Имамбаялдъ по атонски

Имамбаялдъ по атонски

29288 | 26 авг. 2019 | 17:08


Необходими продукти:

5 патладжана

4 глави кромид лук

1 глава чесън 

5 червени домата

зехтин или олио

1 връзка магданоз

сол, червен пипер, кимион, черен пипер

 

Приготвяне:

Измиваме патладжаните и белим кората.

Режем ги на половини по дължина. Посоляваме ги и ги оставяме солта да извлече техния сок.

 

След 3 или 4 часа измиваме патладжаните. Оставяме ги да се дооцеждат.

 

През това време сгорещяваме мазнината и започваме да пържим изцедените патладжани от двете страни. Нареждаме изпържените патладжани в тава.

 

Докато пържите патладжаните, можете да нарежете на ситно лука и чесъна, заедно с подправките. Смелете или минете на рендето червените домати.

 

Задушете двата вида лук в мазнина. Прибавете смлените домати и подправките.

 

Задушете още малко. С тази смес залейте наредените в тавата патладжани и сложете във фурната.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07