското селище директно от Лос Анджелис. Световните светски издания се надпреварват да пишат за Mia, която е най-добрата приятелка на музикалната звезда Кейти Пери. Двете се появиха заедно през миналата година и на музикалния фестивал Коачела в Калифорния и предизвикаха истински фурор сред меломаните.

 

През тази година продуцента и собственик на Hacienda Димитър Тодоранов ще се включи като лице и в информационната кампания на Philip Morris Bulgaria #ПромениКартинката. От 2021 г. насам тя споделя фактите и алармира за глобалния проблем със замърсяването на околната среда с неправилно изхвърлени цигарени фасове и цели да провокира към отговорно потребителско поведение.

 

Вече четвърто поредно лято кампанията провокира плажуващите по българското Черноморие с въздействащи визии на 50 български плажа, отправящи посланието за опазване на плажовете, морето и океаните от замърсяване с цигарени филтри.

 

Призовавайки потребителите за отговорност, кампанията напомня, че “След 10 години в моретата може да има повече фасове отколкото риби“.  Чрез подкрепата си за арт проекти и редица арт и културни фестивали в страната, информационната кампания #ПромениКартинката поставя акцент върху ролята на изкуството да провокира отговорно поведение и промяна към по-добро, устойчиво бъдеще.  

 

Пример за такова добро партньорство е това между #ПромениКартинката и фестивала „Арт Поток“, които обединяват усилия тази година в каузата за опазване на българското Черноморие от замърсяването с неправилно изхвърлени фасове и други отпадъци. В рамките на фестивала в Лозенец и Царево посетителите ще имат възможност да се запознаят с креативните и въздействащи визии на кампанията, да научат повече за глобалния проблем и за това как могат да се включат в каузата.

 

Всички гости на фестивала могат да посетят страницата на кампанията www.promenikartinkata.bg, за да научат повече за тазгодишните инициативи и за това как могат да се включат.

 

 

 

Следете и профилите на Hacienda Beach в социалните мрежи:

Facebook: https://www.facebook.com/haciendabeach/

Instagram: haciendabeachlozenets


От категорията

Вежди Рашидов събира „Майсторите на живописта“

Вежди Рашидов в своята галерия, открита през 2021 г.-Vezhdi-Rashidov-v-svoyata-galeriya--otkrita-prez-2021-g-_1718389839.jpg

В кспозицията ще бъдат показани творби на Атанас Яранов, Генко Генков, Димитър ...

14 юни 2024 | 21:30

1300 пяха с Лили в Хасково: Ти си запазената марка на българската музика!

1300 пяха с Лили в Хасково-1300-pyaha-s-Lili-v-Haskovo_1718285597.png

С плакат с надпис: "Лили, ти си най-добрата певица!", изрисуван с ...

13 юни 2024 | 21:00

Комисарят на българското участие на Биеналето във Венеция с лекция на фестивала Процес-пространство

Комисарят на българското участие на Биеналето във Венеция с лекция на фестивала Процес-пространство-Komisaryat-na-balgarskoto-uchastie-na-Bienaleto-vav-Venetsiya-s-lektsiya-na-festivala-Protses-prostranstvo_1718562029.jpg

Инсталацията „Съседите“ с куратор Васил Владимиров и автори ...

16 юни 2024 | 21:19

Проф. Маргарита Пешева: "Малкият принц" на шоуто. Маги Халваджиян

Проф. Маргарита Пешева: "Малкият принц" на шоуто. Маги Харваджиян-Prof--Margarita-Pesheva---Malkiyat-prints--na-shouto--Magi-Harvadzhiyan_1718194003.jpg

Професионалната философия на Маги Халваджиян стъпва върху тезата, че:”тайната ...

12 юни 2024 | 15:04

Най-важното

Вижте текста на документа, Камала Харис и Олаф Шолц, напуснаха събитието по-рано

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария

Десетки страни, сред които тези от БРИКС и Ватикана, отказаха да подпишат декларацията в Швейцария-Desetki-strani--sred-koito-tezi-ot-BRIKS-i-Vatikana--otkazaha-da-podpishat-deklaratsiyata-v-Shveytsariya_1718546453.png

Прави впечатление, че в комюникето няма искания за изтегляне на руските войски ...

