Румен Радев, Николай Копринков, Сотир Ушев

Тези ще го вкарат в затвора, казвал един най-приближените хора на Радев по адрес на Копринков и Ушев

Има ли тъмна стаичка в президентството за разпределяне на пари? Касиери ли са Ушев и Копринков?

70163 | 24 ян. 2024 | 14:14

В последните две-три години за Копринков и “саковете с пари” се носят легенди, пишат се десетки статии, но реакция от съответните органи няма. Председателят на ДАНС Пламен Тончев е бил сезиран за казусите, но не е известно какви действия е предприел.

Румен Радев, Николай Копринков, Сотир Ушев
-Rumen-Radev--Nikolay-Koprinkov--Sotir-Ushev-_1706101482.pngСотир Ушев - титулуван като "Голямата Копринка".-Sotir-Ushev---tituluvan-kato--Golyamata-Koprinka-_1706100268.jpgКопринков и Радев. В последните две-три години за Копринков и “саковете с пари” се носят легенди, пишат се десетки статии, но реакция от съответните органи няма. -Ima-li-tamna-staichka-v-prezidentstvoto-za-razpredelyane-na-pari-ot-reketa-na-Koprinkov-_1706098472.jpg

В президентството има тъмна стаичка, където се разпределят събраните от реката на Копринков пари от бизнесмени - тази шокираща информация упорито битува в политическите среди у нас.

От два дни името на секретаря на президента Радев по вътрешнополитическите въпроси Николай Копринков влезе трайно в общественото полезрение. 

В последните две-три години за Копринков и “саковете с пари” се носят легенди, пишат се десетки статии, но реакция от съответните органи няма. 

А Радев има огромна страст към парите, казват лично приближени му, впечатлени от неприкрития му стремеж към финикийските знаци.

 

Прокуратурата трябва да започне да съобщава какво прави и как го върши. Нали има нов подход. Всичко трябва да е пред очите на хората", заяви днес в кулоарите на парламента лидерът на групата на ДПС Делян Пеевски, след като вчера попита: "Къде потъна "пътят на Копринката"?, „Къде потъна Сотир Ушев?", „Кой е касиерът?".

 

“Копринков лично препитваше и назначаваше областните управителите в служебните кабинети на Радев. По тяхно време се състояха рекордните продажби на държавни имоти, които се управляват именно от областните управители. Впоследствие мнозинството от тях бяха кандидати за кметове от името на президента с регистрации от "Левицата" и партия "Нашия град”, разказва  пред Епицентър. Бг  човек от екипа на Радев, който и в момента е свидетел на наложените вече порочни практики на “Дондуков” 2. 

 

За такива “тъмни” продажби публично попита и бившият социален министър и настоящ депутат от БСП Георги Гьоков преди година.

Прокуратурата трябва да провери как се харчат европейските средства по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ), защото се появяват съмнения за корупция”, настоя  Георги Гьоков на 26 януари 2023 година в предаването „Лице в лице“.

Получаваме сигнали за сключването на съмнителни сделки по проекта за развитие на социалната икономика. Давам пример с един имот в Габрово, който е закупен по този проект. Първият въпрос е, защо не се търсят държавни или общински имоти, които излизат безплатно на държавата и не се плащат от парите по този план. Така те могат наистина да отидат за подпомагане на социалните предприятия“, каза Гьоков и дава пример с обява за продажба на магазин за 168 000 евро, която е публикувана на 31 октомври 2022 г. Същата обява на 16 декември, когато излиза решението на Министерски съвет, вече е с цена от 252 000 евро.

 

За скандалната продажба на имота в Габрово от служебното Министерство на труда и социалната политика има подаден сигнал в прокуратурата. Но реакция няма.

 

Човекът, който управляваше реално министерството и нареждаше на министър Лазар Лазаров е Сотир Ушев. Ушев уволнява, назначава и определя обществените поръчки в министерството, казват от БСП. 

