Италианският дизайнер Алберто Веделаго Фото: © Bob Krieger

Алберто Веделаго: „Maestro di eleganza”

Италиански дизайнер представя нов метод за създаване на мъжка мода

4439 | 24 ян. 2017 | 15:48

Подходът, определящ го като “Personalitailor” („дизайнер на личността“) му помага да създаде костюми, описващи човек естетически и вътрешно

Италианският дизайнер Алберто Веделаго
Фото: © Bob Krieger
-1485265463.jpg
Работни моменти на дизайнера Алберто Веделаго
Фото: ©Архив на Алберто Веделаго/ © ACCADEMYA
 -1485265602.jpg

 Италианският дизайнер Алберто Веделаго отваря ателие в София. В Platinum Business Center проф. Любомир Стойков ще помогне на твореца да направи първото си представяне в България. 

 

Алберто Веделагоима 30 години опит на международната модна сцена. Започва своята дейност като мениджър в Forall груп, една от големите институции за елегантност "Made in Italy", към която принадлежи Pal Zileri.

 

Kоординирал e процесите на изработка, на стилизиране и на маркетинг,и е управлявал над 150 магазина на Pal Zileri в цял свят.Този негов опит е продължил 25 години, преди да вземе решението да направи нова крачка и да основе своя бранд ACCADEMYA /„Академия“/.

 

Алберто Веделаго, представя нов метод за създаване на елегантност, като неговият неповторим подход е базиран на две фундаментални разбирания:

 

1) Вземане не само на „физическите“ мерки на клиента, но също така и на тези на личността. Подход, определящ го като “Personalitailor” (дизайнер на личността), който му помага да създаде костюми, описващи човек естетически и вътрешно.

 

2) Популяризиране в световен мащаб на италианската философия на елегантност чрез лекции – публични и индивидуални, които целят да разкрият производствените тайни на един ушит костюм, предимствата на материалите с високо качество и разбиране на важността на това да описваш себе си чрез облеклото.

 

Брандът ACCADEMYA, следвайки тези принципи, представлява един „unicum” (уникат) в модния свят на мъжката елегантност, защото обединява изработка и култура.

 

Оперативният център на дейносттана Алберто Веделаго е във Венеция, Италия. Градът, очаровал целия свят по неповторим начин, подчетрава ексклузивния“modus operandi” – от латинскипохват на действие на ACCADEMYA, залагащ преди всичко на уникалността и превъзходството.

 

Алберто Веделаго е автор на книгата – GIACCA E CRAVATTA. ANDATA E RITORNO / Return ticket to suit and tie, която разказва от първо лице, за удоволствието от това да обличаш и разкрива тайните на елегантността.

 

В своята работа Алберто Веделаго пътува из целия свят – от Америка до Австралия, където неговият иновативен подход и разбирания за стил срещат все повече почитатели, а мнозина изискани клиенти вече са го избрали за свой „Maestro di eleganza ”.

 

"Моите клиенти са мениджъри, предприемачи, успешни професионалисти и личности от шоу бизнеса по целия свят, с които обаче се създават взаимоотношения на приятелство, което ме кара да имам желанието да запазя известна дискретност. Иначе, не обличам само отделни хора, но също така и цели компании... например – кафе „Флориан“ /Caffè Florian/ във Венеция, едно от най-старите, важни и известни заведения в света, отворено през 1720 г.", казва Алберто Веделаго.

 


От категорията

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?

Борис Джонсън е пръскал държавна пара по любовници?-1588075212.jpg

Близкото до управляващата Консервативна партия издание публикува на сайта си ...

23 юни 2022 | 14:21

Камила откровено за живота си: С Чарлз седим и четем книгите си в различни ъгли на една и съща стая

Сн. Инстаграм-1655985598.png

Наблюдавана съм отблизо толкова дълго време, че просто трябва да намериш начин ...

23 юни 2022 | 14:58

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас
(Галерия)

Мариан Вълев-Куката - в пилотната кола на юбилейното Премиум Рали София-Свети Влас-1656049375.jpg

Конвоят от зрелищни автомобили ще финишира на 25 юни (събота) в 18,30 ч. на ...

24 юни 2022 | 08:40

Йоанна Драгнева получи песен-подарък
(Видео)

Йоанна Драгнева получи песен-подарък-1656016011.png

Новата версия на BABY е в специален ремикс на Росен Стоев

23 юни 2022 | 23:26