Илияна Йотова: БСП трябва да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия!

Поздравявам служебния кабинет, че започна първо с овладяване на енергийната криза, каза вицепрезидентът

Илияна Йотова: БСП трябва да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия!

9467 | 5 авг. 2022 | 17:20

Вицепрезидентът стана патрон на инициативи в град Левски за изграждане на скулптурна композиция "Земляци" на тримата големи творци от този край Григор Вачков, Дончо Цончев и Георги Парцалев

Илияна Йотова: БСП трябва да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия!-1659709810.png-1659709316.jpgСнимки: Прессекретариат на президента-1659709300.jpg

Вицепрезидентът Илияна Йотова стана патрон на инициативи в град Левски за изграждане на скулптурна композиция "Земляци" на тримата големи творци от този край Григор Вачков, Дончо Цончев и Георги Парцалев, предаде БНР.

"Поздравявам служебния кабинет, че първото действие е в посока за овладяване на енергийната криза. Много хора ми се обадиха и казаха, че е добре, че има щаб за управление на рисковете в енергетиката. Вярвам на Иван Иванов, че газ за отоплителния сезон ще има, но, за съжаление, на много по-висока цена. Вече се чуват призиви прокуратурата да се заеме с този въпрос, за да се види кой и защо докара България до тази ситуация. Вероятно тя и ще се самосезира", коментира вицепрезидентът.

В отговор на въпрос Йотова заяви, че "най-важното сега за БСП е да се подготви за предстоящите избори и да направи една сериозна и убедителна кампания, и да излезе от тази унизителна ситуация на присъдружна партия. Смятам, че в момента една от най-големите опасности пред левите избиратели, пред социалистите, е те да бъдат разделени между БСП и президентската институция".

Йотова беше гост на общоградското събрание за учредяване на инициативен комитет за реализиране на идеята за “Земляци“. Автор на проекта е скулпторът Борис Борисов. Вицепрезидентът е патрон на инициативата по покана на кмета на община Левски Любка Александрова, посочват от пресцентъра на президента.

"Няма българин, малък или голям, който да не обича тези три велики личности“, посочи Йотова и сподели лични спомени от познанството си с Дончо Цончев.

"Рядка привилегия е човек да общува с него. Няма да забравя думите му, че е добре да се стремиш да се развиваш и да вървиш нагоре в професионалния път, но най-важно е израстването на душата ти", заяви вицепрезидентът. И допълни:

"Парцалев умееше да ни разсмива, но през смеха и чудесните му роли прозираха и доста горчивина и истини за живота. Човекът ураган Григор Вачков влизаше със своите роли във всеки български дом и ставаше част от всяко българско семейство".

По думите ѝ последните седем месеца са били загубени за българската култура.

"Кризите не са оправдание за липсата на грижа за българската култура. Българската нация е жива повече от 13 века заради духовността и културата. Нямаме право да прекъсваме тази традиция".

Вицепрезидентът посети строежа на летния театър и разгледа обществена колекция "Георги Парцалев" с вещи на актьора.

 


От категорията

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора-1658992413.jpg

От служебното правителство декларираха, че завършването на интерконтектора с ...

12 авг. 2022 | 08:09

Илияна Йотова: Президентът имаше "вина", че даде шанс на Петков и Василев, а те ни разочароваха

Илияна Йотова: Смятах, че тази коалиция ще се задържи по-дълго-1660282753.png

Обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката беше на едни пари срещу други ...

12 авг. 2022 | 08:34

„Маркет линкс”: Бойко Борисов има 23% доверие, Кирил Петков - 22%

„Маркет линкс”: Бойко Борисов има 23% доверие, Кирил Петков - 22% -1660291435.png

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се ползва с по-голямо обществено доверие от ...

12 авг. 2022 | 11:03

Донев пред МВР: Правителството ще направи всичко необходимо за единодействие в борбата с купения вот

Донев пред МВР: Правителството ще направи всичко необходимо за единодействие в борбата с купения вот-1626949471.png

Всяко съобщение за катастрофа на пътя, ме изпълва с гняв. На войната на пътя ...

12 авг. 2022 | 10:57