Мустафа Карадайъ припомни думите на великия световен лидер Кемал Ататюрк „Мир в Родината – мир в света” Снимки: ДПС

"Днешната власт не преодолява кризите. Тя поражда допълнителни кризи", изтъкна той

Карадайъ: От Пристое посочваме пътя - евроатлантическо управление с грижа за бизнеса и хората!

3036 | 22 май 2022 | 19:14

"Ахмед Доган е специален човек за нас, депесарите, и за България. С падането на комунизма той посочи правилния път на страната – демокрацията. Сложи в едната ни ръка бюлетината за избори, а в другата - знамето на България", подчерта лидерът на Д

Мустафа Карадайъ припомни думите на великия световен лидер Кемал Ататюрк „Мир в Родината – мир в света” Снимки: ДПС-1653236203.jpgС традиционен възпоменателен митинг-събор ДПС отбеляза годишнината и почете паметта на героите на демокрацията, станали свидни жертви по време на насилствената асимилация в т.нар. „възродителен процес-1653236244.jpgОгромно множество се събра в с. Пристое, община Каолиново, откъдето преди 33 години започнаха Майските събития-1653236228.jpg

Днешната власт не решава проблемите. Днешната власт не преодолява кризите. Тя поражда допълнителни кризи. Затова от Пристое ще начертаем и ще посочим правилния път на България - ценностно, хомогенно, категорично евроатлантическо управление с грижа за хората и бизнеса в тези кризисни времена.

Така лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ се обърна към огромното множество, събрало се в с. Пристое, община Каолиново, откъдето преди 33 години започнаха Майските събития. С традиционен възпоменателен митинг-събор ДПС отбеляза годишнината и почете паметта на героите на демокрацията, станали свидни жертви по време на насилствената асимилация в т.нар. „възродителен процес”, съобщиха от пресцентъра на Движението.

И тази година сме дошли тук, за да почетем паметта на героите на българската демокрация, заяви Мустафа Карадайъ. Той припомни как преди 33 години от с. Пристое започна организираната борба за права и свободи, за чест и достойнство, за идентичност.

От Пристое започна организираната борба в името на името, в името на вярата, на честта, на достойнството. По този начин ускорихме падането на комунистическия режим в България. Така донесохме свободата и демокрацията в нашата Родина България, подчерта Карадайъ.

Лидерът на ДПС припомни, че тоталитарната власт провеждаше насилствена асимилация през 1964 г., през 1971-1973 г. и през 1984-1985 година. Смениха ни имената, забраниха ни езика, вярата, културата, традициите, затова тръгнаха мирните протести 89-а година от тук, начело с нашия почетен председател д-р Ахмед Доган, чиито поздрави ви нося, заяви Мустафа Карадайъ.

Ахмед Доган е специален човек за нас, депесарите, и за България. С падането на комунистическия режим г-н Доган посочи правилния път на страната – демокрацията, и правилния път за решаване на междуетническите проблеми. Той сложи в едната ни ръка бюлетината за избори, а в другата - знамето на България. Така казахме НЕ на реваншизма, ДА – на демокрацията, НЕ на противопоставянето, НЕ на омразата, ДА на свободата. По този начин създадохме известния в цял свят български етнически модел за решаване на междуетническите проблеми, в чиято основа стои философията на заедността, подчерта Мустафа Карадайъ.

И обясни: „Различните да бъдем заедно, всеки да отстоява своята идентичност, ако е необходимо да помагаме и на другия в отстояването на неговата идентичност, но пак да бъдем заедно и заедно да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България.”.

Лидерът на ДПС припомни думите на великия световен лидер Кемал Ататюрк „Мир в Родината – мир в света” и заяви, че те имат особено значение тази година, защото онова, което никой не допускаше, че може да се случи – война в Европа, е факт.

Не допускахме, че отново може да има война в Европа, а тя е само на 100 км от нас. Има проблеми, има кризи, две години имаше Ковид-пандемия, което доведе до икономическа криза. Ние обаче си позволихме миналата година три пъти да правим избори, анализира ситуацията Карадайъ. И благодари на избирателите от област Шумен за подкрепата.

В тези кризисни времена днес имаме управляваща коалиция, в която има и крайни русофили, и крайни русофоби. Едните не могат да се поздравят с другите, не говорят помежду си, а трябва да решават тежките проблеми на хората, породени от Ковид-кризата и от война, каза Мустафа Карадайъ.

В такива кризисни времена обикновено казваме, че трябва да има политическа стабилност в държавата и понякога и опозицията да подкрепя управляващите, независимо кои са те, заради кризисните времена, допълни той.

Но уви, днешната власт не решава проблемите, не преодолява кризите, а поражда, допълнителни кризи. Затова от Пристое ще начертаем и ще посочим правилния път на България, категоричен бе Карадайъ.

По време на Рамазана казахме, че след Байрама ще се подготвим за предсрочни парламентарни избори. Ще обявим курс към предсрочни парламентарни избори, когато сме готови за ценностно, хомогенно, категорично евроатлантическо управление на страната, което да е с грижа за проблемите на хората, с грижа към проблемите на бизнеса в тези кризисни времена, заяви още Мустафа Карадайъ.

Заедно и единни да вървим по пътя на демокрацията, заедно и единни да решаваме проблемите на хората, заедно и единни да градим общото ни бъдеще в нашата Родина България, обобщи лидерът на ДПС.

На възпоменателния митинг присъстваха още зам.-председателите на ДПС Ахмед Ахмедов и Станислав Анастасов, зам.-председателят на ПГ на ДПС Хамид Хамид, генералният консул на Р Турция в Бургас Сенем Гюзел, евродепутатът от ДПС/”Обнови Европа” Атидже Вели, народните представители Джейхан Ибрямов, доц. Джевдет Чакъров, Мюмюн Мюмюн, Ихсан Хаккъ, Адлен Шевкед, Ализан Яхова, Байрам Байрам, Севим Али, Небие Кабак, Гюнер Ахмед, Хайри Садъков, Цветан Енчев и Александър Несторов, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, депутатът от от Републиканската народна партия (СНР) в турския меджлис Илхами Айтун, областни председатели и общински кметове на ДПС от цялата страна, гости от България и Р Турция. Домакин на събитието бе кметът на община Каолиново Нида Ахмедов.

 


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58