Испански десерт Лече Фрита

Испански десерт Лече Фрита

25447 | 8 окт. 2020 | 12:59


Необходими съставки:
прясно мляко - 1 л.
захар - 150 г
брашно - 100 г
нишесте - 50 г царевично, натурално
канела - 1 щипка
сол - 1 щипка


За панировката:
брашно - около 100 г
яйца - 2 бр.

За овалване:
захар - около 100 г кристална
канела - 2 щипки или на вкус

Начин на приготвяне:
Загрейте 600 мл от млякото със захарта. В останалото разбийте нишестето и канелата с щипка сол.

Когато млякото е готово да заври налейте сместа с брашното при непрестанно бъркане.

Сложете канелата и варете на умерен огън 12 минути при непрестанно разбиване. Ако се опитва да загаря по дъното веднага намалете силата на огъня. Трябва да получите гъст млечен крем.

Сипете крема в силиконова форма 25х25 см или подобни размери. Целта е пластът да е с дебелина 2 см.

Оставете да изстине и приберете в хладилник за 2 часа или докато хубаво стегне.

Обърнете плочката от стегнат крем върху кухненска дъска и нарежете на приблизително 24 порции.

Овалвайте всяко парче в брашно и после в разбито яйце и пържете в обилно количество олио до златист загар.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36