Гръмовен скандал в бТВ: Кирил Петков нахълта неканен в студиото, ГЕРБ напусна дебата

Внезапната" поява в ефир на Петков е била "обмислен ход" в ПП с цел той да "смаже" останалите в дебата

Гръмовен скандал в бТВ: Кирил Петков нахълта неканен в студиото, ГЕРБ напусна дебата

53457 | 28 септ. 2022 | 20:02

Бившият премиер на България Кирил Петков най-нахално нахлу в телевизията и самосиндикално се включи в предизборния дебат на мястото на кандидат-депутата от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

Гръмовен скандал в бТВ: Кирил Петков нахълта неканен в студиото, ГЕРБ напусна дебата-Gramoven-skandal-v-bTV--Kiril-Petkov-nahalta-nekanen-v-studioto--GERB-napusna-debata_1664385958.jpgГръмовен скандал в бТВ: Кирил Петков нахълта неканен в студиото, ГЕРБ напусна дебата-Gramoven-skandal-v-bTV--Kiril-Petkov-nahalta-nekanen-v-studioto--GERB-napusna-debata_1664385979.jpgКадър: бТВ-Kadar--bTV_1664384617.jpg

Гръмовен скандал се разигра на тазвечершния дебат в студиото на бТВ.

 

Бившият премиер на България Кирил Петков най-нахално нахлу в телевизията и самосиндикално се включи в предизборния дебат на мястото на кандидат-депутата от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

 

Мария Цънцарова бързо анонсира, че правилата в студиото са нарушени и вместо Сабрутев при нея се е появил самият Кирил Петков.
"Без никакво предупреждение Венко Сабрутев не се появи, а тук виждаме Кирил Петков. Какво правите тук", запита го тя.

 

Бившият премиер обясни на ошашавената водеща, че Венко Сабрутев имал "лични причини" да не се яви и "понеже няма по-добър от мен да обясни политиката на ПП, се явих аз".

„Казусите са толкова важни в този момент, че когато Венко не можа да дойде, реших, че мога аз да отговоря на важните въпроси", отговори Петков.

Той повтори, че Сабрутев не е в студиото по лични причини, но на въпрос дали това не е било ясно предварително, той не можа да отговори защо медията не е била предупредена от ПП.

 

Според него най-нормалното нещо било след като кандидат за народен представител не можел да участва в предизборни дебат, в студиото да отиде лидерът на партията.

 

Това вбеси останалите участници в дебата, които се възпротивиха срещу грубото нарушаване на правилата на тв дебата.

 

От ГЕРБ бяха определили Деница Сачева. Но тя се появи в ефир заедно с Томислав Дончев. Той обясни присъствието си в студиото именно с нарушаването на правилата. 

"Явно това е свободно мероприятие, в което всеки, който е решил, може да се включи. Оказах се на 15 минути оттук и реших да се включа и да кажа само няколко важни неща. Ако ние не покажем, че сме способни да спазваме правилата, къде отиват всичките ни програми”, заяви  Дончев във връзка с нарушаването на правилата от бившия премиер Петков.

 

Петков се опита да го репликира невъзпитано. "Ще бъдете ли минимално възпитан да не ме прекъсвате", продължи разговора Дончев.

 

"Политическият сблъсък, дебатът на идеи, принципи, цели и програми, който има такава, е изключително важен, но преди това има разговор за правилата. Ако не покажем, че сме в състояние да спазваме правилата, как ще покажем на българите, че ще спазваме обещанията си към тях", запита Дончев.

 

От своя страна Деница Сачева каза на Петков: “Вие не уважавате правилата, законите, конституцията и сте решил, че можете да правите каквото си искате”. 

 

Петков попита: “Къде се крие г-н Борисов, той е вашият лидер, защо той не дойде? Българският народ има право да знае кой ще го води след 2 октомври и, ако един от нас не може да дойде, най-коректно е да изпратим лидера”.

 

"Щом един човек, който е нарушил Конституцията, може да наруши и правилата в тв ефира, какво да очакваме от него в управлението", отговори Дончев.


"Къде се крие господин Борисов, той е вашият лидер, защо той не дойде", контрира го Петков и добави: "Двама човека са тук, защото ги е страх да са сами", продължи да напада Петков.