А Копринков и Сотир Ушев, който живее на семейни начала с тогавашния  служебен министър на спорта Весела Лечева, ходят заедно на скъпи семейни почивки, издават източници на Епицентър. Бг.

 

Сотир Ушев, по инфорамция от спецслужби, е именно главното действащо лице за отчисленията от различнични сектори при управлението на Румен Радев, менажирано от секретаря му Николай Копринков, станало печално известно в публичното пространство като корупционния престъпен кръг "Пътя на Копринката".

 

И ако Николай Копринков в "Пътя на Копринката" е "Златния", то Сотир Ушев е титулуван като "Голямата Копринка".

 

"Тези ще го вкарат в затвора", казвал един най-приближените хора на Радев по адрес на Копринков и Ушев, издадоха източниците ни от президенството. Отдавна се знае, че в екипа на Радев има тежки разцепления именно заради налаганите "кеш"- практики. Говори се, че и съпругата на президента Десислава била крайно недоволна и предупреждавала държавния глава, че това ще има трагични последици за него.

 

За далаверите на Сотир Ушев се знае от години. В края на мандата на тройната коалиция той беше назначен за шеф на НОИ. Преди това бе начело на Агенцията по заетостта. За сериозни злоупотреби там съобщаваха многократно депутатите от "Синята коалиция" Мартин Димитров и Цветан Костов. И Ушев бе уволнен. 
През 2022 година разследване установи нарушения в работата на Агенцията по заетостта, управлявана от служебния социален министър Лазар Лазаров. Тогава разплитането на кълбото стигна до бившия шеф на агенцията Драгомир Николов, вече отстранен и разследван по 12 обвинения и до бившия шеф на НОИ Сотир Ушев, мъжът до служебния министър на спорта Весела Лечева. Според непотвърдена официално информация Драгомир Николов е прокарвал обществени поръчки, които Ушев печелел, както се твърди – по неособено честен начин, което обаче тепърва ще установят проверяващите.

Според криминалист, може да се мисли в посока организирана престъпна група в състав Драгомир Николов, Сотир Ушев и председателят на Икономическия и социален съвет Зорница Русинова. Засега са установени щети за над 70 милиона. Най-скандално е твърдението, че социалният министър Лазар Лазаров е поискал 2,5 милиона, за да замаже документалните следи на изчезналите 70 милиона! Важно уточнение е, че до момента няма никаква размяна на дивиденти, а от прокуратурата запазиха пълно мълчание.

 

През юни 2022 г. БОЕЦ оповестява сигнал и информация за подготвяна продажба от областния управител на София на имот частна държавна собственост на многократно занижена цена, като в резултат щетата за държавата би била в размер на над два милиона лева. Натиск върху бившия областния управител Иван Кючуков за реализиране на продажбата на въпросния имот е бил оказван от Николай Копринков – секретар по вътрешните политики на президента Румен Радев, пише eurocom.bg.

Председателят на ДАНС Пламен Тончев е бил сезиран за казуса, но не е известно какви действия е предприел.

 

"Разполагаме и с информация, че след като Иван Кючуков е бил освободен, като областен управител също е бил заплашен, като източник на заплахата е бил Николай Копринков, който го е „предупредил“ да не се занимава повече с този случай, защото ще си има проблеми. Считаме, че е на лице класическа корупционна схема, при която един държавен актив е продаден на многократно занижена цена, с което държавата е ощетена с милиони, а разликата е потънала в джобовете на частни лица и държавни служители”, сигнализират от БОЕЦ.

 

На 03.09.2022 г. АФЕРА пише: “след като президентът Румен Радев продължава да се прави на глух и сляп за „подвизите“ на „Пътя на копринката“, сме длъжни за пореден път да изнесем брутално скандални факти за „Пътя на Коприната, който минава през енергетиката. Напряко! Брутална далавера с контрабанден руски петрол, преработван у нас и тихомълком изпращан за Украйна”.

