Калина Андролова: Държавни предателства и кабинет на абсурда

"Приключването на ПП като политическа случайност устройва както ГЕРБ, така и "ДА, България"

Калина Андролова: Държавни предателства и кабинет на абсурда

26225 | 27 май 2023 | 14:14

"Войната в Украйна превръща България в необходима брънка, която трябва да се обездържави"


Калина Андролова, „Политически НЕкоректно“, „По ръба“, БНР

 

Безпросветните кукли излагат кукловодите си. Това се разбра от разговорите, които ПП провеждат със своите партийни съмишленици. Както винаги Кирил Петков без проблем осветява разговори с висши европейски чиновници, в случая Урсула фон дер Лайен и Шарл Мишел, поставяйки ги в неловка ситуация, че участват в "договорки на четири очи". Обществото ни разбра още, че Борисов не иска Гешев, и че вече ПП и ДБ ще помагат на Борисов в борбата срещу Гешев. 

 

Не е ли впечатляваща подобна артистична виртуозност на приласкаването – да те бранят днес онези, дето вчера хвърляха павета срещу теб. Можем да раздадем по някой оскар за най-убедителна роля.

 

От ръководството на ПП става ясно, че ГЕРБ вече е маркетингов враг, тоест войната срещу корупцията, през която основно се идентифицираха, е бутафория за наивните избиратели. Кирил Петков казва, че ПП могат да имат максимум 10% заедно с ДБ, но са направили схема през последните две години, която (както той се изразява) е леко „ала-бала“ през президента Радев. Затова лидерът на ПП подсказва на своите съпартийци, че след следващите избори ПП могат да стоят до тоалетната в парламента и всички да ги заобикалят. Тоест за ПП този коалиционен кабинет с ГЕРБ е въпрос на отлагане на предстоящия им изборен провал.

 

Реално ПП се опитват да реализират последна възможност. Но в същото време извиват ръцете на ГЕРБ да ги подкрепят безусловно, сякаш ПП доминират и пред тях съществува палитра от шансове. Ясно е, че и ГЕРБ, и ПП ще претърпят щети на следващите избори, когато и да са те. Но ГЕРБ имат устойчиво ядро, ще загубят само периферия. Докато ПП просто ще се разпаднат, особено ако Христо Иванов ги изхвърли.

 

Втрещяващо е, че ПП търсят подкрепа от ГЕРБ, но същевременно обясняват, че всички проектоминистри са инструктирани още в първите седмици да уволнят всички кадри на ГЕРБ и президента със или без основание. Най-важното е, казва Асен, че ние ще правим избори, докато МВР е наше.

 

Нека помислим, а какво точно е основанието ГЕРБ да им предостави това предимство? Че са инструменти на глобалистката доктрина ли?! 

 

Думите на Асен Василев, че бъдещите шефове на структурите по сигурността са одобрени от посолствата, са истинска катастрофа, която медиите замитат. Никакви тези на НПО-анализатори не могат да замажат безпрецедентното поведение на ПП.

 

Всички ли държави в ЕС си съгласуват шефовете на служби със съюзническите посолства? Що за опасно антибългарско, антинационално и разграждащо суверенитета поведение ни се предлага като някаква нормалност?! Тези хора от ПП наистина нямат представа що е държавност, как функционира тя, не разбират как работят специалните служби, какви са целите и задачите им, какво изобщо означава национална сигурност и защо е ужасяващо скандално да се случва и озвучава в публичното пространство назначаване на началниците им след допитване с външния фактор.

 

Естествено, че има елегантен начин да се усеща коя фигура би била по-ефективна при взаимодействието с нашите партньори. Но силата на един шеф на структура от сферата на националната сигурност се състои именно в неговата осъзната и целенасочена многовекторност при запазване на пълна национална посветеност и жертвоготовност.

 

И нека откритото предаване на службите за сигурност на външен контрол, каквото виждаме като управленско намерение на ПП, не се маскира лъжливо като вярност към западните ни партньори. Партньорство е различно от предателство.

 

Кирил Петков говори и за външни консултанти, които да ни помогнат за структурирането на службите. Извинявайте, но тази програма не я ли минахме в началото на 90-те?! Тогава самосвалихме достатъчно суверенитет. И дадохме комфорт на чужда агентура по върховете на функционалната власт да се саморазправя с държавата ни. И все пак държавността оцеля някак, макар и клатеща се, спазваше прилична фасада и поддържаше динамично равновесие. Е, от време навреме проявяваше плахо характер.

