Каракачанов: За нелегално преминаване на границата – бърз съд и в лагер от затворен тип!

Където бяха Специалните сили и подразделенията на Българската армия имаше нулева миграция

Каракачанов: В последната година и половина властта крие проблемите с нелегалната миграция

9655 | 25 авг. 2022 | 14:18

Докато аз бях вицепремиер по сигурността и министър на отбраната три години, докато не се нормализираха нещата с миграцията, три години определени участъци от българската граница се охраняваха от армията, включително и от Специалните сили.


Красимир Каракачанов е почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната в третото правителство на Бойко Борисов

- ВМРО излезе с остра позиция във връзка с инцидента, при който в гонка с автобус с мигранти загинаха двама полицаи. Това е поредният случай на инцидент с мигранти. Защо се случва така, г-н Каракачанов, какъв е вашият прочит?

- В последните година и четири месеца България се управлява от три служебни правителства и от едно, ръководено от „нередовен“ министър-председател. „Нередовен“, защото е нарушител на конституцията и защото нямаше никаква визия за това какво трябваше да се прави и как трябваше да се прави. Но на власт през тази година и четири месеца бяха хора с ултралиберални виждания. Същите тези като ДСБ, „Да, България“, подобни на „Кирчо и Кокорчо“ политици, които през 2014 г., когато по инициатива на ВМРО започна политика за затваряне и контрол на границата, най-много говореха срещу тази политика и в защита на „бедните, нещастни мигранти“. От много отдавна е ясно, че това не са бедни и нещастни мигранти. Няма жени, няма деца, няма бягащи от война, има млади, здрави мъже с модерни мобилни телефони, които могат да си позволят да плащат по 4 – 5 хил. долара или евро, за да преминат турско-българската граница или гръцко-българската граница. Следователно, ние трябва да си дадем отговор като общество – ние искаме ли България да стане държава, подобна на Германия, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Великобритания или поне на някои от градовете в тези държави.

- Това са държави, които ползваме за пример, към който се стремим.

- Друго имам предвид. В следствие на ултралиберална политика виждаме, че там има квартали и цели градове, в които местен европеец не може да влезе. 48% от живеещите в Лондон са емигранти от последните 20 години, избраха си пакистанец за кмет. Мигрантите не идват, за да се интегрират в европейското общество. Идват, за да намерят лесен живот. Те не идват, за да работят, както правеха гастарбайтерите от Турция и Алжир през 60-те и 70-те години на ХХ век. Само че България не е нито Германия, нито Франция. България е най-изостаналата и бедна икономически държава. Какво ще се случи в България след 5 – 10 години с такава миграция, ако сегашните правила на ЕС останат – че мигрантите остават в първата държава от ЕС, в която са влезли? Какво ще стане с етническия състав, с религиозния състав на населението?! Всичките тези конфликти и проблеми, които ги виждаме в Европа, ще ни се стоварят на нас. А в последната година и четири месеца у нас проблемите с нелегалната миграция се крият (лагерите са пълни!) и се води същата такава либерална политика, като тази, която напълни Европа с гета.
Затова смятам, че България трябва да наложи нулева толерантност към нелегалната емиграция.

- Как си представяте това?

- Това е нелегална миграция, това не са бежанци. В българския закон нелегалното преминаване на границата е наказуемо и се полага затвор. А не да се чудим как да им създаваме условия и да ги пращаме на почивни станции. Едно са украинците, които бягат от война и които минават с паспортите си на ГКПП-тата, а друго – афганистанците, африканците и арабите, които преминават нелегално границата. Тези хора трябва да бъдат санкционирани. Идеята, която бях успял тогава да наложа (б.р. - по време на третото правителство на Борисов), въпреки съпротивата на либералите от ГЕРБ беше лагерите да бъдат изнесени до границата и да са от затворен тъп – влиза вътре и не излиза оттам. Друго. На полицията трябва да се даде нареждане не да залавят нелегални емигранти, а да не допускат, включително със сила, те да преминат границата.

- Искате да се използва оръжие срещу тях?

