Доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН и Димитър Чобанов от Института по икономика и политики към УНСС Кадър: БНТ

Заложени са твърде големи разходи, особено в пенсионната система, смятат експертите

Икономисти: Данъците ще се увеличат, ако актуализацията на бюджета бъде приета в този вид

3685 | 19 юни 2022 | 21:21

Димитър Чобанов от Института по икономика и политики към УНСС и доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН призоваха за промени в параметрите на актуализацията, за да не влезе страната в дългова спирала


Икономически и финансови експерти прогнозираха вдигане на данъците, ако актуализацията на бюджета бъде приета в този си вид.

В предаването "Бизнес.БГ" по БНТ финансистът Димитър Чобанов от Института по икономика и политики към УНСС и доц. Григор Сарийски от Института за икономически изследвания на БАН призоваха за промени в параметрите на актуализацията, за да не влезе страната в дългова спирала.

Според тях са заложени твърде големи разходи, особено в пенсионната система, без да е ясно как ще бъдат обезпечени с приходи.

По думите на Димитър Чобанов приходната част в предложената актуализация е силно занижена и ако план-сметката бъде приета в този си вид, ще се наложи нова актуализация наесен.

 


Още по темата

Симеон Дянков: Увеличението на данъците е неизбежно
(Видео)

Симеон Дянков Кадър: бТВ-1655657552.jpg

Инфлацията тепърва ще расте, като може да стигне и близо 20%, заяви бившият ...

19 юни 2022 | 19:52