 

От товакоето ръководителите на ПП изговарят, се доказва, че начело да държавата ни са били и отново искат да бъдат хора, които представляват проект за демонтаж на държавността. Ръководителите на ПП дори не са агентура, както най-близо до истината би ги нарекъл всеки един специалист на каквото и да е ниво от службите. Защото агентурата спазва елементарно приличие, тя действа все пак под някакво прикритие и деликатно лавира по някои задачи в базовото държавнотворно пространство.

 

ПП са безскрупулно открит проект за пълно усвояване на лостовете на управление отвън. И те сами по себе си, в тази си същностна роля, са изключителен скандал!

 

Фактът, че ПП говорят за службите преди изобщо да са получили властта подсказва фокус на неотложно действие за постигане на пълна проницаемост на службите. 

 

Войната в Украйна превръща България в необходима брънка, която трябва да се обездържави, за да няма проблем с вземането на необходими решения и действия. Трябва службите, които и без това са орязани откъм финанси и човешки потенциал с цел да са по-малко пригодни, да се овладеят без съображения и да се изкорени възможността за национално-присъщ отговор.

 

Смазването на националната отговорност се възпитава много отдавна и твърде последователно в обществото ни през глобалистката доктрина и службите са последният бастион в това остатъчно поле на суверенитет. 

 

Службите бяха достатъчно обработвани през годините, за да се екзекутират сами, ако от тях се поиска бездействие, защото просто биваха принуждавани да избягват своята аналитична същност, която трябва да предоставя основания за стратегически действия у нашия политически елит.Политическият ни елит не изискваше това от службите.

 

Те бяха превърнати в продукт така или иначе на съюзническите консултанти, за които Кирил Петков говори, и служеха за задачки на нашенските олигарси, както и да задоволяват дребните злободневни интереси на властта – кой политически опонент какви намерения има, кой го финансира, с кого си разговаря и пр.

 

Накрая искам да подчертая, че приключването на ПП като политическа случайност и абсолютно недоразумение устройва както ГЕРБ, така и "ДА, България". Двете формации, които преди са били политически опоненти, днес са тихи ситуационни партньори в посока на ликвидиране на ПП. 

 

ГЕРБ просто искат да елиминират инструмента ПП, който беше конструиран, за да принуждава и унищожава ГЕРБ. За целта ГЕРБ ги баламосват с политическа дружелюбност, както виждаме успешно. А "ДА, България" искат да си върнат позициите на единствени на неолибералния терен с тенденция да нарастват от разпадането на ПП. И за двете формации финализирането на проекта ПП е въпрос на бъдеща политическа жизнеспособност. 

 


От категорията

Валерия Велева: А защо Пеевски?

Валерия Велева-1638786584.jpg

Изведнъж всички видяха качествата му на парламентьор, на парламентарист, на ...

28 септ. 2023 | 08:13

Калина Андролова: Терзиев не прави разлика между реалност и фантазна надстройка на изходните факти

Калина Андролова-1492614440.jpg

Псевдоаристокрацията на комунистическата държава от 80-те лансира днес своите ...

27 септ. 2023 | 22:11

Наско Борисов: И сградата на Руската църква, и земята под нея са собственост на руското посолство

Наско Борисов: И сградата на Руската църква, и земята под нея са собственост на руското посолство-Nasko-Borisov--I-sgradata-na-Ruskata-tsarkva--i-zemyata-pod-neya-sa-sobstvenost-na-ruskoto-posolstvo_1695931812.jpg

Абсолютно недопустимо беше според принципите на правовата държава и правилата ...

28 септ. 2023 | 23:09

Боян Чуков: Прекалено много косвени признаци показват, че държавността ни е в предсмъртна агония

Боян Чуков Снимка: БНР Бургас-Boyan-Chukov-Snimka--BNR-Burgas_1695927981.jpg

"Службите се превърнаха в инструменти за забавление на управляващите, ...

