Всеки обича домашната вечеря, но след приготвянето й неизбежно остава неприятна миризма от пържене, зловония от рибен продукт или „аромат” на съставки с изтекъл срок на годност. Смесицата им оставя в кухнята запомняща се неприятна миризма на застояло.
Освежаването на въздуха в помещението не е никак лека задача. Повечето ароматизатори са прекалено силни и доста скъпи, а проветряването не е дълготрайно решение. Затова ви предлагаме няколко био начина за освежаване на кухненското помещение у дома.
1. Миризмата на пържени кюфтета за вечеря е примамлива, но не и на сутринта. За да се отървете от нея, ще са ви необходими няколко супени лъжици бял оцет и чаша вода. Поставете малка тенджерка на котлона и смесете съставките. Оставете отварата да кипне. Киселината в оцета ще неутрализира неприятната миризма.
2. В забързаното си ежедневие всяка домакиня загаря по някое и друго ястие. Резултатът е доста неприятен и остава за дълго. Ето как лесно ще го надвиете само с помощта на сока от един лимон и 5 зърна карамфил. Смесете продуктите заедно с половин чаша вода, оставете съставките да кипнат на отворен капак в продължение на 5-10 минути. Ще останете очаровани от резултата!
3. Лошото ухание от хладилника прави и най-апетитните продукти нежелани за консумация. На помощ идва добре познатата сода бикарбонат. Залейте я с няколко капки вода и оставете съда отворен на най-долния рафт. Тя ще абсорбира миризмите в продължение на три месеца.
4. Неприятното зловоние, идващо от сифона на кухненската мивка е често срещан проблем, който се дължи на хранителните отпадъци, попаднали по погрешка в канала. Може бързо да го почистите, като оставите няколко кубчета лед на повърхността му. А за по-дълготраен ефект изсипете половин лъжица сода за хляб в маншона и пуснете гореща вода.