Карфиол със сирене и яйца на фурна

41713 | 10 окт. 2019 | 13:50


Необходими продукти:

карфиол - 1 малка глава
сирене - 300 - 400 г
яйца - 4 бр.
чесън - 3 скилидки
кашкавал - за поръсване

 

Начин на приготвяне:
Карфиолът се накъсва на розички, които се накъсват и се бланшират в подсолена кипяща вода за 5-7 минути. След което се охлаждат със студена вода. Нареждат се в подходяща тавичка.

Натрошеното сирене, наситнените скилидки чесън, разбитите предварително яйца се разбърква добре. След което розичките се заливат с получената смес.

 

Запеканката с карфиол се пече на загрята фурна от 180 градуса за 25-30 мин.

Преди да се извади от фурната ястието се поръсва с настърган кашкавал, след което се допича за още 5 мин.


От категорията

Патладжан с кайма по турски

Патладжан с кайма по турски-1626959202.jpg

22 юли 2021 | 16:05

Какво да сготвим на Илинден - вкусни рецепти

-1543834129.jpg

19 юли 2021 | 13:05

Шокиращо шармантната шакшука - израелският миш-маш
(Видео)

Тази година наградата за цялостен принос в кулинарията на Израел бе присъдена на „д-р Шакшука“- Бино Габсо-1626984440.jpg

Питателен и вкусен репортаж от Пирот и Цариброд. Остров Иския – най-много ...

22 юли 2021 | 23:02

Руло с тиквички, шунка и крема сирене
(Видео)

Руло с тиквички, шунка и крема сирене-1626167299.jpg

13 юли 2021 | 12:07