Карадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции

Когато сме заедно, сме силни и можем да преодоляваме всякакви кризи, каза той

Карадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции

2964 | 22 март 2023 | 22:21

Инфлацията расте, има проблеми в икономиката, а средствата не достигат до малкия и среден бизнес. Това е така, защото няма кой да пише оперативните програми, категоричен е Карадайъ

Карадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции-Karadaya--DPS-tryabva-da-e-vav-vlastta--za-da-spre-obednyavaneto--Dzhebel-dade-modela---investitsii_1679516516.pngКарадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции-Karadaya--DPS-tryabva-da-e-vav-vlastta--za-da-spre-obednyavaneto--Dzhebel-dade-modela---investitsii_1679563443.jpgКарадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции-Karadaya--DPS-tryabva-da-e-vav-vlastta--za-da-spre-obednyavaneto--Dzhebel-dade-modela---investitsii_1679563433.jpg

izbori_2023_v1_014

В Джебел ДПС зададе формулата за успешно развитие - инвестиции. Това е ключът за решаването на кризите, в които се намираме. Това заяви лидерът на ДПС, който е и водач на листата за Кърджали, на предизборна среща в Джебел. В нея участваха заместник-председателят на партията и кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

 

Карадайъ припомни, че забавянето на договарянето и реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост през последните близо 3 години е една от причините инфлацията в България да е два пъти по-висока от тази в Европа.

 

Инфлацията расте, има проблеми в икономиката, а средствата не достигат до малкия и среден бизнес. Това е така, защото няма кой да пише оперативните програми, категоричен е Карадайъ.

 

Той припомни, че ДПС е разписало програмите за първия и втория оперативен период. Договорихме ги с Брюксел, за да може някой друг после да реже лентички. Планът за възстановяване и развитие беше направен не за малкия и среден бизнес, а за един олигарх, заяви Карадайъ.

 

Той добави, че основната задача е да се спре прогресивното обедняване, а след това трябва да си поставим за цел да достигнем средните европейски стандарти на живот.

 

Обедняват не само хората, но и държавата, каза Карадайъ. Той припомни, че докато ДПС е било на власт, инвестициите са били 13 милиарда и са връщали по 2 милиарда дълг. Сега дълга нахвърля 40 милиарда, уточни Карадайъ.

 

С тази разбита икономика, с обедняването и с високата инфлация, ситуацията сега удивително прилича на 2001 година, каза Карадайъ и даде формулата за спиране обедняването.

 

Това ще стане, когато дойдат майсторите пак на власт. В кризисни времена, идва ред ДПС да участва във властта, да вдигне на крака държавата, заяви лидерът на партията.

 

"Време за ДПС! Време е Движението да е участва във властта, да е част от мнозинството в Народното събрание, за да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците.

 

Това само ДПС можем да го направим", каза Карадайъ. И се аргументира: "Ние имаме това самочувствие, защото имаме силата и сме доказвали, че имаме и опит, и експертиза.".

 

Ние сме голям депесарския род, чиято сила показахме и в тежката ситуация след опустошителното земетресение, заяви Карадайъ, като благодари на структурите в Кържалийско за организирането на дарителската кампания, както и на всички българи - дарители.

 

След като в това бедствие можем по този начин да реагираме, защо да не можем да се обединим и преди да е станало бедствие на политическия терен – с разум и отговорност да направим 55 013 гласа от област Кърджали, заяви Карадайъ.

Когато сме заедно, сме силни и можем да преодоляваме всякакви кризи. Не на отрицанието, а намиране на формули - това става само с диалог, добави лидерът на ДПС.

 

Той припомни, че ДПС плати много висока цена за демокрацията в България и има дълг да я пази.

 

В трудните времена идва времето на ДПС. Ние можем да си позволим да кажем, защото историческите факти ни дават това право, че най-доброто развитие на България от 1990 година досега е било свързано винаги с участието на ДПС във властта, каза и зам.-председателят на Движението д-р инж. Хасан Азис.

 

Той заяви, че ДПС вече години наред не е в централната власт, но кметовете на Движението изпълняват съвестно своите ангажименти, дори работят, в повечето случаи, въпреки държавата.

 

Реализираме проектите, които хората очакват от нас, но почти нямаме достъп до национално финансиране, каза Азис.

 

Само по време на управлението на ДПС имаше социална политика за подкрепа на местната власт. Тогава държавата имаше различни фондове от националния бюджет, които бяха на разположение за развитие на регионите. Един от тях беше специален фонд, насочен предимно към малките и средни общини. Имаше фондо и за пътища, и за водоснабдяване, и за паркове, и за детски градини, и за училища. Тогава, по време на управлението на ДПС,  местната власт свърши огромна работа, припомни кметът на Кърджали.

 

ЕП гласуваха помощ за малкия и средния бизнес, за да се възстанови след пандемията. 750 милиарда евро бяха заделени за целия ЕС, но малкият и среден бизнес в Бълтария, включително и в Джебел, не е получил нито стотинка, каза Атидже Вели. И увери, че приоритет на ДПС е оперативните програми да стигнат до малкия бизнес.

 

Срамно е 3/4 от българите да не могат да си купят най-необходимото - храна, облекло, да не могат да си позволят отопление, осветление и вода, каза д-р Хасан Адемов. И заяви: "Причините, за да стигнем до тук, са много, но една от тях е в тези, които дойдоха за малко да управляват и искат с парите на всички данъкоплатци да спечелят доверието на избирателя."


