Калоян Методиев: Моделът „Радев“. Нехамер му заби звучен шамар! Политическата война в е ход...

Моделът води до външнополитическа изолация, ветото за Шенген остава

Калоян Методиев: Моделът „Радев“. Нехамер му заби звучен шамар! Политическата война е в ход...

38070 | 24 ян. 2023 | 14:56

Нинова го направи президент – Нинова трябва да бъде унищожена! Участва в структурирането на нови проекти (ИТН, „Мутри вън“, Изправи се БГ). Официално заяви преди изборите: "Подкрепете новите" и "Парламентът е на улицата"


Калоян Методев

Фейсбук

Едно най-ярките проявления на този модел е да биеш с инструментите на президентската институция по политическите формации и да си правиш хоризонтални структури във всички партии и държавни институции. С определена порода хора. И с ясна стратегическа цел.

Тук е важно да се направи едно уточнение. В деня, в който Радев се заклева като президент за първи път (януари 2017), прави и служебен кабинет. От този момент възприятието му за политиката и държавното устройство е непоправимо изкривено.

Представителна и изпълнителна власт се сливат в представите му – държавата става лична собственост. Без да си работил за нещо го получаваш за едно нощ! Не си готов за него, не си падал и ставал, не си го заслужил, не го разбираш, защото цял живот си работил друго. Останалото го довършват характеровите особености.

Основна линия за раждането на модела е нападението над първите, големите, които виждаш като заплаха, да ги сриваш публично с някой етикет или мантра, и същевременно тайно да се съюзяваш с тях. Единственият начин да се разбере подобна логика е чрез исторически примери.

Когато БСП е на крачка от спечелване на предсрочните избори (март 2017 г), Радев прави тайно служебен кабинет с ГЕРБ (с конкретни имена – декември 2016), за да осуети спечелаването им чрез подмолни действия и съюзи. Един човек го разкрива и го определя публично като „катил“ (актьорът Стефан Данаилов)

Когато вдигна юмрука (лятото на 2020), започна подмолно да работи за ГЕРБ като направи координационен център на вътрешната опозиция на БСП в президентството (заедно с вицето си), за да отслаби БСП, и ГЕРБ да спечелят, което да му позволи да остане алтернативата.

Кой европейски президент ще срива подмолно опозицията, докато хората са на улицата? Наивниците се бунтуваха по площадите.

ГЕРБ спечлиха изборите и започна открит бой по ГЕРБ (април 2021).
Още преди това участва в структурирането на нови проекти (ИТН, „Мутри вън“, Изправи се БГ).
Официално заяви преди изборите: "Подкрепете новите" и "Парламентът е на улицата".


Пак трябваше да се удари старата му болка - БСП. Нинова го направи президент – Нинова трябва да бъде унищожена! Една историческа скоба: при всеки новопоявил се диктатор - всички, на които е задължен с нещо, и които го познават от битието му на обикновен човек, трябва да бъдат унищожени. Всеки сносен историк ще ви даде примери за сравнение.

След като ИТН, вече като президентски съюзник, спечелиха, така и не „успяха“ да съставят кабинет, защото им внушиха, че ще взимат все повече гласове с всеки нов избор, ще им се прелива авторитет и подкрепа от поредния служебен кабинет. Отделен въпрос е тоталната им политическа некомпетентност, непригодност и деструктивност.

Паралелно с употребата на ИТН, "Мутри вън" и сие започна структурирането на „Продължаваме Промяната“. Президентската "кохорта" и вътрешна опозиция на БСП им направи структури, даде им хора за комисии, осигури ресурси, зали като „Пловдивския панаир“ например, и т.н. С един куршум два заека.

В момента, в който ПП спечелиха изборите (ноември 2021), вече бяха мишена само, че те още не го знаеха. Възроди се старият съюз с ГЕРБ (януари-февруари 2022) и започна свалянето на избраното с кански мъки редовно правителство. Оформилата се група успя да го свали. Остатъците от ИТН свършиха мръсната работата и бяха вкупом прибрани в поредния служебен кабинет, заедно с вътрешната опозиция на БСП, която още не си е изпълнила задачата.

