Сн. Инстаграм

Съпрузите вече са живели известно време разделени и са решили имуществените подялби с юридическо споразумение

Изтече заявлението за развод на Мелинда Гейтс, тя няма да претендира за издръжка

3712 | 4 май 2021 | 16:03

Бил Гейтс вече е подписал заявлението, което означава, че също подкрепя раздялата. Самият той пусна по-рано в Twitter новината за края на 27-годишния си брак „ след дълги размишление и усърдна работа върху взаимоотношенията им“


Всички имуществени въпроси между Бил и Мелинда Гейтс ще бъдат уредени съгласно предварително подписано споразумение за разтрогване на съвместното съжителство, това съобщи сайтът  TMZ, който твърди, че разполага с копие от заявлението за развод, което е подала в съда Мелинда Гейтс.

 

Тя няма да претендира за издръжка при развода си с основателя на Microsoft, моли съда да признае брака им за „безвъзвратно разтрогнат“ и да реши имуществените семейни въпроси съгласно предварителното  споразумение. То обаче не е приложено към заявлението за развод.

 

От документа става ясно, че съпрузите вече са живели известно време разделени и през това време са решили имуществените подялби с юридическо споразумение.

 

Бил Гейтс вече е подписал заявлението, което означава, че също подкрепя раздялата. Самият той пусна по-рано в Twitter новината за края на 27-годишния си брак „ след дълги размишление и усърдна работа върху взаимоотношенията им“.

 

Двойката не е подписвала предбрачен договор, стана ясно от информация в медиите.

Ето и подробности относно състоянието и благотворителните инициативи на двойката:

65-годишният Бил Гейтс е четвъртият по богатство човек в света със състояние от 130,5 милиарда долара към 4 май според Forbes.

Гейтс напуска Университета в Харвард и основава технологичния гигант Microsoft със своя приятел от училище Пол Алън през 1975 г. Гейтс притежава 49-процентен дял от Microsoft по време на първичното публично предлагане на компанията през 1986 г., което го прави мултимилионер.

Малко след това обаче той губи тази си позиция, което отчасти се дължи на благотворителната му дейност. Също така Гейтс е изместен заради растежа на други компании. Основателят на Amazon Джеф Безос, главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск и ръководителят на Louis Vuitton Бернар Арно и семейството му заемат първите три позиции в списъка на Forbes за най-богати личности.

56-годишната Мелинда Гейтс среща съоснователя на Mixrosoft през 1987 г. - малко, след като се присъединява към технологичната компания. Тя е определяна като “най-влиятелната жена” в света на филантропията според Forbes.

През 2015 г. тя основава Pivotal Ventures - инвестиционна компания и инкубатор, фокусиран върху жените, семейството и социалния прогрес.

Гейтс също така си осигурява подкрепата на Макензи Скот - автор и филантроп, която беше женена за Джеф Безос до 2019 г. - за фонд в размер на 40 милиона долара за полово равенство, който ще раздаде първите си награди през тази година.

Двойката създава фондация Бил и Мелинда Гейтс през 2000 г. Това е една от най-големите организации за благотворителност в световен мащаб с фокус върху общественото здраве, инфекциозните болести, климатичните промени и образованието, информира bloombergtv.bg.

По време на пандемията нейните грантове включиха 1,75 милиарда долара за инициативи за ваксини, диагностициране и изследвания.

Фондацията приключи 2019 г. с нетни активи от 43,3 милиарда долара - последната пълна година, за която финансите ѝ бяха оповестени на нейния уебсайт.

През тази година организацията похарчи пет милиарда долара за програми в САЩ и по света. От 1994 г. до 2018 г. Мелинда и Бил Гейтс даряват на фондацията над 36 милиарда долара, става ясно от данни на нейния уебсайт.

Известният инвеститор Уорън Бъфет е дарил над 29 милиарда долара от състоянието си на организацията от 2006 г. насам, става ясно от документи.

Разделение на активите

Основното жилище на двойката е имение със седем спални на езерото Вашингтон, което е оценено на 130,8 млн. долара през 2020 г. според местните институции.

Семейство Гейтс също така притежава други имоти, включително в Калифорния и Флорида, както и собствен самолет.

Според законите на щата Вашингтон повечето имущества, придобити по време на брака, принадлежат на двамата съпрузи и се разделят поравно при развод.

Съпрузите могат също така да се споразумеят, че определени активи са отделна собственост. Наследствата често попадат в тази категория.

 

 


Намери своята история

От категорията

Опозицията в Скопие нападна Заев след визитата му в София

Опозицията в Скопие нападна Заев след визитата му в София-1624020868.jpg

Пoзициитe нa държaвaтa cъc Зaeв ca трaйнo рaзклaтeни. Прeдлoжeниeтo нa Зaeв ...

18 юни 2021 | 15:52

Виктор Орбан: Лозунгът на пролетариите се смени на "Либерали от всички страни, съединявайте се!"

Виктор Орбан Снимка: Фейсбук-1624004849.jpg

Само и единствено родителите трябва да са тези, които да вземат решение относно ...

18 юни 2021 | 11:25

Себастиан Курц: Северна Македония се справи отлично по пътя на евроинтеграцията

Снимка: Туитър-1624038615.jpg

Според австрийския канцлер е необходимо да се изпълнят обещанията и да се ...

18 юни 2021 | 20:49

Русия възобновява полетите до България от 28 юни

-1522495731.jpg

Решено е да се възобнови и въздушният транспорт със Северна Македония по ...

18 юни 2021 | 20:26