От категорията

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

Депутат от ПП-ДБ за меморандума: Не сме очаквали от ГЕРБ да плеснат с ръце и да кажат "браво"

Депутат от ПП-ДБ за меморандума: Не сме очаквали от ГЕРБ да плеснат с ръце и да кажат "браво"-Iskren-Arabadzhiev--PP--Shte-predlozhim-kabinet-na-maltsinstvoto--ako-ima-veto-na-IK-i-to-bade-odobreno_1670400154.png

"Ролята на ДПС беше в избора и промяната на конституцията", обясни ...

22 февр. 2024 | 18:37

Христо Проданов: Не се притеснявайте, ПП са добри хора и ще отстъпят пред Борисов

Христо Проданов: Не се притеснявайте, ПП са добри хора и ще отстъпят пред Борисов-Hristo-Prodanov--Ako-ne-bade-sastaveno-pravitelstvo-sega--shte-bade-oshte-po-trudno-pri-sledvashti-izbori_1674117851.jpg

22 февр. 2024 | 17:49

Най-важното

Необходима е по-голяма ефективност в обществените поръчки

Световната банка с тежка критика за България: Събираемостта на ДДС е ниска, растежът се бави

Световната банка за България: Събираемостта на ДДС е ниска-1609887161.jpg

Без мерки, към 2050 година растежът на икономиката може да се забави до 1,25%. ...

22 февр. 2024 | 14:29

Ашколсун, Христо, евала, машала и аферим!

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски

Трифонов: Всеки път като видя физиономията на Христо Иванов, ще си го представям в скута на Пеевски-1658757760.jpg

Би трябвало тук да приключи политическата му кариера, заради лъжите, заблудите, ...

22 февр. 2024 | 16:23

Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратуратаа, заяви лидерът на ПГ на ДПС

Пеевски: Христо Иванов пиеше мазно турско кафе и седеше в скута ми, предлагаше ми делкане
(Видео)

Делян Пеевски: Олигархията иска да овладее държавата! Битката е за КОНПИ и прокуратурата-Zastrashena-e-natsionalnata-ni-sigurnost--tova-e-uzhasyavasht-probiv--zayavi-v-petak-Delyan-Peevski_1705743178.jpg

Случи се нещо нечувано - изявените евроатлантици от ПП-ДБ провалят проекта на ...

22 февр. 2024 | 09:36

"Промяната" са изпращали винаги ярки политически фигури за ръководства на регулатори, изтъкна лидерът на ГЕРБ

Борисов за ПП: Изкарват се борци за чистота, а действията им показват точно обратното (ВИДЕО)
(Видео)

-Boyko-Borisov-pred-zhurnalisti-v-Narodnoto-sabranie-_1704978648.jpg

Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп ...

22 февр. 2024 | 09:22

Единственият изход е оставка и избори 2 в 1, категорична бе лидерът на БСП

Нинова за Христо Иванов: Седеше в лодката пред Сарая, а после легна в скута на Пеевски. Падение!

Нинова: Започват от вътре да си вадят кирливите ризи, мафията започна да се самоизяжда-Ninova--Promyanata-v-Konstitutsiyata-e-nay-golyamata-vreda--koyato-sglobkata-nanese-na-darzhavata_1703067481.jpg

Тези хора се събраха само за постове, за пари, за власт и разпарчатосване на ...

22 февр. 2024 | 11:54

Съпредседателят на ДБ отрече да е лобирал Андрей Янкулов да бъде избран за главен прокурор

Христо Иванов потвърди: Да, проблемът е как ще се разпредели цялата тази власт в регулаторите

Христо Иванов: ДПС иска да е скрит партньор на ГЕРБ в разпределението на властта-Hristo-Ivanov--Podkrepata-na-DPS-se-razshiri-po-estestven-nachin_1700419387.jpg

Иванов отговори на атаката на Делян Пеевски, че е "пил мазно турско кафе в ...

22 февр. 2024 | 11:46

Заплашили Цариградска, че мъжът и децата й ще бъдат с бетонирани крака на дъното на язовир

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова
(Видео)

Скандал в комисията за "Нотариуса": Съдия Цариградска отказа да седне до прокурор Зартова. Снимка БТА-Skandal-v-komisiyata-za--Notariusa--Sadiya-Tsarigradska-otkaza-da-sedne-do-prokuror-Zartova-_1708616604.jpg

Преди началото на заседанието председателят на комисията Никола Минчев заяви, ...

22 февр. 2024 | 15:50

Тази Конституция я има благодарение на нас, заяви председателят на ПГ на ДПС

Пеевски отговори на Иванов: Срамно лъже! Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши!

Делян Пеевски отговори на Христо Иванов: Много срамно лъже. Да спре да бъде слуга на олигарсите-Peevski-za-Geshev-i-Sarafov--Imahme-mrakobesen-glaven-prokuror-v-minaloto--no-sega-tova-prodalzhava_1706094566.jpg

Ако някой смята, че ще смаже ДПС - това време свърши. ДПС доказа какво е ...

22 февр. 2024 | 12:17

След като осъзна "грешката си", Радев пак не направи НИЩО, за да освети несъстоятелността на тези хора

Калина Андролова: Лена с кризисен пиар и хлъзгава любезност. ПП е банда, която плячкосва

-1584904074.jpg

ПП мошеничестват пред американците, че са готови на всичко, но двигателят на ...

22 февр. 2024 | 13:53