Дойде се до прословутото – „Извинявам се за тази шарлатания“ (декември 2022). Същото като с юмрука през 2020. В момента, в който го изрече ги отслаби, разграничи се от тях и започна да ги връща при себе си и да ги подкрепя. Седмици по-късно, при връщането на втория мандат, ПП стояха заедно в президентството близо два часа, Безпрецедентно дълго време. И то с хора, които си обругал и обидил пред дни. Султанът е плеснал котетата си и пак ги дърпа да ги гали…. Типичен ориенталски сюжет.

Особено опасно е, че моделът води до външнополитическа изолация - да поканиш чужд премиер, за да му показваш границата, и да ти забие звучен шамар на твоя територия, че ветото за Шенген остава, е рядък външнополитически гаф.

Отделянето ни от Румъния вече е в ход. Служебният кабинет е в европейска изолация.


Една скоба: ДПС ту са питани коя им родината майка, ту са гарант за етническия мир на прехода.

ДБ ту са завършили руски академии, ту са приятели за съдебна реформа. Биеш – галиш, биеш-галиш, докато всички се объркат, границите се размият и всички се овъртолят в едно кално блато.

Новата мишена са отново ГЕРБ (ако не е поредният театър), защото са първи по социологически проучвания. ПП се прибраха в орбита и млъкнаха рязко за безобразията на служебния кабинет. Отново са в скрит съюз. До след изборите.


Логиката е проста: тотално разделение!


Първият трябва да бъде бит.

Другите да се подчиняват.
Редовните правителства да се свалят.
Системата да се разбива.
Всички да се калят и етикетират.
И винаги да има един в бяло, който да е отгоре.


Това е есенцията на модела – жажда за власт, алчност, разрушителност, разграждане на държавността, използване на държавните институции като бухалка към несъгласните, злоупотреба с власт, овладяване на икономическите структури.

 

 

Затова отиваме за пети път на избори.

Европейски рекорд.

И ще изринат земята да има и шести.

 

А ако след новите избори се състави някакво редовно правителство съм убеден, че кръгът „Радев - Йотова“, ще започнат да го свалят само месец-две след като бъде съставено, независимо дали ще им оставят министри и места, които да си контролират.


Това е разрушителен модел, който се развива и трупа ресурси с всеки нов служебен кабинет. Овладява, в нарушение на основния закон, все по-дълбоко и грубо държавните институции.


Моделът „Радев“ обяви открита война на гражданското общество, партийната система и конституционния ред в държавата.


Негови съюзници са апатията и опростачването, некадърността и хаоса. Негови врагове са гражданската активност, редът, меритокрацията, държавността, стабилността, партийната система, парламентаризмът, интелектуалците и свободната икономика.


Политическата война в е ход. И всеки трябва да избере от коя страна е.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм и Туитър!

 


От категорията

Боян Чуков: Само споразумение между Вашингтон и Москва може да ни отдалечи от Апокалипсис

Боян Чуков: Само споразумение между Вашингтон и Москва може да ни отдалечи от Апокалипсис-1658263830.jpg

Когато един ден затихнат сраженията на бойното поле, световният ред, който ...

29 ян. 2023 | 10:36

Проф. Андрей Пантев: Войната в Украйна е отвратителна. Може да прерасне в световна

Идеята за добрия народ и лошото правителство е комична. Добрият народ излъчна лошото правителство, казва проф. Андрей Пантев--_1674931571.jpg

Грехът на Русия е, че е различна, че има огромни ресурси и, че руснакът не ...

28 ян. 2023 | 20:45

Андролова: Законопроектът на МС цели да се създаде механизъм за отстраняването конкретно на Гешев

Калина Андролова: Натиск за инструмента „Кьовеши“ в България-1584904074.jpg

Реално законопроектът на МС създава възможност на изпълнителната власт да ...

29 ян. 2023 | 16:57

Проф. Димитър Иванов пита кабинета: Какви са запасите ни от лекарства в случай на ядрен конфликт?

Проф. Димитър Иванов пита правителството: Какви са запасите ни от спешни лекарства-1521660758.jpg

Икономистът обръща внимание на доклад на СЗО, която призовава страните да имат ...

