И трите вота, които минаха тази година са възпроизвели, една и съща структура

Кънчо Стойчев: Дебатът няма да повлияе върху балотажа - нямаше провал на нито един от кандидатите

3616 | 19 ноем. 2021 | 13:37

Видяхме, че имаше няколко въпроса, по които и двамата казаха: „Ние сме съгласни“. Това направи изключително добра впечатление, посочи социологът


Дебатът няма да повлияе върху балотажа - нямаше провал на нито един от двамата кандидати. Това коментира социологът Кънчо Стойчев, в интервю за предаването „Добър ден, България“ на Радио „Фокус“.

Трябват ни повече дебати, повече диалози между политиците. Второ, което ми направи впечатление, е, че и двамата участника поддържаха един умерен, напълно културен, цивилизован тон. Това не значи, че нямаше критики – да, разбира се, те и затова са и на различни гледни точки по доста въпроси. Но също така видяхме, че имаше няколко въпроса, по които и двамата казаха: „Ние сме съгласни“. Това направи изключително добра впечатление и за двамата“, посочи социологът.

Кънчо Стойчев коментира и резултатите от парламентарните избори, като посочи, че и трите избори, които минаха тази година са възпроизвели, една и съща структура.

„И това е структурата от преди началото на този изборен цикъл. Ще напомня каква беше тази структура на общественото мнение в България след масовите протести в миналата година, средата, есента.

Общо взето последният Кабинет „Борисов“ изкара мандата си и напусна управлението с едно съотношение в страната грубо казано 2:1 против: 1/3 от хората по един или друг начин одобряват свършеното и действията на ГЕРБ, 2/3 са против, тоест, много ясно мнозинство.

 

И сега, ако вземем тези три парламентарни избори и съберем процентите на различните партии, защото има различни участници включително на тези три пъти, ние виждаме възпроизводство пълно точно на съотношение 2:1. Само че в последния случай тези три избори имаме появата на новата партия, която всъщност изсмуква, както видяхме, вече е доказано, социологията го доказа, гласове от други две протестърски партии – на Слави Трифонов и Христо Иванов и формацията около тях, допълни социологът.


От категорията

Бившият министър на енергетиката отговори на наследника си: Да не се окаже, че няма да усеете...

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в Булгаргаз… отново са по-добри от тези, които ще “реализирате” през “търговата” процедура?!", пише още Александър Николов.
-1659007397.jpg

"И само да не се окаже, че наличните оферти за първи слот, които са в ...

12 авг. 2022 | 01:34

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"

Министър Христов: Петков е платил колосални суми за адвокатски хонорари за преговори с "Газпром"-1660198900.png

Недостигът на газ е около 30% от планираното отопление. Ако не осигурим газ и ...

11 авг. 2022 | 08:49

Димитър Стоянов: Враг съм на безхаберието в българската армия, не на F-16
(Видео)

Димитър Стоянов Кадър: бТВ-1660236378.jpg

"Ако не вземем втората осмица изтребители, няма да имаме даже състав на ...

11 авг. 2022 | 19:44

Директорът на Центъра за радиационна защита: Няма място за паника, следим ежедневно радиационния фон
(Видео)

-1435938485.jpg

"Фоновите стойности са в границите на естествения фон и са под минимално ...

11 авг. 2022 | 22:19