Кандидат-кметът на Русе Пенчо Милков откри кампанията си със зрелищен концерт на Б.Т.Р.

С почтено управление градът може да се превърне в северната столица на България, категоричен е той

Кандидат-кметът на Русе Пенчо Милков откри кампанията си с концерт на Б.Т.Р.

9011 | 28 септ. 2019 | 23:00

Социалистите влизат в предизборната надпревара със слогана “Обичаме Русе” и под номер 71 в интегралната бюлетина

Кандидат-кметът на Русе Пенчо Милков откри кампанията си със зрелищен концерт на Б.Т.Р.-1569700918.png-1569700953.png

Кандидатът за кмет от местна коалиция "БСП за България" в Русе Пенчо Милков откри предизборната си кампания със зрелищен концерт на рок група Б.Т.Р.


С почтено управление, ясни правила и ясна кауза Русе може да се превърне в северната столица на България, заяви Пенчо Милков.

“Преди век и половина Русчук е бил европейската порта на България. Архитектурата, нравите, науката, ценностите на стара Европа влизат не през малката тогава София, влизат в България през нашия град Русе. С тези думи кандидатът за кмет от Местна коалиция “БСП за България”, Пенчо Милков, се обърна към съгражданите си, дошли да го подкрепят на официалния старт на предизборната му кампания в Русе.

През годините Русе преживява времена на възход и кризи, но никога не изгубва своя дух, подчерта Милков. Той изтъкна, че Русе е градът, от който тръгват демократичните промени в България и първи Русе дава тон в развитието на екологичната политика в страната ни.

“В ново време обаче, градът ни понесе много удари. Обезлюдя и остаря”, отбеляза Пенчо Милков. “Но Русе има потенциал до няколко години да се превърне в северната столица на България и това може да стане с почтено управление, ясни правила и ясна кауза. Вярвам, че Русе може да бъде управляван на основата на почтеност, прозрачност и на основата на закона по образец на големите европейски градове, с които ни свързва река Дунав”, каза в заключение кандидатът за кмет.

Социалистите, които влизат в надпреварата за Русе със слогана “Обичаме Русе” и под номер 71 в интегралната бюлетина, представиха кандидатите си за общински съветници и кметове, сред които най-млада е студентката в Русенския Университет, Моника Йорданова, а най-възрастен – почетния гражданин на Русе и вокален педагог, Вили Икономов.

Водачът на листата - председателят на на Общинския съвет на БСП в Русе – Пламен Рашев от своя страна изтъкна, че русенци, като повечето свободни хора в България желаят да живеят в справедлива държава и да градят солидарно общество. Това е и мотивът, който ги води, за да търсят промяна за Русе, който може да бъде по-зелен, по-красив и привлекателен за живеене.

“Водени сме от убеждението, че само заедно можем да променим статуквото. Водени сме от разбирането, че сегашното управление е вредно за нас, за децата ни и за България. Обединени сме от обичта си към Русе и от личността на д-р Пенчо Милков.” – изтъкна от името на коалиционните партньори – АБВ, ПП “Българската пролет” и ПД “Социалдемократи” – Пламенка Ангелова.

Предизборната кампания на коалицията стартира с концерт на динозаврите от Б.Т.Р., които изпълниха любими парчета от репертоара си пред стотиците русенци.

 


От категорията

Борисов в „Неохим“: "Промяната" уби България, донесе смърт на индустрията!
(Видео)

Борисов в „Неохим“: Това ви донесе промяната - смърт на индустрията! (На живо)-1660378845.png

Петков го пенсионираха само за 6 месеца. Ние, колкото и да се мразим с Радев, ...

13 авг. 2022 | 10:34

Фандъкова: Отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен, няма да има недостиг на газ
(Видео)

Фандъкова: Отоплителният сезон за софиянци ще бъде осигурен, няма да има недостиг на газ-1660371858.jpg

Заплахите, които чухме в последните дни на предишния председател на КЕВР, че ...

13 авг. 2022 | 09:23

ИТН подаде документи за изборите
(Видео)

ИТН подаде документи за изборите. Кадър Фейсбук-1660400992.png

Ще продължим да не толерираме лицемерието, както досега сме го направили. Все ...

13 авг. 2022 | 17:26

Филип Попов за оставката на ръководството на БСП във Видин: Ще доведе до оздравителен процес
(Видео)

Филип Попов за оставката на ръководството на БСП във Видин: Ще доведе до оздравителен процес. Снимка БТА-1660400594.jpg

Радослав Гайдарски каза, че не е изненадан от напускането на тези хора и то е ...

13 авг. 2022 | 17:22