Каракачанов: За нелегално преминаване на границата – бърз съд и в лагер от затворен тип!

Където бяха Специалните сили и подразделенията на Българската армия имаше нулева миграция

Каракачанов: В последната година и половина властта крие проблемите с нелегалната миграция

8809 | 25 авг. 2022 | 14:18

Докато аз бях вицепремиер по сигурността и министър на отбраната три години, докато не се нормализираха нещата с миграцията, три години определени участъци от българската граница се охраняваха от армията, включително и от Специалните сили.


Красимир Каракачанов е почетен председател на ВМРО и бивш вицепремиер и министър на отбраната в третото правителство на Бойко Борисов

- ВМРО излезе с остра позиция във връзка с инцидента, при който в гонка с автобус с мигранти загинаха двама полицаи. Това е поредният случай на инцидент с мигранти. Защо се случва така, г-н Каракачанов, какъв е вашият прочит?

- В последните година и четири месеца България се управлява от три служебни правителства и от едно, ръководено от „нередовен“ министър-председател. „Нередовен“, защото е нарушител на конституцията и защото нямаше никаква визия за това какво трябваше да се прави и как трябваше да се прави. Но на власт през тази година и четири месеца бяха хора с ултралиберални виждания. Същите тези като ДСБ, „Да, България“, подобни на „Кирчо и Кокорчо“ политици, които през 2014 г., когато по инициатива на ВМРО започна политика за затваряне и контрол на границата, най-много говореха срещу тази политика и в защита на „бедните, нещастни мигранти“. От много отдавна е ясно, че това не са бедни и нещастни мигранти. Няма жени, няма деца, няма бягащи от война, има млади, здрави мъже с модерни мобилни телефони, които могат да си позволят да плащат по 4 – 5 хил. долара или евро, за да преминат турско-българската граница или гръцко-българската граница. Следователно, ние трябва да си дадем отговор като общество – ние искаме ли България да стане държава, подобна на Германия, Франция, Белгия, Холандия, Дания, Великобритания или поне на някои от градовете в тези държави.

- Това са държави, които ползваме за пример, към който се стремим.

- Друго имам предвид. В следствие на ултралиберална политика виждаме, че там има квартали и цели градове, в които местен европеец не може да влезе. 48% от живеещите в Лондон са емигранти от последните 20 години, избраха си пакистанец за кмет. Мигрантите не идват, за да се интегрират в европейското общество. Идват, за да намерят лесен живот. Те не идват, за да работят, както правеха гастарбайтерите от Турция и Алжир през 60-те и 70-те години на ХХ век. Само че България не е нито Германия, нито Франция. България е най-изостаналата и бедна икономически държава. Какво ще се случи в България след 5 – 10 години с такава миграция, ако сегашните правила на ЕС останат – че мигрантите остават в първата държава от ЕС, в която са влезли? Какво ще стане с етническия състав, с религиозния състав на населението?! Всичките тези конфликти и проблеми, които ги виждаме в Европа, ще ни се стоварят на нас. А в последната година и четири месеца у нас проблемите с нелегалната миграция се крият (лагерите са пълни!) и се води същата такава либерална политика, като тази, която напълни Европа с гета.
Затова смятам, че България трябва да наложи нулева толерантност към нелегалната емиграция.

- Как си представяте това?

- Това е нелегална миграция, това не са бежанци. В българския закон нелегалното преминаване на границата е наказуемо и се полага затвор. А не да се чудим как да им създаваме условия и да ги пращаме на почивни станции. Едно са украинците, които бягат от война и които минават с паспортите си на ГКПП-тата, а друго – афганистанците, африканците и арабите, които преминават нелегално границата. Тези хора трябва да бъдат санкционирани. Идеята, която бях успял тогава да наложа (б.р. - по време на третото правителство на Борисов), въпреки съпротивата на либералите от ГЕРБ беше лагерите да бъдат изнесени до границата и да са от затворен тъп – влиза вътре и не излиза оттам. Друго. На полицията трябва да се даде нареждане не да залавят нелегални емигранти, а да не допускат, включително със сила, те да преминат границата.

- Искате да се използва оръжие срещу тях?

