Кеворк Кеворкян

Понякога изглежда така, че Денков сякаш управлява на сън – в някакво състояние на особен лунатизъм

Кеворк Кеворкян: Нови успехи с нашите мъртъвци

410460 | 26 ноем. 2023 | 14:37

Странно кротък е Денков, и когато се случват конспирациите около „Лукойл“. Или когато хранителните вериги мишкуват с цените на стоки за бедняците. Затова и Асен Василев, финансовият му министър, си е разпасал докрай пояса


Понякога изглежда така, че Денков сякаш управлява на сън – в някакво състояние на особен лунатизъм. Къде ходи, по чии покриви се кекерчи, не е известно, а и няма значение. Важното е, че много често напоследък се държи така, сякаш е бил на Луната, докато се случват важни събития.
Само така може да се обясни поведението му, което става все по-странно. Тия дни се държа като ощипана девица: щял да си подаде оставката, ако вътрешният министър не се извини за безредиците и погромите на 16 ноември.


Министърът не се извини – но Денков не си подаде оставката. Обаче поне стана ясно, колко е състрадателен. Милият.
Денков вероятно се надява, безчинствата на 16 ноември да скрият всички други погроми, сред които нашенецът някак оцелява.
Той дори не се сеща, че може да бъде припознат за главния погромаджия, когото никоя полиция не може да опази - стига народецът да проумее, че липсващите лекарства или хаоса с рецептите брутално нарушават член 28 на Конституцията – „Всеки има право на живот“.
Всеки има право на живот? И Конституцията ли ни се подиграва?
За какво „право на живот“ говорят? Поне да бяха използвали думата „живуркане“.


Странно кротък е Денков, и когато се случват конспирациите около „Лукойл“. Или когато хранителните вериги мишкуват с цените на стоки за бедняците. Сякаш каквото и да се случи, той е в лунната си просъница. Затова и Асен Василев, финансовият му министър, си е разпасал докрай пояса, без да се интересува, че всеки момент ще лъсне голият му задник - той пък взема като изоглавен заеми, това е любимото му хоби.
Тия дни Делян Добрев припомни една сметка, която все се опитват да потурчат, за да не се разтупкат излишно сърцата на късните ни антикомунисти. Запишете си я: за 45 години „комунистическа“ България натрупва 10/десет милиарда долара дълг - а само за три години харвардският курсант Асен Василев натоварва самара ни с 11/единадесет милиарда долара дълг. Отгоре на това е планирал още 10 милиарда дълг, които да изтегли само за две години, 2025 – 2026!
Ще станем народ, ако дори се сетим, че можем да организираме едно скромно шествие срещу разпасалия се пояс.


Може би именно заради тази сметка, наскоро известен социолог ни зарадва с твърдението си, че „България никога не е била толкова богата“. „Говоря ви сериозно, като на идиоти!“ – той пропусна да направи това уточнение, но то се подразбира. У нас винаги всичко най-вече се подразбира – и заради това нищо никога не е разбирано докрай.
Докато Денков е бил на Луната отново стана ясно, че в България, която никога не е била толкова богата, българинът е абониран, може би завинаги, за най-ниските доходи в Евросъюза - в замяна на което има най-продължителна работа седмица/според Евростат.
Изглежда справедливо, дори се подразбира, че е справедливо – би казала Сивушка на Белчо. Дий, българино, дий.


Този геноцид обаче очевидно няма място в лунните размишления на премиера. За него е достатъчно да раздаде един-два черпака от ситуационната си състрадателност – притворно да се подмаже на простолюдието и някак да го залъже.


В репертоара на нашите властници подмазването заема челно място, колкото и да е нелепо и неискрено. Покаянието обаче изобщо липсва - тази „процедура“ е задължение единствено на окаяния ни Народ.
На Денков, изглежда, му е далеч по-важно да се извини на един пострадал от полицейско насилие запалянко, отколкото на цял един Народ, когото усърдно се стараят окончателно да оскотят.


Ей, Лунатици Сладки – направете една проста сметчица: какво трябва да се случи, че най-накрая да се отлепим от първото място по смъртност на населението? Какво? Кога? Поне да сме втори?

Кога ще постигнете този исторически успех?


