Хайвер от патладжан

17356 | 10 дек. 2014 | 09:00

Автор:


Необходими продукти


3-4 патладжана
2-3 червени чушки
4-5 домата
1 глава лук
5-6 скилидки чесън
зехтин и сол на вкус

 

Начин на приготвяне

 

1. Патладжаните и червените чушки се изпичат до готовност. Обелват се и се пасират.
2. Доматите се рендосват на ситно ренде, скилидките чесън се пресоват, лукът се нарязва на много ситно.
3. Всички зеленчуци се смесват в дълбока купа. Подправят се със сол и зехтин на вкус. Разбъркват се добре.
4. По желание готовият хайвер се поднася украсен с магданоз и филийки препечен хляб.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36