Иванов: Възможно е ПП да не е внесла документи за регистрация като партия

Възможно е ПП да не е внесла документи за регистрация като партия, казва зам.-председателят на НС

Мирослав Иванов: Радев периодично нанасяше удари по кабинета и рушеше авторитета му

4899 | 25 юни 2022 | 10:19

Неговият въпрос към Радев е защо никога не похвали правителството за добрите неща, които направи, като осигуряването на газ, след като Русия спря доставките


Необясними критики и липса на обективност.

Така окачестви пред bTV реториката на президента Румен Радев спрямо кабинета "Петков" изпълняващият длъжността председател на Народното събрание от "Продължаваме промяната" Мирослав Иванов.


"Г-н Радев може да каже и хубавите неща, които правителството е направило. Но той не го прави. Защо той не призна успехите на правителството? Искаме да бъде обективен. Искаме, когато се прави нещо добро за българските граждани, той да каже, че е добро според него",
посочи Иванов.

Председателстващия НС не можел да разбере и поведението на Радев периодично да нанася удари по кабинета и да руши авторитета му. "Аз му повярвах, защото той две години водеше реторика за сваляне на модела ГЕРБ. И за мен е необяснимо защо в рамките на шест месеца тази позиция се промени."

Иванов даде примери и за успехи на кабинета, непризнати обаче от държавния глава. "Цените на тока за гражданите не се промениха, макар и старият състав на КЕВР да беше обявил, че ще има увеличение то 20-30%, а след като сменихме ръководството, нямаше такива повишения (реално предложението на КЕВР бе за скок от 11% - бел.ред.).

 

Когато "Газпром" ни спря без никакво предупреждение доставките, правителството успя в рамките на десетина дни да намери алтернатива. Това е изключителен успех, който пак остана на заден план."

Изпълняващия длъжността ръководител на най-висшия законодателен орган опроверга и мотивите за вота на недоверие, свалил кабинета - лошото икономическо състояние. По думите му ситуацията била обратната, защото немския финансов министър похвалил правителството, че се справя много добре.

 

„Може би – да, не съм сигурен“.

Така Мирослав Иванов отговори на въпроса вярно ли е, че ПП все още не е внесла документи за регистрация като партия. 

Партията беше учредена на 15 април.

Иванов не знае също дали имат проблем с марката „Продължаваме промяната“, за която претенции има кметът на Добрич Йордан Йорданов и ще се наложи ли да си търсят друго име.

Това е абсолютно без значение, защото хората познават нашите лица. Ние сме тук, ние ще продължим, независимо дали ще се формира нов кабинет или не. Излязохме преди няколко дни на площада и направихме същите заявки пред хората там, които на практика дадоха оценка на нашата работа“, коментира Иванов.

По думите му ПП няма да внася предложение за нов председател на Народното събрание след предсрочното отстраняване на Никола Минчев.

Правителството ще внесе документи в НС в началото на седмицата за оставката след успешния вот на недоверие. Тази оставка няма да се гласува.

Според и. д. председателя на парламента, Кирил Петков е бил добър премиер през изминалите шест месеца и не вижда причина да не бъде издигнат отново за министър-председател.

„Ами ако не бъде подкрепен, то ще бъде ясно, че тези политически формации или народни представители не споделят нашите принципи – нулевата толерантност към корупцията“, допълни Мирослав Иванов.От категорията

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора-1658992413.jpg

От служебното правителство декларираха, че завършването на интерконтектора с ...

12 авг. 2022 | 08:09

Илияна Йотова: Президентът имаше "вина", че даде шанс на Петков и Василев, а те ни разочароваха

Илияна Йотова: Смятах, че тази коалиция ще се задържи по-дълго-1660282753.png

Обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката беше на едни пари срещу други ...

12 авг. 2022 | 08:34

Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа

Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа-1660294937.png

Нужна е дългосрочна държавна доктрина за оцеляването на нацията – „Мисия 9 000 ...

12 авг. 2022 | 12:01

Кючюк: Ако опозицията в РСМ прави кампанията си с позиция срещу България, ще блокира пътя към ЕС

Кючюк: Ако опозицията в РСМ прави кампанията си с позиция срещу България, ще блокира пътя към ЕС-1658244365.jpg

Идва голямата тема – как излизаме от тази криза. Тя трябва не просто да бъде ...

12 авг. 2022 | 11:52