Това става чрез Деница Златева, която поема шефския в “Булгаргаз” след благословията, (представете си! )на президентския съветник Николай Копринков. Сходна е ситуацията в АЕЦ “Козлодуй”. Там “Пътят на Копринката” сключва “споразумение” с личния феодал на централата Люси Стойков.

И за това прокуратурата досега мълчи.

Но ние питаме: Има ли тъмна стаичка в президентството за разпределяне на огромни суми пари от рекета на Копринков?

И какво е направила прокуратурата по отношение на "касиерите" на Радев - Сотир Ушев и Николай Копринков?

 

 

 

 


Еврохолд

От категорията

Тренд: ГЕРБ-СДС - 24.9%, ПП-ДБ се срива до 15.5%, ДПС - 14.4%, Възраждане - 14.2%

Тренд: ГЕРБ-СДС - 24.9%,  ПП-ДБ се срива до 15.5%, ДПС - 14.4%, Възраждане - 14.2%-Trend--GERB-SDS---24-9--PP-DB-se-sriva-do-15-5--DPS---14-4--Vazrazhdane---14-2-_1713941260.jpg

Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение. 11% оценяват положително ...

24 апр. 2024 | 08:29

Софрите на министър Бойко Рашков и селфита с контрабандисти - пробита държава!

Стефан Димитров, на когото е наложена най-тежката мярка за неотклонение, си прави селфи на трапеза с бившия МВР-министър Бойко Рашков и с неговия приятел Тенчо Тенев, доскоро съветник в МС на Николай Денков
-Stefan-Dimitrov--na-kogoto-e-nalozhena-nay-tezhkata-myarka-za-neotklonenie--si-pravi-selfi-na-trapeza-s-bivshiya-MVR-ministar-Boyko-Rashkov-i-s-negoviya-priyatel-Tencho-Tenev--doskoro-savetnik-v-MS-na-Nikolay-Denkov-_1713787032.png

От селфито се разбира, че Стефан Димитров би трябвало да е доста близък с ...

22 апр. 2024 | 14:48

Огнян Минчев: Когато си на политическото поле, би трябвало да си плащаш за експертиза

Огнян Минчев: Когато си на политическото поле, би трябвало да си плащаш за експертиза-1506762417.jpg

Говорим за тази неприемлива ситуация, социологическите сондажи са ...

24 апр. 2024 | 12:23

Първан Симеонов: ПП са големият губещ, може да изпаднат от второто място

Първан Симеонов: ПП са големият губещ, може да изпаднат от второто място-Parvan-Simeonov--Vsyaka-treta-meditsinska-sestra-ot-bolnichnata-pomosht-raboti-na-dve-mesta-Snimka-BTA_1684329632.jpg

Стигнали сме задънена улица, чудим се дали това напрежение, чакане, досада няма ...

24 апр. 2024 | 11:59

Най-важното

Елена Йончева е достоен представител на гражданската ни квота, каза председателят на ДПС

Делян Пеевски: ДПС няма да работи с ПП-ДБ, ако се докаже връзката им с контрабандата в митниците

Делян Пеевски: Няма да имаме диалог с ППДБ, ако се докаже връзката им с контрабандата в митниците-V-tsyalata-strana-strukturite-na-DPS-izdigat-Delyan-Peevski-za-lider-na-partiyata_1700572670.jpg

Бойко Рашков няма място в политиката. Това, което видяхме, е чудовищно и мисля, ...

24 апр. 2024 | 10:44

Кабинетът “Главчев” ще разчита на подкрепата ни в отбраната и енергетиката

Борисов: Втора сглобка с ПП-ДБ след вота не можа да има

Борисов: Кабинетът “Главчев” ще разчита на подкрепата ни в отбраната и енергетиката-Borisov--Denkov-i-Gabriel-ako-ne-se-razberat--nyama-da-ima-rotatsiya-_1707896269.jpg

Лидерът на ГЕРБ заяви, че твърденията на Денков са несериозни. "Не може да ...