 

"Господин Петков вие в нито един момент не ни предупредихте за тази ситуация. Ние го дължим на хората, които са приели да са тук в студиото", отново го укори Цънцарова.

 

Петков обаче продължи да стои в студиото.

Тогава Томислав Дончев и Деница Сачева  заради нарушените правила от Кирил Петков демонстративно напуснаха студиото.

 

Епицентър. бг научи, че "внезапната" поява в ефир на Кирил Петков е била "обмислен ход" в ПП с цел той да влезе изненадващо в ефир и да "смаже" останалите в дебата.  Това трябвало да бъде върховият момент в тяхната предизборна кампания, за разобличаването на ГЕРБ. В щаба на ПП обсъждали как да накарат и лидера на БСП Корнелия Нинова да се появи в студиото на БТВ, за да могат заедно с Петков да си партнират. По информация на Епицентър. бг  Нинова отказала с мотива, че това не е лидерски дебат, щом от него отсъства Бойко Борисов.

 

Така че, Кирил Петков за пореден път излъга и БТВ, и зрителите, че отсъствието на Сабрутев от студиото на БТВ е по "лични причини". Но това не е изненада, тъй като лъжата за Петков е неговата втора същност.

 

Дебатът продължи с нахалното присъствие на Кирил Петков.

 

Останалите участници в дебата - Христо Проданов от БСП, Деян Николов от "Възраждане", Мартин Димитров от "Демократична България" и Любомир Каримански от "Има такъв народ", заявиха, че не одобряват постъпката на Кирил Петков, защото "правилата трябва да се спазват", но останали на дебата от уважение към зрителите.

 

Споровете около участието на Кирил Петков продължиха и по време на самия дебат. Така още в първия кръг въпроси около позицията на руския газ, съпредседателят на "Продължаваме промяната" на няколко пъти взе думата, което предизвика недоволство сред някои от останалите участници. Представителят на "Има такъв народ" Любомир Каримански попита дали Кирил Петков е втори водещ заедно с Мария Цънцърова, което накара журналистката да помоли бившият премиер да изслушва опонентите си. 

 

Провокативното поведение на Петков разгневи Любомир Каримански и двамата бързо се скараха за условията ни в ЕС. Каримански заяви, че ИТН ще поиска преразглеждане на договора с ЕС, а Кирил Петков веднага заяви, че това няма как да стане в близките години.

"Аз разбирам, че сте визионер. Както правехте на лидерските съвети, когато ни казвахте, че трябва да сложим една лъскава опаковка и какво е вътре, само ние да си знаем", обърна се кандидатът на ИТН към съпредседателят на Промяната.

Петков не отговори на това, а само лаконично се усмихна.

 

„Г-н Шолц ходи да търси газ, а ние го намерихме”, заяви гордо Кирил Петков. На тази реплика на бившия премиер Любомир Каримански от ИТН възкликна, че това са пълни лъжи, доказани от служебния кабинет. „Какво говорите Вие, че г-н Шолц е обикалял”, запита Каримански. Той заяви, че докато Петков е бил премиер не се е срещнал с нито един лидер.

"Наш интерес е да има доставки за "Газпром", но защо не се разбрахте с тях", попита Николов от "Възраждане".

"Когато едностранно се спре газът и когато служебното правителство се опитва да възобнови разговорът, се вижда, че те не искат да преговарят. Ние успяхме да договорим по-добра цена от тази на "Газпром". Договорихме се за сигурни доставки", посочи Петков.

Каримански поиска бившият премиер да обясни как точно ПП са избрали фирмата за доставки на газ.

"Защо не чухте министър Николов да приложим модел, който приложиха другите страни", попита кандидатът на ИТН.

"Приложихме го", отсече Петков.

"Не го приложихте. Асен Василев не го приложи", сряза го Каримански.

"Докато преговаряхме газа, Слави ме попита защо съм се огледал в неговия милиард в МРРБ", обяви лидерът на Промяната.

"Това са пълни глупости. Слави никога не е питал това", категорично заяви Каримански.

Проданов от БСП сподели, че е озадачен от многото газови въпроси, които задава Каримански, тъй като министърът на енергетиката е бил от ИТН.