- Нали видяхте случая в Бургас – не се подчиняват на органите на реда, използват насилие срещу тях. В такива случаи, естествено, че трябва да се упражнява насилие срещу тях. За какво тогава е полицаят, не е ли да въдворява ред, включително, с използване на сила и оръжие в определените от закона случаи. Разбира се, съразмерна сила. Но на полицаите трябва да е ясно – те не са на лов за мигранти, те са на границата, за да не допуснат преминаването й. Армията трябва да бъде включена отново в охраната на границата. Докато аз бях вицепремиер по сигурността и министър на отбраната три години, докато не се нормализираха нещата с миграцията, три години определени участъци от българската граница се охраняваха от армията, включително и от специалните сили. И точно там, където бяха специалните сили и подразделенията на Българската армия, имаше нулева миграция. Но тогава заповедите издавах аз. Но когато се огъваш пред разни псевдозащитници на права, не е така – полицаите виждат, че държавата няма да застане зад тях, ако се случи нещо и в най-лекия случай си затварят очите, а в по-тежките, стават част от нелегални схеми за преминаване на границата.

- Никой досега не е изкоренил каналджийството не само у нас.

- Докато аз бях вицепремиер многократно сме установявали и наказвали полицаи, включително групи, които участват в този трафик. Тогава предлагах, а мисля че и сега е актуално – длъжностните лица, нарушаващи закона и замесени в каналджийство, да бъдат наказвани два пъти по-строго от обикновените граждани. И да губят правото доживотно да заемат държавна длъжност. Трябва да се завишат и наказанията. И тук няма място за дебат със сълзливите либералчета и платените правозащитници - соросоиди, които 30 години в България защитават нелегални имигранти, цигани – престъпници и сепаратисти като ОМО „Илинден“. Те не защитават жертвите на престъпления, а защитават престъпници. Никакво съобразяване с подобни ревльовци!

- Как си обяснявате това, че прословутата ограда на границата явно не работи?

- От година и половина на медиите или им е разпоредено подобни теми да не се изнасят, или те се крият от медиите. За това време имаше няколко инцидента и то с групи мигранти – имаше заловени до Ихтиман, до Правец, до Годеч.

- И те бяха широко отразени в медиите!

- Е, как да скриеш случай като този, когато шеф на ловно стопанство хвана група от 30 мигранти, снима ги и ги качи в социалните мрежи? Крие се фактът, че от година и половина България е под сериозен миграционен натиск. По-сериозен, отколкото беше през 2014 и 2015 г. Когато ги спираме на границата, съдим ги по бързата процедура за незаконното й преминаване и ги затваряме в лагери от затворен тип, ще се замислят дали да минават през България.
Основният въпрос е – имаме ли воля да водим политика в защита на българските граждани, имаме ли воля да бъдем суверенна държава. Или ще бъдем мушмороци, които чакат да ги потупа някой брюкселски бюрократ по рамото.


От категорията

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света-Kiril-i-Asen-omaskariha-obraza-na-Balgariya-pred-sveta_1685301532.jpg

Външните фактори оценяват, че Борисов си изпълни обещанието да прокара закона ...

28 май 2023 | 22:15

Проф.Димитър Иванов: Правителството не може да бъде трупа от въртящи се акробати

Проф.Димитър Иванов: Правителството не може да бъде трупа от въртящи се акробати-Prof-Dimitar-Ivanov--Pravitelstvoto-ne-mozhe-da-bade-trupa-ot-vartyashti-se-akrobati_1685300321.jpg

Балонът на дълга продължава да се надув, тласкан от нарастващият бюджетен ...

28 май 2023 | 21:58

Боян Чуков: Турците избираха - суверенен играч или васал на САЩ

Боян Чуков: Турците избираха - суверенен играч или васал на САЩ-Boyan-Chukov-Snimka--BNR_1672314584.jpg

Страната се вижда като таран, който ще работи в Средна Азия и в Африка, смята ...

29 май 2023 | 15:48

Г-7 е в ступор от динамичния напредък на отношенията Китай-Русия-Иран-Индия

Динамичните отношения между Иран, Китай и Русия не се харесват на Запада-Dinamichnite-otnosheniya-mezhdu-Iran--Kitay-i-Rusiya-ne-se-haresvat-na-Zapada_1685353727.jpg

Новият път на коприната в създаващия се многополярен свят е очертан от ...