28 септ. 2023 | 22:05

Най-важното

Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа, заявиха те

Денков след среща с Илиана Иванова: Новата цел за влизане в Шенген е декември месец

Денков и Илиана Иванова: Ще работим, за да представляваме достойно българския интерес в Европа
Сн. БТА-Denkov-i-Iliana-Ivanova--Shte-rabotim--za-da-predstavlyavame-dostoyno-balgarskiya-interes-v-Evropa-Sn--BTA_1695886581.jpg

По думите на Денков, България има специфична слабост - липсата на закон, който ...

28 септ. 2023 | 10:35

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров

Експерт: Планираната реформа на ЕС обрича България да бъде треторазрядна страна членка

Проектът “Европа на няколко скорости“ е в ход, изтъква юристът Веселин Киров-Proektat--Evropa-na-nyakolko-skorosti--e-v-hod--iztakva-yuristat-Veselin-Kirov_1695904843.jpg

Сред основните промени, предлагани от германо-френски бюрократи, са намаляване ...

28 септ. 2023 | 15:40

Всичко по тези теми ще минава през парламента, категоричен бе той

Пеевски:Най-важно е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете
(Видео)

Делян Пеевски: За ДПС най-важното е проблемите на хората да се решат. Предлагаме комисия за контрол на еврофондовете Снимка: ДПС-Delyan-Peevski--Za-DPS-nay-vazhnoto-e-problemite-na-horata-da-se-reshat--Predlagame-komisiya-za-kontrol-na-evrofondovete-Snimka--DPS_1695888344.jpg

Разговаряхме с ГЕРБ тази сутрин, разговаряхме и с премиера. Твърди се, че ...

28 септ. 2023 | 09:43

Опозицията забрави вчера, че когато те управляваха и имаха министри, ние бяхме на първо място по даване на оръжия за Украйна

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки
(Видео)

Борисов: Това управление е уникално в света - с коалиция, с некоалиция, удържайки на яростни атаки-Borisov---Nad-20-nominatsii-imam-na-kandidati-za-kmetove-na-Sofiya_1695203962.jpg

Това, което сме се разбрали, е при ротацията в управлението да правим оценка на ...

28 септ. 2023 | 10:53

Ето документите, доказващи, че ПП закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си

"Промяната" закрива въглищните централи, за да облагодетелства спонсорите си--Promyanata--zakriva-vaglishtnite-tsentrali--za-da-oblagodetelstva-sponsorite-si_1695892508.jpg

В тях личи, че на мястото на "Мариците" се предвиждат паркове за ...

28 септ. 2023 | 12:14

Одобряване на Териториалните планове е предвидено за петък на заседание на МС

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести

Гневни миньори и енергетици изгониха заместник-министър от Раднево. Заплашиха с нови протести. Кадър БНР-Gnevni-minyori-i-energetitsi-izgoniha-zamestnik-ministar-ot-Radnevo--Zaplashiha-s-novi-protesti_1695907158.png

Приемането на Териториалните планове за справедлив преход да се отложи поне с ...

28 септ. 2023 | 16:08

Дори действащи премиери и президенти в последните 20 години не са си позволявали такова поведение

Васил Терзиев се разходи в нюзрума на БТВ. А какво мисли за това ръководството на “bTV Media Group"?

Васил Терзиев, пиарът му заедно с Канна Рачева и Светльо Иванов в нюзрума на БТВ-Vasil-Terziev--piarat-mu-zaedno-s-Kanna-Racheva-i-Svetlyo-Ivanov-v-nyuzruma-na-BTV_1695882023.jpg

„Терзиев се държеше сякаш се намира сред свои подчинени в „Телерик“, ...

28 септ. 2023 | 09:11

Партньорите вече знаят - за да мине нещо в парламента, трябва да получи санкция от ДПС

Валерия Велева: А защо Пеевски?

Валерия Велева-1638786584.jpg

Изведнъж всички видяха качествата му на парламентьор, на парламентарист, на ...

28 септ. 2023 | 08:13

Дискусия „Готови за бъдещето? Демографската картина – цената на неравенствата“ търси решения за бъдещето

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки

Станишев и евродепутати бият тревога: В средата на века ще бъдем 5 милиона, ако не вземем мерки-1659254331.jpg

У нас вече има 167 напълно пусти населени места, а 592 са с един или двама ...

28 септ. 2023 | 15:51