16 юни 2024 | 16:59

Не трябва да позволяваме ядрените технологии да се използват за изнудване и агресия

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света

Главчев: Трябва да защитим ядрената безопасност и сигурност на Украйна, Европа и света. Снимка Правителствена пресслужба-Glavchev--Tryabva-da-zashtitim-yadrenata-bezopasnost-i-sigurnost-na-Ukrayna--Evropa-i-sveta--Snimka-Plavitelstvena-pressluzhba_1718528517.jpg

Премиерът акцентира върху постигнатия от България съществен напредък в ...

16 юни 2024 | 12:00

Причина за изборния резултат е и суетата на ПП-ДБ с 60 депутата да поиска цялата власт

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид, ние сме на пързалкята надолу

Радан Кънев: ПП-ДБ няма политическо бъдеще в сегашния си вид-Radan-Kanev--PP-DB-nyama-politichesko-badeshte-v-segashniya-si-vid_1718529359.jpg

Идеята, че защото сме в опозиция и някакви избиратели ще започнат да се връщат ...

16 юни 2024 | 12:15

ЕС с неговите политика в момента е заплаха за европейската цивилизация, заяви лидерът на "Възраждане"

Костадинов: ПП-ДБ трябва да си "изкопаят една дупка и да се скрият, "Величие" е американски проект

Костадин Костадинов: Ще работим за своя група в ЕП-Kostadin-Kostadinov--Opitvat-da-unishtozhat-nezavisimata-balgarska-tsarkva_1717307986.jpg

Според лидера на „Възраждане“, "когато народът не вярва в държавата, ...

16 юни 2024 | 09:43

Вината за тежките резултати на изборите не може да бъде вменявана на един човек, смята той

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели

Атанас Зафиров: Преврат в БСП няма, предстои сериозен разговор защо загубихме 800 000 избиратели-Atanas-Zafirov--Prevrat-v-BSP-nyama--predstoi-seriozen-razgovor-zashto-zagubihme-800-000-izbirateli_1718523576.jpg

"Надявам се традиционният събор на Бузлуджа да се превърне в събор на ...

16 юни 2024 | 10:32

Заявките за реванш са опит да се създаде някакво самочувствие в условия на електорална катастрофа, смята тя

Проф. Румяна Коларова: "Продължаваме промяната" няма никакви перспективи за участие във властта

Проф. Румяна Коларова-1533017967.jpg

Според политолога присъствието на ПП в политическото пространство ще бъде ...

16 юни 2024 | 13:16

Проблем е, че не само компетентните са отстранени от властта, но е отстранен и естественият духовен елит на нацията

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес

Иван Стамболов-Сула: Идея за облагородяване на изборния процес-Ivan-Stambolov--Sula---Dyasnoto--obedinenie-na--dobrite--sili_1675154655.jpg

С намаляването на легитимността изчезва уважението към институциите, а омразата ...

16 юни 2024 | 17:05

Мирослав Мурджов: Има много голяма вероятност част от ПП-ДБ също да се включат в ново правителство

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии

Анализатори: Правителство ще има, ключът е в малките партии-Analizatori--Pravitelstvo-shte-ima--klyuchat-e-v-malkite-partii_1718527377.jpg

Доц. Стойчо Стойчев: По-малките формации са заинтересовани да няма предсрочни ...

16 юни 2024 | 11:35

Левицата! поиска консолидация на левите формации, вече можело и с БСП

Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда, крил се от правосъдието. Няма място в НС

Петков: Николай Марков от "Величие" има осъдителна присъда, крил се от правосъдието. Няма място в НС-Rumen-Petkov--Poslednite-tri-parlamenta-sa-chast-ot-destabilizatsiyata-na-sadebnata-sistema_1666092582.jpg

Първи крачки вече се правят. Сега, повече от всякога - осъзнатата необходимост ...

16 юни 2024 | 16:47