Какво е Парлей и защо букмейкърите раздават подаръци за него?

Всяка добавена селекция към фиша ще се умножава по произведението на предходните, общата ставка ще се увеличава

Какво е Парлей и защо букмейкърите раздават подаръци за него?

4375 | 14 юли 2021 | 14:09

На теория парлей залозите са по-изгодни за букмейкърите, тъй като те по-често биват губещи. Това е и причината понякога да виждаме предложения за бонус оферти свързани именно с подобен тип залози


Когато човек прави залог в букмейкър, той най-често избира спортно събитие и посочва кой ще победи в него. Това е най-разпространеният залог, който на пръв поглед изглежда и най-лесен. Принципът тук е следният: заложената сума се умножава по коефициента на избраната селекция и получилият се резултат е потенциалната ви печалба. С други думи, за да увеличите печалбата си трябва да увеличите и залога си. 

Има обаче и друг начин за повишаване на потенциалните приходи и той е свързан с увеличаване на коефициента. Начинът да го направите е като добавите още прогнози към електронния си фиш или с други думи да направите парлей залог, популярен още като права колонка, а също и като множествен залог. Всяка добавена селекция към фиша ще се умножава по произведението на предходните, така че общата ставка прогресивно ще се увеличава. До тук всичко изглежда страхотно, но за съжаление има и един съществен минус и той е, че при парлей всяка погрешна прогноза прави целия фиш губещ. Тоест дори да хванете девет мача в права колонка, ако десетият не излезе губите целия залог, което е доста разочароващо, но рискът е изцяло във вашите ръце. Логично е обаче, ако търсите по-голяма печалба или да увеличите залога или да увеличите броя на прогнозите, което няма да увеличи сумата на залога, но ще намали риска ви за успех. 

Както във всичко останало, така и тук балансът изглежда като най-разумната опция. Ако искате да наредите повече селекции в правата колонка, то гледайте те да са с по-ниски коефициенти и респективно с по-голям шанс да бъдат успешни. С умножението на високи коефициенти обаче много бързо ще достигнете до изкушаващ размер на потенциалната печалба. 

На теория парлей залозите са по-изгодни за букмейкърите, тъй като те по-често биват губещи. Това е и причината понякога да виждаме предложения за бонус оферти свързани именно с подобен тип залози.

Един от букмейкърите, предлагащи парлей бонус е Bet365, като това е една от многото налични оферти в сайта. Ако те ви интересуват, разгледайте бонусите на Bet365 като кликнете тук, за да се запознаете и със съответните условия за тяхното получаване. 

 

Обикновено парлей бонусите поощряват играчите да правят все по-дълга права колонка, а както вече казахме, колкото по-дълга е тя, толкова по-голям е шансът за загуба. Така например, при печеливш залог на три мача може да получите като бонус малък процент от залога ви, като при всяка следваща добавена среща ви се предлага и по-голям процент бонус печалба. В парлей залозите обаче не сте длъжни да избирате само краен победител, може да изберете всичко от предложените селекции, като най-често лимитът е цели 15 мача, което само по себе си изглежда доста трудно постижима задача. При всички положения познаването на толкова много прогнози в права колонка неизбежно ще ви донесе солидна печалба.


Намери своята история

От категорията

Заради изолацията на Русия: Медведев замени "Уимбълдън" с партия голф с Швайнщайгер

Зарази изолацията на Русия: Медведев замени "Уимбълдън" с партия голф с Швайнщайгер-1656327155.jpg

Организаторите на „Уимбълдън“ решиха да отстранят руските и беларуските играчи, ...

27 юни 2022 | 13:52

Съдят осем медици за смъртта на Марадона

Съдят осем медици за смъртта на Марадона-1619876022.jpg

Двукратният световен шампион почина на 60-годишна възраст, докато се ...

23 юни 2022 | 14:25

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП

Разпитват Борислав Михайлов в ГДБОП-1461319240.jpg

Това не е първият път, в който служители на ГДБОП се занимават с казуси около ...

22 юни 2022 | 12:32

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: Алкохолът и партитата са строго забранени

Правилата на Световното в Катар стреснаха феновете: До 7 години затвор наказание за секс за една нощ-1655800006.jpg

До 7 години затвор е наказанието за секс за една нощ, пишат английски медии

21 юни 2022 | 11:26