Народът иска промяна и тя минава през диалог и компромиси в името на достоен живот за всеки български гражданин

Карадайъ към Христо Иванов: Ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други!

8832 | 21 юли 2021 | 10:17

Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която той самият е участвал. Всички, които поемат управлението, трябва да знаят - няма време, заяви лидерът на ДПС и подчерта, че трябва час по-скоро да се представят приоритетите.

-1626851947.pngКарадайъ, НС-1626851897.png

Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която самият той е участвал. Това каза председателят на ДПС Мустафа Карадайъ в декларация от името на група в началото на 46-ото Народно събрание.

"Позволете ми първо да отговоря на г-н Иванов за закачките. Г-н Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други. Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която самият той е участвал.  Г-н Иванов, ако имате комплекси от миналото си, не ги адресирайте върху други. Назидателният тон не отива на вицепремиер, обвиняващ в корупция властта, в която той самият е участвал, каза с гневен тон Мустафа Карадайъ.

Повод бе предното изказване на Христо Иванов, в което съпредседателят на Демократична България заяви, че посещението на двама лидери при Ердоган преди изборите разклаща националния суверенитет.

 

Разклащането на българския суверинитет е да чакаш указания от чужди посолства, олигарси, медиен монополист, като Прокопиев с корупционните им намерения. Партията на олигархията и на медийните монополисти не бива да има такъв назидателен тон, а призивът е за диалог и конструктивизъм", заяви още Карадайъ.

 

Народът иска промяна и тя минава през диалог и необходимите компромиси в името на достоен живот за всеки български гражданин, каза още председателят на ДПС.

"Днес е паметен ден в българската история. Конституира се 46-ото Народно събрание след краткия живот на 45-ия парламент и произведени втори избори в рамките на три-четири месеца в една календарна година. Докато някои размишляват, предполагат, коментират или открито твърдят кой от бъдещите кабинети има връзка с ДПС, колко и как спечелилата и някоя друга партия има връзки с ДПС, ние от ДПС работим за това да има правителство и Блъгария да започне да излиза от кризата", заяви още Карадайъ.

Той заяви, че от ДПС работят за това как да стане така, че животът на всички български граждани да се подобри и всеки да живее достойно, да работи и да бъде удовлетворен тук в България.

"Ние от ДПС не се занимаваме с предположения. Не търсим и не създаваме интриги. Не очакваме и не искаме власт заради самата власт. Ние знаем, че състоянието на нещата зависят от радикални реформи, че страната се нуждае от ясна политическа и управленска програма. Ние трябва спешно да се справим с много задачи, за да бъдем - ако не в крак, то поне на крачка от европейските държави членки на ЕС", заяви още Карадайъ.

Според него резултатите от вота са оказали волята на народа. "Народът иска промяна и тази промяна минава през диалог и необходимите компромиси в името на голямата цел - достоен живот за всеки български гражданин. Тази промяна минава през политическа мъдрост, държавническо мислене и поведение, плюс експертен капацитет. Ако заменим едно безвремие с друго безвремие, няма смисъл да си губим времето. Ако вместо джипката, от телевизора чакаме какви постижения има от управляващите, няма смисъл да си губим времето", допълни още той.

"Всички, които поемат управлението, трябва да знаят - няма време", каза още Мустафа Карадайъ и подчерта, че трябва час по-скоро да се представят приоритетите. "Успехът изисква жертви и всички ние трябва да сме готови за това", допълни още Карадайъ.


"Моментът е исторически, мисията е историческа - няма нищо по-велико от това да имаш волята и решиммоста с нужния капацитет и визия, да промениш света, независимо дали си малцинство или не. Искрено пожелаваме успех на управляващите, но и ги предупреждаваме - България не може да си позволи ново безвремие. Бъдете на висотата на своята отговорност", допълни още Карадайъ.


От категорията

Провал на кабинета на ИТН? Освен ако Слави Трифонов и Христо Иванов не се прегърнат...

-1628172382.jpg

Разбира се това ще бъде с цената на тежки електорални щети за ДБ и подигравки, ...

5 авг. 2021 | 17:53

Алма матер започва проверка за плагиатството на Петър Илиев

-1627650253.jpg

Според правилника на СУ плагиатството е причина за прекратяване на трудовите ...

5 авг. 2021 | 13:56

Д-р Дечо Дечев се връща начело на болница „Свети Иван Рилски“

Д-р Дечо Дечев Снимка: бТВ-1628188505.jpg

По-рано над 200 медици от лечебното заведение защитиха бившето вече ръководство

5 авг. 2021 | 21:34

Съпругът на предложената от ИТН за екоминистър излежава присъда за грабеж

Силвия Бакърджиева Снимка: БТА-1628185489.jpg

Живомир Бакърджиев е осъден ефективно на 4 г. затвор. Присъдата е произнесена ...

5 авг. 2021 | 20:43