Карадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции

Когато сме заедно, сме силни и можем да преодоляваме всякакви кризи, каза той

Карадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции

2167 | 22 март 2023 | 22:21

Инфлацията расте, има проблеми в икономиката, а средствата не достигат до малкия и среден бизнес. Това е така, защото няма кой да пише оперативните програми, категоричен е Карадайъ

Карадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции-Karadaya--DPS-tryabva-da-e-vav-vlastta--za-da-spre-obednyavaneto--Dzhebel-dade-modela---investitsii_1679516516.pngКарадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции-Karadaya--DPS-tryabva-da-e-vav-vlastta--za-da-spre-obednyavaneto--Dzhebel-dade-modela---investitsii_1679563443.jpgКарадайъ: ДПС трябва да е във властта, за да спре обедняването. Джебел даде модела - инвестиции-Karadaya--DPS-tryabva-da-e-vav-vlastta--za-da-spre-obednyavaneto--Dzhebel-dade-modela---investitsii_1679563433.jpg

izbori_2023_v1_014

В Джебел ДПС зададе формулата за успешно развитие - инвестиции. Това е ключът за решаването на кризите, в които се намираме. Това заяви лидерът на ДПС, който е и водач на листата за Кърджали, на предизборна среща в Джебел. В нея участваха заместник-председателят на партията и кмет на Кърджали Хасан Азис, евродепутатът Атидже Вели и експертът по социална политика д-р Хасан Адемов.

 

Карадайъ припомни, че забавянето на договарянето и реализирането на Плана за възстановяване и устойчивост през последните близо 3 години е една от причините инфлацията в България да е два пъти по-висока от тази в Европа.

 

Инфлацията расте, има проблеми в икономиката, а средствата не достигат до малкия и среден бизнес. Това е така, защото няма кой да пише оперативните програми, категоричен е Карадайъ.

 

Той припомни, че ДПС е разписало програмите за първия и втория оперативен период. Договорихме ги с Брюксел, за да може някой друг после да реже лентички. Планът за възстановяване и развитие беше направен не за малкия и среден бизнес, а за един олигарх, заяви Карадайъ.

 

Той добави, че основната задача е да се спре прогресивното обедняване, а след това трябва да си поставим за цел да достигнем средните европейски стандарти на живот.

 

Обедняват не само хората, но и държавата, каза Карадайъ. Той припомни, че докато ДПС е било на власт, инвестициите са били 13 милиарда и са връщали по 2 милиарда дълг. Сега дълга нахвърля 40 милиарда, уточни Карадайъ.

 

С тази разбита икономика, с обедняването и с високата инфлация, ситуацията сега удивително прилича на 2001 година, каза Карадайъ и даде формулата за спиране обедняването.

 

Това ще стане, когато дойдат майсторите пак на власт. В кризисни времена, идва ред ДПС да участва във властта, да вдигне на крака държавата, заяви лидерът на партията.

 

"Време за ДПС! Време е Движението да е участва във властта, да е част от мнозинството в Народното събрание, за да може дневният ред на хората да бъде дневен ред на политиците.

 

Това само ДПС можем да го направим", каза Карадайъ. И се аргументира: "Ние имаме това самочувствие, защото имаме силата и сме доказвали, че имаме и опит, и експертиза.".

 

Ние сме голям депесарския род, чиято сила показахме и в тежката ситуация след опустошителното земетресение, заяви Карадайъ, като благодари на структурите в Кържалийско за организирането на дарителската кампания, както и на всички българи - дарители.

 

След като в това бедствие можем по този начин да реагираме, защо да не можем да се обединим и преди да е станало бедствие на политическия терен – с разум и отговорност да направим 55 013 гласа от област Кърджали, заяви Карадайъ.

Когато сме заедно, сме силни и можем да преодоляваме всякакви кризи. Не на отрицанието, а намиране на формули - това става само с диалог, добави лидерът на ДПС.

 

Той припомни, че ДПС плати много висока цена за демокрацията в България и има дълг да я пази.