 

Накрая на дебата Мария Цънцарова буквално притисна Кирил Петков, да отговори честно  защо не се е появил в студиото Венко Сабрутев. 
Бившият премиер пак се оправда, че подобен ход се е наложил, защото Сабрутев бил възпрепятстван поради лични причини, а от ПП не искали да останат без техен представител в студиото.

В края на разговора, видимо подразнена, Цънцарова реши тотално да закопае лидера на ПП с въпрос: "Имаме информация, че сте водили разговор с друг лидер на партия и сте го посъветвали да подходи като вас. Всъщност даже сте му казали да го стори и да се появите заедно в студиото. Това вярно ли е", запита тя.

Петков панически започна да шикалкави и не отговаряше на въпроса й, сменяйки темата. Другите политици в студиото обаче също скочиха и го попитаха дали това е истина.

Въпреки масовото желание да се каже просто едно "да" или "не' отстрана на Петков, такова не последва, а бившият премиер продължи да говори по други теми, но не и по зададения от водещата въпрос.

 

Дебата може да проследите НА ЖИВО Тук


 Гръмовен скандал в бТВ: Кирил Петков нахълта неканен в студиото, ГЕРБ напусна дебата

Бившият премиер на България Кирил Петков най-нахално нахлу в телевизията и самосиндикално се включи в предизборния дебат на мястото на кандидат-депутата от "Продължаваме промяната" Венко Сабрутев.

От категорията

Герджиков към водеща на БТВ: Защо логото ви е на латиница, срамувате се, че сте българска телевизия?

Герджиков към водеща на БТВ: Защо логото ви е на латиница, срамувате се, че сте българска телевизия?-Gerdzhikov-kam-vodeshta-na-BTV--Zashto-logoto-vi-e-na-latinitsa--sramuvate-se--che-ste-balgarska-televiziya-_1674890791.jpg

Омръзна ми на всякъде по улиците да гледам изписване на латиница, която ...

28 ян. 2023 | 09:23

Нинова към ДБ: Разкъсахте всички връзки на нашето общество, остана ни едно – семейството и децата

Нинова: Разкъсахте всички връзки на нашето общество, остана ни едно – семейството и децата-Ninova--Razkasahte-vsichki-vrazki-na-nasheto-obshtestvo--ostana-ni-edno---semeystvoto-i-detsata_1674891206.jpg

България беше спасена от Истанбулската конвенция, благодарение на депутатите на ...

28 ян. 2023 | 09:31

Христо Грозев: Путин пази Навални, за да го изтъргува, когато загуби войната

Христо Грозев: Путин пази Навални, за да го изтъргува, когато загуби войната-Hristo-Grozev--Putin-pazi-Navalni--za-da-go-iztarguva--kogato-zagubi-voynata_1674902557.jpg

Същото се отнася и за над 15 други опозиционни лидери, които са вкарани в ...

28 ян. 2023 | 12:41

Вигенин: Предложението на БСП за безплатни учебници бе прието с мнозинство

Вигенин: Предложението на БСП за безплатни учебници беше прието с мнозинство, време е да узреят и за минималната работна заплата-Vigenin--Predlozhenieto-na-BSP-za-bezplatni-uchebnitsi-beshe-prieto-s-mnozinstvo--vreme-e-da-uzreyat-i-za-minimalnata-rabotna-zaplata_1674901261.jpg

Не може да има силно ляво без БСП, някои от хората, които се опитват да правят ...

28 ян. 2023 | 12:16

Най-важното

В България няма коалиционна политическа култура, всичко е “one man show”

Илхан Кючюк с приз "Прогресивен лидер на годината": Не вярвам в юмрука. Вярвам в подаването на ръка
(Видео)

Илхан Кючюк с приза „Най-прогресивен БГ политик“: Аз не вярвам в юмрука. Вярвам в подаването на ръка-Ilhan-Kyuchyuk-s-priza--Nay-progresiven-BG-politik--Az-ne-vyarvam-v-yumruka--Vyarvam-v-podavaneto-na-raka_1674854365.jpg

Не може да изградиш лидерство, ако не се погледнеш в огледалото. Това огледало ...

