Има едно прекрасно кътче в Банкя, населено с усмивки, цветя, обичащи се хора. Негова стопанка е днешната ни гостенка Катерина Стоянова, която вълнува с дарбата си да сътворява вълнуващи истории, вкусни гозби и фотоси като чудни картини. Работила е много неща – предимно като фризьор и гримьор, обича шофирането и пътешествията, дворът й е цяла ботаническа градина. Казва, че е безвъзвратно влюбена в семейството си, в приятелите и във всичко българско. А по кулинарията се е запалила от майка си и баба си, превъзходни готвачки. Не крие, че е похабила доста брашно, яйца, захар и какво ли не още в опитите си в кухнята, но неуспехите не я отказали. Споделя страстта си към фотографията и кулинарията в блога си „Наслада с Катерина“ - това е нейното местенце, където се разтоварва и се чувства щастлива без значение колко последователи има. Предпочита националната ни кухня, макар да харесва и италианската. Онова, което никога не се купува в дома й, е хляб - винаги си го меси сама и го пече във фурната, не в машина. Сама отглежда и част от зеленчуците. Изобщо Катерина не споделя залитанията по новите модни продукти, за нея истината в храненето е: по малко, с качествени съставки, домашно приготвени. С всякакви подходящи подправки и щипка обич и въображение.
Казан мангал
Необходими продукти
600 г агнешки котлети
8-10 средни картофа
100 мл олио
50 г масло
кимион
черен пипер
сол
Начин на приготвяне
1. Загрейте мазнината и запържете картофите цели до златисто. Извадете ги в съд с капак и ги посолете.
2. В същата мазнина запържете до златисто месото. Извадете и него в отделен съд, поръсете го с кимион, черен пипер и сол.
3. Върнете картофите в мазнината, отгоре сложете месото и налейте 100 мл вода. Покрийте с чиния и отгоре с капак. Задушете на много слаб огън за два часа. За това време добавих още веднъж 100 мл вода, но според мен трябва от време на време да го поглеждате, без да го бъркате, защото водата зависи от картофите и силата на котлона. Аз го правя за два часа, както е указано - на слаб котлон, и въпреки всичко ми пое допълнителната вода, а накрая си остана на мазнина. Лесна и ароматна, гозбата идеално се допълва от леко и ненатрапчиво розе и зелена салата.