Кирил Петков и Лена Бориславова напуснаха МС хванати за ръка Сн. БНТ

Днес най-големият грях е да си жена, която иска да се развива със собствени сили и да има мнение, написа Лена

Петков и Бориславова напускат Министерски съвет, хванати за ръка! Истина или зрителна измама?

38599 | 2 авг. 2022 | 15:03

От всички кадри на автора на снимката - фоторепортера на БНТ Десислава Кулелиева - има само един, на който изглежда, че Петков и Бориславова се държат за ръка. И точно този кадър тя пуска във Фейсбук.

Кирил Петков и Лена Бориславова напуснаха МС хванати за ръка 
Сн. БНТ-1659441885.jpgДруг кадър на Десислава Кулелиева от БНТ, на който се вижда, че Кирил Петков и Лена Бориславова не са хванати за ръце

-1659449604.jpgДруг кадър на Десислава Кулелиева от БНТ, на който се вижда, че Кирил Петков и Лена Бориславова не са хванати за ръце

-1659449584.jpgКирил Петков и Лена Бориславова Сн. БНТ
-1659442117.jpgКирил Петков и Лена Бориславова Сн. БНТ
-1659442105.jpgКирил Петков и Лена Бориславова напуснаха МС хванати за ръка Сн. БНТ
-1659442004.png

Една снимка олицетворява тъжния край на правителството на Кирил Петков - премиерът и началникът на кабинета му Лена Бориславова напускат Министерския съвет, един до друг.

 

На кадъра двамата като че ли се държат за ръце.

 

Двете силни фигури, които фактически управляваха България в последните седем месеца - диктуваха законите на парламента, държаха службите под контрол и медиите под око - изкачват за последен път.

 

Снимките, уловени от фоторепортера на БНТ, обиколиха медиите и социалните мрежи и предизвикаха множество коментари.

 

Истина ли е или е зрителна измама?

Нима премиерът и началникът на кабинета му така демонстративно "официализират" връзката си, за която от месеци се намеква. Или това е миг от секунда, в която фотоапаратът е "уловил" зрително наслагване на двете ръце една до друга?

 

"Интимният" момент се е случил минути след официалното предаване на властта и вероятно е импулсивен изблик на разочарование от раздялата с държавните постове. 

 

За първи път, откакто са в публичното пространство, Петков и Бориславова са синхронизирали дори и тоалетите си. Вратовръзката на отиващия си премиер е в същия нюанс на синьото като ризата на говорителката му. Доста интересен факт, имайки предвид досегашната им липса на стил и дори неуважителна визия по отношение на протокола. 

 

Вероятно този публичен изблик на близост е просто приятелски жест между двамата души, които властта е събрала и не бива да търсим нищо повече освен израз на взаимната им приятелска подкрепа в тъжен момент.

  

За близки отношения, излизащи доста по-далеч от професионалния обсег, между Кирил Петков и Лена Бориславова се говори от месеци, но и двамата твърдо отричат. Категоричната им позиция бе несломима дори след видеозапис от стълбището пред предполагаемата квартира за техни срещи. На слуховете Лена отговори с огромен годежен пръстен, който размаха в парламента, а Петков доведе жена си Линда на митинг в подкрепа на кабинета.  После обаче Лена свали пръстена, а Линда не се появи публично със съпруга си.

 

Още в началото на годината пред женско списание Линда се оплака, че почти не вижда благоверния си, откакто е премиер - прибирал се посреднощ и излизал призори.

Междувременно в медиите се появиха снимки на Лена, която е неотлъчно до Петков, а записи от Министерски съвет ги уловиха "да работят" заедно по цяла нощ. 

 

Дали слуховете са верни, ще имаме ли нова политическа двойка, която само е чакала да напусне властта, за да обяви връзката си или фотосът на Бориславова и Петков е чисто и просто зрителна измама?

 

Представяме ви коментарите за въпросната скандална снимка на някои от потребителите на социалната мрежа:

 

"Държат се за ръчичка, а не за ....парапета. А бе, възпитани хора от Харвард...", гласи първият коментар на потребител на фейсбук страницата на националната телевизия.