И как пък нито една партия не се сети досега да обещае това на гламавите избиратели - вижте колко обнадеждаващо би звучал един изборен призив: „Ще постигнем нов успех с Нашите Мъртъвци!“


В „ония“, тоталитарните години, когато Денков със сигурност все още не е разкрил лунните си дарби, поразително впечатление ми беше направило едно признание на виден съветски академик, директор на Правния институт на Академията на науките на Съветския съюз, който в годините на Големият Терор беше минал по реда си и през един от лагерите на ГУЛАГ. Та той казваше, че дори и по време на „Перестройката“, когато видел, че насреща му се задава милиционер, сменял тротоара. Страхът му останал завинаги.


Този страх е унищожителен – също толкова е разяждаща обаче и всепозволеността. Ние и нея сме постигнали - я вижте какъв пояс се влачи след нас.
33 ранени полицаи – и нито един кадър, който да документира това веселие. Как така?


Ами Денков – препълнен със състрадание - къде беше да предупреди и направо да забрани „шествието“?


Нямаше да го стори – той предпочита да се държи като оплаквачките на българско погребение: видят някой да приближава ковчега и веднага надават вик, грозен и изкуствен.


Джулиан Бърнс, размишлявайки над твърдението, че най-щастливите хора на Земята били датчаните, казва: „Това се дължи на скромността на изразените от тях надежди. Вместо да се целят в Луната и звездите, тяхната амбиция е само да стигнат до следваща улична лампа и доволни, когато успеят, те били и по-щастливи…“.


Ние обаче, колкото и да стаяваме мижавите си надеждици, все не стигаме до никъде. Нашите надежди отдавна са пленени от безсъвестни комбинатори.


Врявата и яростта – до голяма степен оправдани – които съпровождат събития като това на 16 ноември, са част, малка част от Българския Провал: мнозина от младите хора у нас практически са набързо претупани от образователната система, а както вероятно ще се окаже след време - и от здравеопазването.


„Много ви здраве по пътя на мизерията и униженията“ – това им казват Лунните ни властници.
Те нямат никаква представа, какво озверява един млад човек - и какво озверява един полицай.
Не знаят и друго: камъкът не е справедлив в ничии ръце.


За финал – едно видение от Разцвета на Провала: Сомнамбули управляват сомнамбули…

 

">

 


От категорията

Невъзможният мир

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор

Две години руска инвазия в Украйна, а светът още няма отговор-Razuznavaneto-na-Norvegiya--Rusiya-veche-ima-predimstvo-vav-voynata-sreshtu-Ukrayna_1707808091.jpg

След 21 февруари 2022 г. събитията ескалираха с главоломна скорост - Путин ...

24 февр. 2024 | 08:24

Проф. Христов: Там, накъдето ПП-ДБ са тръгнали, ДПС отдавна се е върнало!

Проф. Христов:Битката за геополитическото бъдеще и бъдещето на България преминава през терена на ДПС-Prof--Ivo-Hristov--Ne-Avstriya-i-Holandiya--a-golemi-sili-vatre-v-ES-vsashtnost-ni-blokiraha-za-Shengen_1704197679.jpg

ДПС е участвало в българския политически живот и в доста по-сложни комбинации и ...

23 февр. 2024 | 13:53

Строежът на емблематичната сграда "Златен век" окончателно е потвърден от ВАС

Строежът на емблематичната сграда "Златен век" окончателно е потвърден от ВАС-Stroezhat-na-emblematichnata-sgrada--Zlaten-vek--okonchatelno-e-potvarden-ot-VAS_1708674924.jpg

Ще построим "Златен век", защото вярваме в съзиданието и закона, ...

23 февр. 2024 | 09:54

Кеворк Кеворкян: Некролози

Кеворк Кеворкян: Некролози-Kevork-Kevorkyan_1669805378.jpg

Както е известно, „публичността е целувката на смъртта“ – но Денков, сякаш не ...

23 февр. 2024 | 16:00

Най-важното

Русия не може да спечели тази война. И един ден ще има правосъдие за всички военни престъпления срещу украинския народ

Денков: България остава солидарна с Украйна, Русия не може да спечели тази война

Денков: България остава солидарна с Украйна, Русия не може да спечели тази война-Denkov--Balgariya-ostava-solidarna-s-Ukrayna--Rusiya-ne-mozhe-da-specheli-tazi-voyna_1708757227.jpg

Според Денков с действията си в Украйна Русия продължава да погазва човешките ...