- Нали видяхте случая в Бургас – не се подчиняват на органите на реда, използват насилие срещу тях. В такива случаи, естествено, че трябва да се упражнява насилие срещу тях. За какво тогава е полицаят, не е ли да въдворява ред, включително, с използване на сила и оръжие в определените от закона случаи. Разбира се, съразмерна сила. Но на полицаите трябва да е ясно – те не са на лов за мигранти, те са на границата, за да не допуснат преминаването й. Армията трябва да бъде включена отново в охраната на границата. Докато аз бях вицепремиер по сигурността и министър на отбраната три години, докато не се нормализираха нещата с миграцията, три години определени участъци от българската граница се охраняваха от армията, включително и от специалните сили. И точно там, където бяха специалните сили и подразделенията на Българската армия, имаше нулева миграция. Но тогава заповедите издавах аз. Но когато се огъваш пред разни псевдозащитници на права, не е така – полицаите виждат, че държавата няма да застане зад тях, ако се случи нещо и в най-лекия случай си затварят очите, а в по-тежките, стават част от нелегални схеми за преминаване на границата.

- Никой досега не е изкоренил каналджийството не само у нас.

- Докато аз бях вицепремиер многократно сме установявали и наказвали полицаи, включително групи, които участват в този трафик. Тогава предлагах, а мисля че и сега е актуално – длъжностните лица, нарушаващи закона и замесени в каналджийство, да бъдат наказвани два пъти по-строго от обикновените граждани. И да губят правото доживотно да заемат държавна длъжност. Трябва да се завишат и наказанията. И тук няма място за дебат със сълзливите либералчета и платените правозащитници - соросоиди, които 30 години в България защитават нелегални имигранти, цигани – престъпници и сепаратисти като ОМО „Илинден“. Те не защитават жертвите на престъпления, а защитават престъпници. Никакво съобразяване с подобни ревльовци!

- Как си обяснявате това, че прословутата ограда на границата явно не работи?

- От година и половина на медиите или им е разпоредено подобни теми да не се изнасят, или те се крият от медиите. За това време имаше няколко инцидента и то с групи мигранти – имаше заловени до Ихтиман, до Правец, до Годеч.

- И те бяха широко отразени в медиите!

- Е, как да скриеш случай като този, когато шеф на ловно стопанство хвана група от 30 мигранти, снима ги и ги качи в социалните мрежи? Крие се фактът, че от година и половина България е под сериозен миграционен натиск. По-сериозен, отколкото беше през 2014 и 2015 г. Когато ги спираме на границата, съдим ги по бързата процедура за незаконното й преминаване и ги затваряме в лагери от затворен тип, ще се замислят дали да минават през България.
Основният въпрос е – имаме ли воля да водим политика в защита на българските граждани, имаме ли воля да бъдем суверенна държава. Или ще бъдем мушмороци, които чакат да ги потупа някой брюкселски бюрократ по рамото.


От категорията

Скандални законопроекти. "Промяната" взима на Радев НСО, ДАНС, МВР и шофьора дори!

Скандални законопроекти. "Промяната" взима на Радев службите и шофьора дори!-Skandalni-zakonoproekti---Promyanata--vzima-na-Radev-sluzhbite-i-shofyora-dori-_1669848874.jpg

Въпреки гневната реакция на президента Кирил Петков и хората му са внесли ...

1 дек. 2022 | 01:14

Най-близкият човек до Лили: В най-интимните моменти хората имат усещане, че Лили пее точно за тях

Николай Недеков-Nikolay-Nedekov_1669837579.jpg

В позитивен план Лили бе впечатлена от публиката във всеки един град, за което ...

30 ноем. 2022 | 23:21

Тед Снайдър: Войната между Запада и Изтока в Украйна започва още през 2004-а

Тед Снайдър: Войната между Запада и Изтока в Украйна започва още през 2004-а-Ted-Snaydar--Voynata-mezhdu-Zapada-i-Iztoka-v-Ukrayna-zapochva-oshte-prez-2004-a_1669907996.png

Исторически Западна Украйна е гласувала за президентски кандидати с европейски ...

1 дек. 2022 | 17:18

DW: Когато земята в Украйна замръзне - кой ще надвие в зимната фаза от войната

DW: Когато земята в Украйна замръзне - кой ще надвие в зимната фаза от войната-ISW--Voynata-v-Ukrayna-struva-vse-po-skapo-na-Rusiya_1667456527.jpg

Украйна трябва да прекъсне руските маршрути за доставки – с помощта на ...

