Днешната ни гостенка вече е гостувала на страница „Гурме“, но нейните интересни, лесни и вкусни рецепти винаги се ползват с успех, а и могат да се изпълнят във всяка домашна кухня. Макар че е шеф на търговска фирма, Мариана Гаргова с удоволствие отделя време за хобитата си, сред които са кулинарията и фотографията. За разлика от предишното представяне, когато снимките на ястията бяха подбрани в редакцията, сега тя е автор не само на рецептите, но и на стилните фотоси на вече готовите гозби.
Мариана често се включва в няколко български и чуждестранни кулинарни сайта, освен това е модератор на gotvetesmen.com.
Върху пристрастията на младата жена в кухнята е повлиял фактът, че много е пътувала, а и години наред е живяла в Русия. Тя сама отглежда подправките, които използва в кухнята, и това прибавя свежест и аромат към и без това апетитните й специалитети. Мариана има много авторски рецепти, предимно за десерти и всякакви сладки неща, чиято направа й доставя най-голямо удоволствие.
Необходими продукти
3 яйца
500 мл прясно мляко
100 г брашно
2 с.л. какао
2 с.л. захар
1/2 ч.л. сол
50 г разтопено масло
Начин на приготвяне
1. Разбъркват се пресятото брашно, какаото, захарта и солта, добавят се разбитите
яйца и млякото, разбива се.
2. Сместа се покрива с домакинско фолио и се оставя за половин час да почине,
след което се добавя разтопеното масло и пак се разбива.
3. Изпичат се палачинки върху добре загрят тиган, като преди първата тиганът се намазва с масло, след това не е необходимо.