Кадър: Фейсбук

Председателят на партията поема и ръководството на предизборния щаб

Карадайъ: България има нужда от ДПС, дори и във властта, за да има сигурност и стабилност (НА ЖИВО)

6624 | 5 авг. 2022 | 14:38

Председателят на ДПС предупреди да се внимава с политическото говорене спрямо съседите и посочи, че в социалните мрежи доскоро управляващите поставят държавата в неудобна ситуация


ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен вот, съобщи на брифинг в централата на партията председателят на Движението Мустафа Карадайъ след онлайн заседание на Централния съвет на партията.

 

На него са обсъдени темите, свързани с предсрочните парламентарни избори на 2 октомври т.г.

Определен е бил съставът на Централния изборен щаб, който ще се ръководи от самия председател на ДПС. В него влизат още членове на Централното оперативно бюро и на Централния оперативен съвет на младежкото ДПС.

 

„Централният ни съвет анализира актуалната политическа ситуация по региони, защото сме в предизборна ситуация. Основният предмет беше точката за приемане на решение за процедурни правила и критерии за номинация на кандидати и съответните решения, свързани с изборите. Едното от решенията е ДПС да се яви самостоятелно на изборите”, съобщи Карадайъ.

 

Критериите за номинация на депутати са: избираема личност с обществен авторитет, която споделя идеите на ДПС и идеите на либерализма.

По думите не се очертава в следващия парламент да има еднопартийно управление.

„Мисля, че от 2009 г. ДПС много точно и ясно е дефинирало в различни периоди от време в каква ситуация се намира България и каква е политическата картина. От 2016 г. на висок глас ДПС призовава за нормалност в политиката, като много точно и ясно сме дефинирали какво визираме под това”, коментира той.

„Призивът ми е към всички симпатизанти на ДПС и всички структури много сериозно и отговорно да се отнесем към тези избори, защото България има нужда от ДПС, ако щете дори и във властта, за да има сигурност, стабилност и преодоляване на кризите”, категоричен беше председателят на партията.

 

По повод втората си среща с Ердоган, Карадайъ посочи: "Като политици не сме затворени и имаме съюзници от НАТО и партньори. Има теми за решаване проблемите на хората и сигурността на държавата."


"Важна е срещата с Ердоган, при тази глобална енергийна и газова криза, България трябва да има поглед към пътищата за доставка, които не са много. Турция има важна роля тук. Добрата новина е, че Анкара гледа благосклонно в тази посока", каза Карадайъ.

Председателят на ДПС предупреди да се внимава с политическото говорене спрямо съседите и посочи, че в социалните мрежи доскоро управляващите поставят държавата в неудобна ситуация.

"Пътищата за доставка на газ не са много. Турция е една от държавите, която играе важна роля за това и е важно да имаме контакти", обясни Мустафа Карадайъ.

 

Той поздрави служебния кабинет за сформирането на междуведомствения кризисен щаб за овладяване на кризата в енергетиката. Предишните управляващи се опитаха да направят  лъжата норма, каза още председателят на ДПС.

 

При наличието на енергийна и политическа криза ДПС смята, че първата антикризисна мярка е била свалянето на правителството на ПП, изтъкна Карадайъ.

Доколкото виждам, се сменят политически кабинети и това е нормално, заяви Карадайъ по повод персонални смени, предприети от i.wge/krs кабинет. Нов министър на финансите си изгражда модел за управление, каза още той по повод смяната на Спецов и посочи, че това не е реваншизъм, а нормална смяна.

По повод решението на Русия да изгони 14 наши дипломати, Карадайъ посъветва да питаме Кирил Петков и службите, когато ние изгонихме руските дипломати.

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 Карадайъ: ДПС ще се яви самостоятелно на предстоящия парламентарен вот

Председателят на ДПС предупреди да се внимава с политическото говорене спрямо съседите и посочи, че в социалните мрежи доскоро управляващите поставят държавата в неудобна ситуация

От категорията

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора

Радев вика ръководствата на "Авакс" и ICGB за интерконектора-1658992413.jpg

От служебното правителство декларираха, че завършването на интерконтектора с ...

12 авг. 2022 | 08:09

Илияна Йотова: Президентът имаше "вина", че даде шанс на Петков и Василев, а те ни разочароваха

Илияна Йотова: Смятах, че тази коалиция ще се задържи по-дълго-1660282753.png

Обвиненията между ПП и ИТН обясниха, че битката беше на едни пари срещу други ...

12 авг. 2022 | 08:34

Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа

Калоян Паргов: Газовото фиаско може да отнесе като цунами политическата класа-1660294937.png

Нужна е дългосрочна държавна доктрина за оцеляването на нацията – „Мисия 9 000 ...

12 авг. 2022 | 12:01

Кючюк: Ако опозицията в РСМ прави кампанията си с позиция срещу България, ще блокира пътя към ЕС

Кючюк: Ако опозицията в РСМ прави кампанията си с позиция срещу България, ще блокира пътя към ЕС-1658244365.jpg

Идва голямата тема – как излизаме от тази криза. Тя трябва не просто да бъде ...

12 авг. 2022 | 11:52