Кирил Петков, Асен Василев, Джъстин Трюдо, Еманюел Макрон

Асен Василев по дънки изглеждаше неестествено до делегацията от Държавния департамент в елегантни костюми

Знаят ли българските политици кога да се обличат с дънки?

23961 | 9 февр. 2022 | 16:45

Премиерът Кирил Петков също често се поддава на тази на пръв поглед безобидна грешка в стайлинга. Пример е присъствието му на празничното богослужение в храм-паметника "Св. Александър Невски" на Бъдни вечер облечен в спортно сако и тесни дънки

Кирил Петков, Асен Василев, Джъстин Трюдо, Еманюел Макрон
-1644418414.pngКирил Петков, Асен Василев, Джъстин Трюдо, Еманюел Макрон
-1644418091.pngПетков и Василев на представянето на "Продължаваме промяната"-1644414150.jpgКирил Петков със семейството си по дънки  навръх Бъдни вечер влизат в храма "Св.Ал. Невски"
-1644413925.jpgКирил Петков със семейството си по дънки на службата в Патриаршеската катедрала  навръх Бъдни вечер
-1644413918.jpgПремиерът на Канада Джъстин Трюдо в елегантен костюм-1644412437.jpg

Вицепремиерът Василев на среща със съветника към Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей-1644412318.jpgПремиерът на Канада Джъстин Трюдо в елегантен костюм-1644412427.jpgВицепремиерът Василев на среща със съветника към Държавния департамент на САЩ Дерек Шолей
-1644412325.jpgКирил Петков със семейството си по дънки в присъствието на патриарх Неофит навръх Бъдни вечер
-1644412370.jpgКирил Петков по дънки в присъствието на патриарх Неофит навръх Бъдни вечер-1644412362.jpg

Новата мода при мъжките облекла, наложила се в последното десетилетие, е съчетанието между официално сако, бяла риза и дънки. Комбинацията е изключително подходяща за много поводи от по-лежерния списък, където напълно е изместила традиционния костюм. Причините са прости - денимът изисква по-малко грижи, замърсява се по-трудно и създава по-голяма свобода в движенията. 

 

И тук идва логичният въпрос: Каква свобода могат да си позволят господата, къде е приемливо да се появят в деним и кога е по-уместно да заложат на стандартния костюм от сако и панталон.

 

Тук отговорът е очевиден. Критерии са рангът на мъжа и мястото, на което ще се появи. Разбира се, държавните мъже са по-обременени от стриктно следване на правилата, за разлика от господата в бизнес сферата, например. Едните трябва да спазват традицията и да носят само костюми с панталони, изработени от определени материи, а другите - могат да си позволят кежуъл стил на обличане - спортно-елегантно сако с дънки.

 

Препоръчително е горната част на костюма на политика е по протокол - изрядна бяла риза, вратовръзка, сако и дори ботуниери, същото изискване трябва да е спазено и за долната - добре изгладен панталон от лен, памук или вълна с две успоредни ивици по дължината на крачола и естествено панталоните да не се „разливат“ върху обувките. Комбинация между дрехи от кръста нагоре по стандарт и по-лежерно облекло от кръста надолу, деним, например, изглежда като недоглеждане, дори като неуважение към отсрещната страна. 

 

Подобна груба грешка във визията си в сряда бе допуснал вицепремиерът Асен Василев, който по принцип демонстрира добър стайлинг - перфектно изгладена бяла риза, вратовръзка с дължина до колана, прилежно подбрани ботуниери, марков часовник, масивен златен пръстен с камък на дясната ръка, поддържани ръце и нокти.

 

lora1 (7)

 

По време на срещата със съветника към Държавния департамент Дерек Шолей обаче Асен Василев бе облечен със спортно сако и сини дънки. Министър Василев изглеждаше доста нелепо в компанията госта си Дерек Шолей и г-н Спенсър Бойър, заместник-помощник секретар на отбраната на САЩ по въпросите на Европа и НАТО и тяхната делегация от още трима господа, всички облечени в елегантни костюми от сако и панталон. 

 

lora1 (2)

 

lora1 (1)

 

Това не е първият подобен гаф на Василев. Той често се появява с деним на важни срещи, в Министерски съвт и Народно събрание. Явно дрехата е любима на вицепремиера, но би било добре да намали употребата й, поне по време изпълнението на държавните си дела.

 

lora1 (1)

 

lora1 (2)

 

Премиерът Кирил Петков също често се поддава на тази на пръв поглед безобидна грешка в стайлинга. Пример е присъствието му на празничното богослужение в храм-паметника "Св. Александър Невски" навръх Бъдни вечер облечен в спортно сако и тесни дънки. Святата служба беше отслужена лично от Негово Светейшество Българския патриарх Неофит, което още повече отличи недоглеждането от страна на Петков. По протокол по време на среща, та дори само в присъствието на личност от подобен ранг, премиерът трябва да спази изискванията, сред които е и това за визията му. Снимките на премиера в дънки и достолепния патриарх с корона един до друг стояха неестествено.

 

lora (2)

 

 

 

lora (1)

 

Очевидно младото поколение политици има какво да научи по отношение на елегантността, която е задължително да съблюдава, за да представи страната ни по най-добрия начин, както пред другите институции, така и в чужбина.

 

Пример за политик от Z-поколението е младият премиер на Канада Джъстин Трюдо. Политикът е всичко друго, но не и стандартният скучен премиер в стандартния скучен черен костюм. Той не се притеснява да носи ярко розови ризи, цветни вратовръзки и чорапи с жълти патета. Но никога не си е позволявал да замени костюма с деним, защото знае силата на костюма в невербалната комуникация.

 

lora1 (4)

 

lora1 (1)

 

Като пребиваващ в Канада в продължение на години няма как Кирил Петков да не е станал свидетел на негови публични изяви по телевизията или дори на живо. Дори може да се е вдъхновил от бъдещия си колега за реформи в политиката. Освен това има какво да научи от Трюдо и за добрия стил на обличане на държавните лидери по света.


От категорията

Анджелина Джоли се появи по пижама и чехли на голямо лондонско летище (Снимки)

Анджелина Джоли се появи по пижама iи чехли на голямо лондонско летище
Сн. Инстаграм-1659515191.png

Изборът ѝ на тоалет със сигурност е повече от нетипичен, всъщност той е ...

3 авг. 2022 | 11:20

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли

Продават колекция с „изгубени“ бижута на Елвис Пресли
Кадър: бТВ-1659426460.jpg

Аксесоарите певецът е подарил на своя мениджър полковник Том Паркър през ...

2 авг. 2022 | 10:44

Започна „Забавно лято, грижовна есен“
(Галерия)

Започна „Забавно лято, грижовна есен“-1659639684.jpg

Програмата на Фондация „BCause“ успява да се докаже като една от ...

4 авг. 2022 | 21:55

Израелската певица Дафна Леви ще пее на джаз фестивала в Банско
(Галерия)

Израелската певица Дафна Леви ще пее на джаз фестивала в Банско-1659637991.jpg

Веред, съпругата на посланик Йорам Елрон, ще приготви за всички, които искат да ...

4 авг. 2022 | 21:31