28 ян. 2023 | 10:30

Лидерът на ГЕРБ свика депутатите от партията на спешна среща

Борисов гневен към ПП: Обрахте държавата за 6 месеца, искахте децата да вкарате в затвора (ВИДЕО)
(Видео)

Бойко Борисов свика депутатите от ГЕРБ на спешна среща-Boyko-Borisov-svika-deputatite-ot-GERB-na-speshna-sreshta_1674894735.jpg

Бензинът вече е с лев по-скъп. Колкото по-свирепа става войната в Украйна, ...

28 ян. 2023 | 10:27

За тях ще се боря докрай, категорична бе тя

Нинова към ДБ: Разкъсахте всички връзки на нашето общество, остана ни едно – семейството и децата

Нинова: Разкъсахте всички връзки на нашето общество, остана ни едно – семейството и децата-Ninova--Razkasahte-vsichki-vrazki-na-nasheto-obshtestvo--ostana-ni-edno---semeystvoto-i-detsata_1674891206.jpg

България беше спасена от Истанбулската конвенция, благодарение на депутатите на ...

28 ян. 2023 | 09:31

За да има разговори след изборите, трябва да има обединяващи теми, категорична е председателят на ПГ на ГЕРБ

Десислава Атанасова: Искам ДБ да си уточнят финансовото състояние с NEXO и даренията

Десислава Атанасова: Искам ДБ да си уточнят финансовото състояние с NEXO и даренията-Desislava-Atanasova--Iskam-DB-da-si-utochnyat-finansovoto-sastoyanie-s-NEXO-i-dareniyata_1674893806.jpg

"Трябва да има всеобхватна правосъдна реформа. Фиксацията върху един или ...

28 ян. 2023 | 09:39

Игра, за която нямаме опит! Така бившият председател на парламента коментира идеята за президентска република

Герджиков към водеща на БТВ: Защо логото ви е на латиница, срамувате се, че сте българска телевизия?

Герджиков към водеща на БТВ: Защо логото ви е на латиница, срамувате се, че сте българска телевизия?-Gerdzhikov-kam-vodeshta-na-BTV--Zashto-logoto-vi-e-na-latinitsa--sramuvate-se--che-ste-balgarska-televiziya-_1674890791.jpg

Омръзна ми на всякъде по улиците да гледам изписване на латиница, която ...

28 ян. 2023 | 09:23

Сериозно се обмисля обединение с "Демократична България", потвърди той пред БНТ

Никола Минчев: Знаехме, че България изнася не директно оръжие за Украйна

Никола Минчев Кадър: БНТ-Nikola-Minchev-Kadar--BNT_1674849810.png

"Най-доброто, което може да се случи за гражданите на Република Северна ...

27 ян. 2023 | 22:02

Президентът очаква България да не насърчава пристигането с организиран транспорт на 4 февруари в Скопие

Пендаровски категоричен: Лица с лоши намерения към РСМ няма да бъдат допуснати да влязат в страната

Пендаровски категоричен: Лица с лоши намерения към РСМ няма да бъдат допуснати да влязат в страната-1656828173.jpg

Българската държава е политизирала случая от Охрид, когато секретарят на ...

28 ян. 2023 | 10:53

Парламентът трудно ще навакса за три дни пропилените три месеца, дано не са маскарадни игри, каза той

Радев за побоя над Пендиков: Властите в Скопие ясно да заявят, че това е престъпление от омраза

Ако имам намерения за промяна на формата на държавно управление - ще го заявя сам, посочи президентът Радев-Ako-imam-namereniya-za-promyana-na-formata-na-darzhavno-upravlenie---shte-go-zayavya-sam--posochi-prezidentat-Radev_1674833881.jpg

Случаят е израз на десетилетна политика, на насаждане на омраза към българите и ...

27 ян. 2023 | 17:37

В Скопие може би не си дават сметка за сериозността на ситуацията, коментира Николай Милков

В РСМ организират блокади на пътищата за Скопие, за да спрат българите за честванията на Гоце Делчев

В РСМ организират блокади на пътищата за Скопие, за да спрат българите за честванията на Гоце Делчев-V-RSM-organizirat-blokadi-na-patishtata-za-Skopie--za-da-sprat-balgarite-za-chestvaniyata-na-Gotse-Delchev_1674838096.jpg

Службите на двете страни ще имат работна среща. Ако български евродепутати и ...

27 ян. 2023 | 18:38