 

В трудните времена идва времето на ДПС. Ние можем да си позволим да кажем, защото историческите факти ни дават това право, че най-доброто развитие на България от 1990 година досега е било свързано винаги с участието на ДПС във властта, каза и зам.-председателят на Движението д-р инж. Хасан Азис.

 

Той заяви, че ДПС вече години наред не е в централната власт, но кметовете на Движението изпълняват съвестно своите ангажименти, дори работят, в повечето случаи, въпреки държавата.

 

Реализираме проектите, които хората очакват от нас, но почти нямаме достъп до национално финансиране, каза Азис.

 

Само по време на управлението на ДПС имаше социална политика за подкрепа на местната власт. Тогава държавата имаше различни фондове от националния бюджет, които бяха на разположение за развитие на регионите. Един от тях беше специален фонд, насочен предимно към малките и средни общини. Имаше фондо и за пътища, и за водоснабдяване, и за паркове, и за детски градини, и за училища. Тогава, по време на управлението на ДПС,  местната власт свърши огромна работа, припомни кметът на Кърджали.

 

ЕП гласуваха помощ за малкия и средния бизнес, за да се възстанови след пандемията. 750 милиарда евро бяха заделени за целия ЕС, но малкият и среден бизнес в Бълтария, включително и в Джебел, не е получил нито стотинка, каза Атидже Вели. И увери, че приоритет на ДПС е оперативните програми да стигнат до малкия бизнес.

 

Срамно е 3/4 от българите да не могат да си купят най-необходимото - храна, облекло, да не могат да си позволят отопление, осветление и вода, каза д-р Хасан Адемов. И заяви: "Причините, за да стигнем до тук, са много, но една от тях е в тези, които дойдоха за малко да управляват и искат с парите на всички данъкоплатци да спечелят доверието на избирателя."


От категорията

Десислава Атанасова: Въпреки компромисите ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента кабинета Денков-Габриел

Десислава Атанасова: Въпреки компромисите ГЕРБ-СДС ще подкрепи в парламента кабинета Денков-Габриел-Desislava-Atanasova--Borisov-veroyatno-nyama-da-e-nominatsiya-za-premier-_1667148302.png

Нямаме планове да прекратим общото управление с ПП-ДБ след местните избори, ...

4 юни 2023 | 12:16

ДПС: Ще вземем решение за гласуване по кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат при Радев

Движението за права и свободи ще вземе решението как ще гласува за кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев-1652800940.png

Това ще стане на заседание на ЦОБ на ДПС и на Парламентарната група на ...

4 юни 2023 | 13:03

Николай Нанков: Шишков залага цъкаща бомба в санирането

-Nikolay-Nankov--Shishkov-ili-strada-ot-amneziya--ili-e-alergichen-kam-istinata_1678024732.jpg

Семействата в 52 блока ще са „наказани“ - проектите им няма да бъдат ...

4 юни 2023 | 20:42

Никола Стоянов: Предложеният за министър на икономиката e част от моя екип

Никола Стоянов: Предложеният за министър на икономиката e част от моя екип-Nikola-Stoyanov--Predlozheniyat-za-ministar-na-ikonomikata-e-chast-ot-moya-ekip_1685898715.jpg

Инфлацията за май със сигурност ще бъде под 10%, твърди той

4 юни 2023 | 20:07

Най-важното

Не всички в партията са щастливи, но различното мнение обогатява партийния живот, смята зам.-шефът на ГЕРБ

Томислав Дончев за кабинета ПП-ГЕРБ: Това е конструкция с голямо напрежение, но е правилното решение

Томислав Дончев: Ако работи добре, правителството може да има и 4 г. живот-Tomislav-Donchev--Ako-raboti-dobre--pravitelstvoto-mozhe-da-ima-i-4-g--zhivot_1685893386.jpg

Важен е резултатът, има състав, има и мнозинство, което има воля да подкрепи ...