28 ян. 2023 | 17:20

Най-важното

ВМРО-ДПМНЕ е партия, която работи срещу европейския път на страната, смятат от СДСМ

Управляващата партия в Скопие: Нападателите на българина Християн Пендиков са от ВМРО-ДПМНЕ

Управляващата партия в Скопие: Нападателите на българина Християн Пендиков са от ВМРО-ДПМНЕ-Upravlyavashtata-partiya-v-Skopie--Napadatelite-na-balgarina-Hristiyan-Pendikov-sa-ot-VMRO-DPMNE_1675022364.jpg

Има снимки с Мицкоски и Николоски (председателят и зам.-председателят на ...

29 ян. 2023 | 21:58

Обърнахме политиката на една окопна война на партиите, затова избирателната активност пада, смята той

Дончев: Коалицията ПП-ДБ е политически башибозук! ПП да покаже фактура от Пентагона за оръжията
(Видео)

Томислав Дончев: Коалицията ПП-ДБ е политически башибозук-Tomislav-Donchev--Koalitsiyata-PP-DB-e-politicheski-bashibozuk_1675016716.png

Щом не е изнасяно оръжие с контрагент Украйна, значи е имало посредничество. ...

29 ян. 2023 | 20:24

33-годишен архитект избра соцразрухата за тема на родното участие в биеналето

Абсурд! Министър Минеков представи България във Венеция с мизерия и разруха. Рашидов:Това е падение!

Представяме се във Венеция със снимки на мизерна България-Predstavyame-se-vav-Venetsiya-sas-snimki-na-mizerna-Balgariya_1674987651.jpg

Страната ни за втори път след 14-годишно прекъсване ще участва на този ...

29 ян. 2023 | 12:19

Според него не е нормално Северна Македония да забранява достъпа до страната на български евродепутати

Милков: Демерджиев и шефът на ДАНС отиват в РСМ заради напрежението около честванията на Гоце Делчев

Милков: Демерджиев и шефа на ДАНС отиват в РСМ заради напрежението около честванията на Гоце Делчев-Milkov--Sazdavat-se-uslozhneniya-pred-nachina--po-koyto-se-organizira-vota-v-chuzhbina_1674811686.png

Външният министър отговори и на упрека на македонския президент Стево ...

29 ян. 2023 | 20:18

Благодаря на всички депутати и групи в НС, които ни подкрепиха за безплатните учебници, заяви тя

Нинова: БСП работи за промяна в съдържанието на учебниците. Пълнят главите на децата с безумия!

-Ninova--Radev-napravi-koleden-podarak-na-voenolyubtsite-i-zabravi-za-raboteshtite-i-bednite_1672311125.jpg

В целия шум от скандали във всички студия, не се чуха единствените две добри ...

29 ян. 2023 | 14:56

Идва време да се търсят големите обединителни задачи пред нацията, каза той

Христо Иванов: Ще държим на идеологическата си физиономия при отношенията ни с ПП
(Видео)

Христо Иванов: Ще държим на идеологическата си физиономия при отношенията ни с ПП-Hristo-Ivanov--Nyama-da-vrashtame-darenieto-na-Nexo_1673772823.jpg

Искаме демократично реформаторско управление, за да затворим тежките ...

29 ян. 2023 | 18:14

Той призова партиите малко да оберат езика и да не се замерват със сигнали, компромати и негативно говорене

Станишев няма амбиции да е лидер, но ако има екип с кауза, е готов да оглави промяната в БСП

Сергей Станишев: България е като болният човек на Европа-Kadar--BNT_1674977320.jpg

Бих призовал партиите първо малко да оберат езика, защото след време пак ще ...

29 ян. 2023 | 10:19

Днес за Джордж Сорос войната в Украйна е приоритет №1

Боян Чуков: Само споразумение между Вашингтон и Москва може да ни отдалечи от Апокалипсис

Боян Чуков: Само споразумение между Вашингтон и Москва може да ни отдалечи от Апокалипсис-1658263830.jpg

Когато един ден затихнат сраженията на бойното поле, световният ред, който ...

29 ян. 2023 | 10:36

Виждаме как част от партиите се огъват, въпреки че имат сериозни правни съображения

Андролова: Законопроектът на МС цели да се създаде механизъм за отстраняването конкретно на Гешев

Калина Андролова: Натиск за инструмента „Кьовеши“ в България-1584904074.jpg

Реално законопроектът на МС създава възможност на изпълнителната власт да ...

29 ян. 2023 | 16:57