С „Марина“, „Сто милиона или левче“, „Бела Белинда, „Приятели“ и с още над сто мелодични шлагери свързваме името на доайена на българската естрада Димитър Йосифов, неслучайно наричан Царя на италианската канцонета и Посланика на италианската забавна песен. Може би малцина знаят, че той е единственият български изпълнител с продадени над 5 милиона плочи. През 2004 г. певецът получава международната премия „Мирта Габарди“, става и „Кавалер на Златната звезда за солидарност с Италия“. От десетилетия датира приятелството му със звезди като Пепино ди Капри, Албано и Ромина Пауър и Джани Моранди.
През тази година изпълнителят, който все още има глас и силна власт над публиката, отбеляза своята 80-годишнина с прекрасен концерт и книга за фестивала „Сан Ремо“. Наскоро той се завърна от Италия, където е гледал „Тоска“ в Арена ди Верона - забележително преживяване. Вълнуващото пътуване е подарък за юбилея от семейството на дъщеря му - примата на Музикалния театър Добрина Икономова.
Димитър Йосифов е майстор и в кухнята. Опитният кулинар признава, че негов учител в готвенето е незабравимият му колега и приятел Боян Иванов, от когото е научил много. За читателите на „Преса“ днешният ни гост предлага две от любимите си рецепти.
Необходими продукти
За палачинката
2 яйца
3-4 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
За плънката
2 парчета сурова наденица
2 парчета пилешки гърди
4 яйца
200 г моцарела (или хубава извара)
200 г броколи
1 връзка копър
чесън на вкус
Начин на приготвяне
1. Прави се смес за палачинки, изсипва се в тава и се изпича голяма палачинка.
2. Пилешките гърди се смилат и се смесва с каймата от суровата наденица.
3. Броколите се сваряват до полуготовност с много копър и чесън и се пасират, за
да се получи нещо като песто.
4. Върху голямата палачинка се разстила цялата кайма, в средата се слага ивица от
пестото.
5. Палачинката с пълнежа се завива внимателно в хартията за печене и след това в
алуминиево фолио - като бонбон. Пече се в загрята фурна 40 м на 180 градуса
5. Сервира се нарязана на филийки по подобие на руло „Стефани“ с гарнитура по желание.