4 юни 2023 | 18:37

Седмица за седмица трябва да има ясен отчет за дейностите на новия кабинет, изтъква бившият депутат от ПП - ДБ

Лена Бориславова: Между ПП и ГЕРБ няма доверие, но правителството трябва да заработи

Лена Бориславова: Това е окончателният вариант на кабинета Денков-Габриел-Lena-Borislavova--Tova-e-okonchatelniyat-variant-na-kabineta-Denkov-Gabriel_1685889157.jpg

Виждаме атаки от шефа на ДАНС, от президента. Те не желаят да има правителство, ...

4 юни 2023 | 17:29

Радев можеше да бъде част от решението на кризата, а се оказа част от проблема, каза той

Христо Иванов: Докато Гешев е на поста си обективно разследване по "Барселонагейт" не може да има

Христо Иванов: Докато Гешев е на поста си обективно разследване по "Барселонагейт" не може да има-Hristo-Ivanov--Namirame-se-v-poluprezidentski-rezhim_1674645406.jpg

Ние от "Демократична България“ сме създадени, за да осигурим ...

4 юни 2023 | 19:25

Хамид Хамид е изразил личното си мнение

ДПС: Ще вземем решение за гласуване по кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат при Радев

Движението за права и свободи ще вземе решението как ще гласува за кабинета „Денков” след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев-1652800940.png

Това ще стане на заседание на ЦОБ на ДПС и на Парламентарната група на ...

4 юни 2023 | 13:03

Вижда се неувереност при съставянето на редовен кабинет, посочи икономическият министър

Никола Стоянов: Предложеният за министър на икономиката e част от моя екип

Никола Стоянов: Предложеният за министър на икономиката e част от моя екип-Nikola-Stoyanov--Predlozheniyat-za-ministar-na-ikonomikata-e-chast-ot-moya-ekip_1685898715.jpg

Инфлацията за май със сигурност ще бъде под 10%, твърди той

4 юни 2023 | 20:07

Няма данни лице с това име да е преминало границата

Демерджиев: Ангел Христов може да е вкаран мъртъв в България. ДНК тест потвърди самоличността му

Иван Демерджиев: Ангел Христов може да е вкаран мъртъв в България
Снимка БТА-Ivan-Demerdzhiev--Angel-Hristov-mozhe-da-e-vkaran-martav-v-Balgariya-Snimka-BTA_1685884952.jpg

Смъртният му акт е издаден от служител на Община Дупница без да бъде уведомена ...

4 юни 2023 | 16:11

Бившата барета посъветва лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да не си дава имунитета за "Барселонагейт"

Алексей Петров готов да работи в ДАНС: Не трябва да бъде позволено на Гешев да се гаври с политиците

Алексей Петров: Познавах добре братя Галеви, участвах и в задържането им-Aleksey-Petrov--Poznavah-dobre-bratya-Galevi--uchastvah-i-v-zadarzhaneto-im_1685862478.jpg

Петров посочи, че не е получавал предложение за публична служба, но ако е за ...

4 юни 2023 | 10:06

И за да стане пародията пълна, не е ясно кога и къде е настъпила смъртта на Ангел Христов, както и на какво основание е издаде смъртен акт

Службите ни станаха за смях през цял свят! Трупът на Брат Галев - символ на разградената държавност!

Мистерия около завръщането и смъртта на Ангел Христов! -Misteriya-okolo-zavrashtaneto-i-smartta-na-Angel-Hristov--_1685902292.jpg

Държава, която неистово иска да влезе в Шенген, повече от 48 часа не може да ...

4 юни 2023 | 21:10

САЩ изгубиха вече повече от 100 милиарда долара за някаква работа, която американският народ не разбира и не подкрепя

Джефри Сакс: Вашингтон е в шок. 80% от населението на земята не подкрепя позицията на САЩ в Украйна

Джефри Сакс: Вашингтон е в шок. 80% от населението на земята не подкрепя позицията на САЩ в Украйна-1636791503.jpg

Според него е много вероятно САЩ да преосмислят политиката си за Украйна във ...

4 юни 2023 | 15:45