 

"Явно годежния пръстен е отишъл в небитието", заявява друг. 

 

"Прекрасен харвардски пример.......", категоричен е трети и добавя: "Смейте се, Лена ще е министърка наесен".

 

"Може пък да му е сестра", предполага с насмешка следващ коментиращ. 

 

"Как може да са се хванали така фриволно за ръка?! Нито подобава на мястото, нито на позицията им, нито на отношенията им (ужким само приятелски)! Все пак имат официални партньори, които по този начин принизяват и подиграват публично!", морализаторства друг потребител.

 

Има и множество коментари като този: "Направиха поразиите и сега доволни се изнасят тихомълком. Да си хващат самолета".

 

Малко по-късно дойде реакцията на Лена Бориславова: Не съм хванала премиера за ръка

 

„Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.“, заявява Бориславова във фейсбук.

 

Ето цялата ѝ публикация:

 

„В деня, в който кабинетът Петков предаде щафетата на служебното правителство, искам да благодаря на всички журналисти, които отразяваха работата ни през последните 7 месеца и направиха видими усилията и резултатите ни, следиха за грешките ни, отстояваха правото на гражданите да знаят фактите и се бориха с фалшивите новини.

 

Днес в Министерския съвет имаше най-малко стотина репортери, фоторепортери, оператори. Всички знаехме, че те ще бъдат постоянно с нас и ще заснемат всичко, от всякакъв ъгъл, включително такъв, от който изглежда сякаш съм хванала премиера за ръка. Не бих и не съм го направила.


Няма проблем, че има такъв кадър.


Има проблем, че той ще послужи за поредната акция, която да дискредитира участието на жени в политиката и да удари по лидера на партията, която започна промяната.


Първите жени депутати се избират през далечната 1946 г.


Уви, над 70 години по-късно най-големият грях е да си жена, която иска да се развива професионално със собствени сили и да има мнение. Тази жена веднага бива заклеймена като нечия държанка, като неубедителна, нерационална, интелектът и личните качества нямат значение - друго е средството за успех и то зависи пак от мъж.

Промяна е нужна в света, но още повече тук, в България.“

 

Темата така завладя социалните мрежи, че се намеси с обяснения на фактологията и фоторепортерът, запаметил знаменателния факт.

 

Пред "24 часа" Десислава Кулелиева, фоторепортерката на БНТ, която е заснела кадъра, отрече категорично Петков и Бориславова да се държат за ръка. Тя е прегледала внимателно всичките си кадри и има само един, на който изглежда така. (И точно този кадър обаче тя пуска във фейсбук - б.р.) На нито един друг от серията снимки, които е направила, не се вижда подобно нещо, което е практически невъзможно да се случи в живота. Съвременните репортажни фотоапарати правят стотици кадри едновременно, от които после фотографите избират подходящия кадър.

 

Хипотезата дадено събитие да бъде заснето само на един кадър от тези серии е практически невъзможна, обяснява Кулелиева. Все едно на футболен мач голът да попадне само в един кадър от заснетата серия само на един фотоапарат. Или не е имало гол, или има някакво странно оптично явление.

 

Последва и видео, заснето от "България Он Еър", на което се вижда цялото изкачване на стълбите от Петков и Бориславова. На въпросния клип двамата не се докосват, макар да вървят плътно един до друг.

 

 

">

 

 

 

 

Последвайте Епицентър.БГ вече и в Телеграм!

 


От категорията

Ключов ден за България - Очаква се голямото "Не" на Нидерландия и Австрия за Шенген

-1533103765.jpg

Вотът е разделен на две части - едната дали България и Румъния да бъдат приети, ...

8 дек. 2022 | 08:13

Проф. Габровски към ДБ: Да намалим радикализацията! Христо Иванов: Няма да подкрепим кабинета ви
(Видео)

Проф. Николай Габровски към "Демократична България": Да намалим радикализацията-Prof--Nikolay-Gabrovski-kam--Demokratichna-Balgariya--Da-namalim-radikalizatsiyata_1670489270.jpg

Вие влизате на един изключително труден терен, но ако успееете да съставите ...