24 февр. 2024 | 08:46

Очаква се създателят и идеологът на Движението да се обърне с послание към делегатите на форума

Конференцията на ДПС - отсъствие на Доган, промяна в Устава, споделено председателство

Почетният председател на ДПС предложи Движението да се ръководи от двама съпредседатели - Делян Пеевски и Джевден Чакъров.-Konferentsiyata-na-DPS---otsastvie-na-Dogan--promyana-v-Ustava--spodeleno-liderstvo_1708715195.jpg

Конференцията трябва да адаптира Устава към новата ситуация с двама ...

23 февр. 2024 | 21:20

Сред основните теми са външната политика, българските финанси, европейските институции, местната власт

Бойко Борисов ще открие регионална академия на младежи-ГЕРБ в Плевен

Бойко Борисов ще открие регионална академия на младежи-ГЕРБ в Плевен-Boyko-Borisov-shte-otkrie-regionalna-akademiya-na-mladezhi-GERB-v-Pleven_1708710536.jpg

В откриването с изказвания ще се включат и председателят на Народното събрание ...

23 февр. 2024 | 19:48

Христо Иванов директно предложи в ефир Андрей Янкулов за главен прокурор

Христо Иванов: Борисов днес ми се обади, иска да преговаряме за правителство

Христо Иванов: Борисов днес ми се обади, иска да преговаряме за правителство-Hristo-Ivanov--Borisov-dnes-mi-se-obadi--iska-da-pregovaryame-za-pravitelstvo_1708717070.jpg

В меморандума се предлага процедура за номинации, според която не само партиите ...

23 февр. 2024 | 21:36

Христо Иванов е просто един малък, сладък слуга на българската олигархия, който тича по офиси

Пеевски взриви държавата: Бях омаскарен от Хр.Иванов и неговия олигарх! Искат да овладеят България!

Делян Пеевски: България ще бъде свободна от олигархията и това ще го направи ДПС-Peevski--Nedopustimo-e-BNR-da-stane-sauchastnik-v-ruskata-hibridna-voyna_1702652545.png

За Христо Иванов хората от ДПС са второ качество. Това трябва да приключи. ...

23 февр. 2024 | 12:01

Парламентът трябва да прокарва закони, а не да избира фирмите-строители

Петков: Няма да допуснем ГЕРБ и ДПС да имат мнозинство в регулаторите и службите

Кирил Петков скочи срещу ГЕРБ и ДПС: Днес вдигаме високо червения флаг-Kiril-Petkov_1708597485.png

Ние вдигаме високо червения флаг. Това доверие, което трябва да има между едни ...

23 февр. 2024 | 13:03

Това е и сигнал към българските граждани да подкрепят свободата, независимостта и териториалната цялост

По идея на Тагарев: На 24 февруари сградата на МС ще бъде осветена в цветовете на украинското знаме

По идея на Тагарев: На 24 февруари сградата на МС ще бъде осветена в цветовете на украинското знаме-Tagarev--Planiranata-protivominna-operatsiya-v-Cherno-more-nyama-da-narushava-Konventsiyata-ot-Montryo_1699709627.jpg

Посланието на този акт е България да даде кураж на украинците да продължават ...

23 февр. 2024 | 16:25

Един от вносителите на Законопроекта за ВЕИ в Черно море е депутатът от ГЕРБ Делян Добрев

Бойко Борисов обяви: Перки няма да допуснем да има в морето!

Бойко Борисов обяви: Перки няма да допуснем да има в морето!-Boyko-Borisov-obyavi--Perki-nyama-da-dopusnem-da-ima-v-moreto-_1708709607.jpg

Когато се запознах детайлно за каква мощност става въпрос и да поставим под ...

23 февр. 2024 | 19:32

Христо Иванов може да се отрече и от брат си, заяви придседателят на ПГ на ДПС

Пеевски за Христо Иванов: Малка бъбрива Шехерезада, която през НТО-та рекетира държавата

Пеевски: ДПС винаги е била стабилизиращ фактор и ще бъде. Не е нормално това, което правят колегите-Peevski--Ruska-shema-za-BG-grazhdanstvo-na-hora-ot-bivshiya-SSSR-i-Rusiya-e-nechuvan-probiv-v-sigurnostta_1707329263.jpg

Христо обърна държавата на един голям телевизор, опита се да го глътне и се ...

23 февр. 2024 | 10:04