29 май 2023 | 12:43

Най-важното

Мандатът е опорочен заради изтеклите записи, подчерта държавният глава (ВИДЕО)

Безпрецедентно! Радев връчи на Денков втория мандат и го призова: Не го оползотворявайте! Опорочен е
(Видео)

Радев връчва мандат--_1685368939.jpg

Срещата в президентския кабинет продължи едва няколко минути. След връчването ...

29 май 2023 | 16:51

Ако имат малко останало достойнство

Делян Добрев: ПП нямат морал за мандат! Да напуснат политиката завинаги!

Делян Добрев: ПП нямат морал за мандат! Да напуснат политиката завинаги!-Delyan-Dobrev-e-tazgodishniyat-nositel-na-golyamata-nagrada--Ikonomika-na-svetlo--na-AIKB_1678735849.jpg

Първа реакция от средите на ГЕРБ

29 май 2023 | 19:08

ПП не заслужават този мандат, трябва да се върви към третия или към нови избори написа лидерът на ИТН

Слави Трифонов: Кирил Петков и Асен Василев трябва да бъдат арестувани за държавна измяна

Слави Трифонов: Най-унизителното даване на мандат, Денков да го връща
-1658757760.jpg

Аз тези хора ги познавам. Направих всичко възможно те да не управляват. Тогава ...

29 май 2023 | 17:58

5-6 национални задачи, срок за изпълнение, непартиен премиер и министри експерти, е формулата й за третия мандат

Нинова: Вторият мандат е пропилян. Радев не може да бъде съдник, той създаде ПП

Нинова: Вторият мандат е пропилян. Раден не може да бъде съдник, той създаде ПП-Ninova--Vtoriyat-mandat-e-propilyan--Raden-ne-mozhe-da-bade-sadnik--toy-sazdade-PP_1685373917.jpg

Вие създадохте проблемите в държавата и няма как да сте част от тяхното ...

29 май 2023 | 18:20

Изборът (за)сега е в ръцете на парламента, написа съпредседателят на ПП

Асен Василев: Залогът е диктатура или парламентарна република

Асен Василев: Залогът е диктатура или парламентарна република-Asen-Vasilev--Zalogat-e-diktatura-ili-parlamentarna-republika_1685375635.jpg

Радев призова Денков да преосмисли изцяло целесъобразността от ...

29 май 2023 | 18:52

Само за три месеца повече от 360 000 души бяха принудени да изоставят домовете си, припомня той

Карадайъ: Навършват се 34 години от депортацията, цинично наречена "голямата екскурзия"

Карадайъ: Навършват се 34 години от депортацията, цинично наречена "голямата екскурзия"-Karadaya--Navarshvat-se-34-godini-ot-deportatsiyata--tsinichno-narechena--golyamata-ekskurziya-_1685368308.jpg

Наред с откраднатите им имена, език, религия, минало и настояще, тоталитарната ...

29 май 2023 | 16:46

Кирил Петков разяснява как получава инструкции отвън за собствената ни държава

Прокуратурата подхваща Кирил Петков и Асен Василев за престъпление против републиката

Прокуратурата подхваща Петков и Василев за престъпление против републиката -Prokuraturata-podhvashta-Petkov-i-Vasilev-za-prestaplenie-protiv-republikata-_1685374028.jpg

От записите разбираме още, че службите в страната и техните ръководства се ...

29 май 2023 | 18:23

Почти сигурно е, че бъде пропилян шансът и с втория мандат да се състави правителство

Няма вразумяване - няма правителство! Кирил и Асен не отстъпват от болшевишкия си инат

Няма вразумаване - няма правителство! Кирил и Асен не отстъпват от болшевишкия си инат-Nyama-vrazumavane---nyama-pravitelstvo--Kiril-i-Asen-ne-otstapvat-ot-bolshevishkiya-si-inat_1685360338.jpg

В екипа на Борисов до последно чакат сигнали от ПП, че е възможно сближаване на ...

29 май 2023 | 14:38

"Продължаваме промяната" вече са тотатални дискредитирани пред партньорите ни

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света

Кирил и Асен омаскариха образа на България пред света-Kiril-i-Asen-omaskariha-obraza-na-Balgariya-pred-sveta_1685301532.jpg

Външните фактори оценяват, че Борисов си изпълни обещанието да прокара закона ...

28 май 2023 | 22:15