24 апр. 2024 | 09:51

Имената им се споменават от доста свидетели

Прокуратурата: Бойко Рашков и Асен Василев ще бъдат разпитани за аферата в митниците

СГП: Бойко Рашков и Асен Василев ще бъдат разпитани за аферата в митниците-SGP--Boyko-Rashkov-i-Asen-Vasilev-shte-badat-razpitani-za-aferata-v-mitnitsite_1713939913.jpg

Не е имало сделка между бившия вече главен секретар на МВР Живко Коцев и ...

24 апр. 2024 | 09:20

С 9,1% БСП е на пета позиция, ИТН са шести с 4,8%

Тренд: ГЕРБ-СДС - 24.9%, ПП-ДБ се срива до 15.5%, ДПС - 14.4%, Възраждане - 14.2%

Тренд: ГЕРБ-СДС - 24.9%,  ПП-ДБ се срива до 15.5%, ДПС - 14.4%, Възраждане - 14.2%-Trend--GERB-SDS---24-9--PP-DB-se-sriva-do-15-5--DPS---14-4--Vazrazhdane---14-2-_1713941260.jpg

Кабинетът на Димитър Главчев стартира с 20% одобрение. 11% оценяват положително ...

24 апр. 2024 | 08:29

ДПС ще дадат максимума от себе си и може да избухнат

Първан Симеонов: ПП са големият губещ, може да изпаднат от второто място

Първан Симеонов: ПП са големият губещ, може да изпаднат от второто място-Parvan-Simeonov--Vsyaka-treta-meditsinska-sestra-ot-bolnichnata-pomosht-raboti-na-dve-mesta-Snimka-BTA_1684329632.jpg

Стигнали сме задънена улица, чудим се дали това напрежение, чакане, досада няма ...

24 апр. 2024 | 11:59

Очаква пакетът веднага да бъде изпратен в Белия дом за подпис от президента Джо Байдън

Сенатът одобри законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван

Сенатът одобри законопроектите в подкрепа на Украйна, Израел и Тайван-Senatat-odobri-zakonoproektite-v-podkrepa-na-Ukrayna--Izrael-i-Tayvan_1713898404.jpg

Текстовете, които предвиждат общо 95 милиарда долара за оръжейни доставки и ...

23 апр. 2024 | 21:52

Законът за пътищата също е в програмата на народните представители

НС реши: Създава се Съвет за координация на политиките за българите в чужбина
(Видео)

Депутатите обсъждат Закона за българите, живеещи извън България-Predsedatelyat-na-Narodnoto-sabranie-Rosen-Zhelyazkov-nasrochi-izvanredno-zasedanie-na-parlamenta-v-petak_1698317841.jpg

В предложения дневен ред е и второто четене на промените в Закона за експортния ...

24 апр. 2024 | 08:02

Път на Димитрови в министерството е прокарвал член на политическия кабинет на Асен Василев

Доклад: Обявените за контрабандисти баща и син Димитрови са влизали и в МФ за срещи с Асен Василев

Асен Василев-Asen-Vasilev--Dano-ne-ni-servirat-vtora-seriya-ot--darzhavata-falira--i--shte-umrem-ot-stud-_1712731946.png

Това развитие, ако не се окаже, че Димитрови са били консултанти по борба с ...

22 апр. 2024 | 22:33

Гласовият й диапазон напомня на река без брегове, съчетан с изумителна музикална страст

Проф. Любомир Стойков за Лили Иванова: Истинска емблема на България! Безпрецедентен феномен!

Проф. Любомир Стойков за Лили Иванова: Безпрецедентен музикален, културен и естетически феномен-Prof--Lyubimir-Stoykov-za-Lili-Ivanova--Bezpretsedenten-muzikalen--kulturen-i-esteticheski-fenomen_1713856835.jpg

Една от най-големите заслуги на Лили Иванова към България е, че тя – чрез ...

23 апр. 2024 | 21:02