1 дек. 2022 | 16:38

Най-важното

До 2.55 часа парламентът обсъжда на второ четене промените в Изборния кодекс

Пак рекорд! 18 часа заседаваха депутатите за Изборния кодекс. Запазиха район "Чужбина

Снимка: БТА-Snimka--BTA_1669929935.jpg

Остана досегашната разпоредба, според която многомандатните изборни райони са ...

2 дек. 2022 | 02:55

Вие мен с бял автобус не ме плашете. Готов съм пак да седна в него, заяви от трибуната Цонев

Окончателно! Върнаха хартиената бюлетина. Заплахи за "бунтове" и "белия автобус"

Парламентът върна хортиената бюлетина-Parlamentat-varna-hortienata-byuletina_1669911431.jpg

Дебатите по промените в ИК преминават при изключително видоко напрежение и ...

1 дек. 2022 | 16:11

Поради поисканото от БСП прекратяване на дебатите за връщане на хартиената бюлетина

ПП вдигат скандали в парламента: Кирил Петков изпадна в истерия, крещи и тропа по трибуната
(Видео)

Кирол Петков на трибуната на НС-Kirol-Petkov-na-tribunata-na-NS_1669901439.jpg

"Уважаеми колеги, приемете това като нормален ораторски патос", ...

1 дек. 2022 | 15:30

От трибуната прозвучаха и призиви за проверки на депутатите с дрегер

Скандал в парламента! Цонев обвини Рашков за незаконния арест на лидера на опозицията

Скандал в парламента! Цонев обвини Рашков за незаконния арест на лидера на опозицията-Skandal-v-parlamenta--Tsonev-obvini-Rashkov-za-nezakonniya-arest-na-lidera-na-opozitsiyata_1669897798.png

Ако аз бях вътрешен министър и бях арестувал лидера на опозицията и съдът ми ...

1 дек. 2022 | 14:23

Социалната комисия прие предложената от БСП еднократна подкрепа от 300 лв. за учениците от първи до четвърти клас

Корнелия Нинова: Още една добра новина за децата и семействата

Корнелия Нинова: Още една добра новина за децата и семействата-Korneliya-Ninova--Oshte-edna-dobra-novina-za-detsata-i-semeystvata_1669901929.jpg

Благодаря на партиите, които ни подкрепиха, написа във Фейсбук лидерът на ...

1 дек. 2022 | 15:37

Председателят на ПГ на ДПС подчерта, че с тях се премахват недействителните гласове

Карадайъ остро срещу ПП и ДБ за отхвърлянето на машините-скенери: Маските паднаха!

Отхвърлиха предложението на ДПС за въвеждане на машини-скенери-Po-poiskane-na-DPS-deputati-spirat--Lukoyl--da-iznesyat-goriva-_1669820596.jpg

"Видя се кой за машинно гласуване, кой е за честни избори. Ето ги ...

1 дек. 2022 | 17:49

Полезното действие е, ако някой осъществи собствен, личен жест, каза още режисьорът

Явор Гърдев: Директорът на Народния театър не може да освободи Велислава Кръстева

Явор Гърдев-Yavor-Gardev--Moyata-ostavka-ot-Narodniya-teatar-sashto-e-depozirana_1668527682.jpg

Хората не могат да бъдат уволнявани от работа просто така. Действието, което тя ...

2 дек. 2022 | 04:26

Минеков със заплаха: Ако шефът на Народния театър не извади себе си от блатото, то ще бъде изсушено
(Видео)

Минеков със заплаха: Ако шефът на Народния театър не извади себе си от блатото, то ще бъде изсушено-1659365165.png

Министърът призова Василев Василев да направи необходимото по скандал в театъра ...

1 дек. 2022 | 13:16

Понякога, за да надградим, трябва да разчистим гнилите ябълки

Министър Пулев обмисля да сезира прокуратурата и АДФИ за случващото се в ББР

Министър Пулев обмисля да сезира прокуратурата и АДФИ за случващото се в ББР-Ministar-Pulev-obmislya-da-sezira-prokuraturata-i-ADFI-za-sluchvashtoto-se-v-BBR_1669911836.jpg

Надзорът успя да вкара за гласуване едно за мен доста спорно решение, което ...

1 дек. 2022 | 18:23