8 дек. 2022 | 10:37

На първо четене: Минималната заплата става 850 лева

На първо четене: Минималната заплата става 850 лева-Parlamentat-reshi--Aktsiz-veche-shte-se-prashta-vseki-mesets--a-ne-pri-vsyako-poluchavane-na-aktsizna-stoka-Snimka-BTA_1668082732.jpg

От БСП предлагат тя да се изчислява на база последните 12 месеца, от ПП - ...

8 дек. 2022 | 11:37

50-годишен мъж с втори шанс за живот след чернодробна трансплантация във ВМА

50-годишен мъж с втори шанс за живот след чернодробна трансплантация във ВМА-50-godishen-mazh-s-vtori-shans-za-zhivot-sled-chernodrobna-transplantatsiya-vav-VMA_1670492106.jpg

В момента пациентът се намира в задоволително състояние, екстубиран е, ...

8 дек. 2022 | 11:34

Най-важното

Най-сетне минималната заплата се обвързва със средната

На първо четене: Минималната заплата става 850 лева

На първо четене: Минималната заплата става 850 лева-Parlamentat-reshi--Aktsiz-veche-shte-se-prashta-vseki-mesets--a-ne-pri-vsyako-poluchavane-na-aktsizna-stoka-Snimka-BTA_1668082732.jpg

От БСП предлагат тя да се изчислява на база последните 12 месеца, от ПП - ...

8 дек. 2022 | 11:37

Нови избори ще задълбочат кризата

Нинова към Габровски: Няма да подкрепим този мандат, защото ще е правителство на ГЕРБ
(Видео)

Нинова към Габровски: Няма да подкрепим кабинет, защото ще е правителство на ГЕРБ-Ninova-kam-Gabrovski--Nyama-da-podkrepim-kabinet--zashtoto-shte-e-pravitelstvo-na-GERB_1670492194.png

Надявам се да намерим начин напрежението да бъде намалено

8 дек. 2022 | 11:34

Вече има имена за министри, като някои са с безспорна репутация, подчерта Габровски

Проф. Габровски към ДБ: Да намалим радикализацията! Христо Иванов: Няма да подкрепим кабинета ви
(Видео)

Проф. Николай Габровски към "Демократична България": Да намалим радикализацията-Prof--Nikolay-Gabrovski-kam--Demokratichna-Balgariya--Da-namalim-radikalizatsiyata_1670489270.jpg

Вие влизате на един изключително труден терен, но ако успееете да съставите ...

8 дек. 2022 | 10:37

Вотът за България е първа точка в дневния ред на заседанието на правосъдните и вътрешните министри.

Ключов ден за България - Очаква се голямото "Не" на Нидерландия и Австрия за Шенген

-1533103765.jpg

Вотът е разделен на две части - едната дали България и Румъния да бъдат приети, ...

8 дек. 2022 | 08:13

Ако не го подкрепят - не знам какво искат другите партии, каза той

Делян Добрев: Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията

Добрев: Министрите в кабинет на ГЕРБ няма да бъдат политически лица от партията-Dobrev--Ministrite-v-kabinet-na-GERB-nyama-da-badat-politicheski-litsa-ot-partiyata_1670484327.png

Ние правим всички усилия. Не искат Борисов за премиер, нито някоя партийна ...

8 дек. 2022 | 09:21

Проф. Габровски звъннал лично на лидера на „Възраждане“

Костадинов: Няма да отидем на срещата с проф. Габровски, имаме много сериозни разминавания

Костадинов: Няма да отидем на срещата с проф.Габровски, имаме много сериозни разминавания-Kostadinov--Nyama-da-otidem-na-sreshtata-s-prof-Gabrovski--imame-mnogo-seriozni-razminavaniya_1670489578.png

"Къщата не се строи от покрива, а от основите“, обясни Костадинов. И ...

8 дек. 2022 | 10:40

Това, че изричат лъжата с мъжествено истеричен тон не променя нещата, посочи проф. Маринов

Стратегът на Радев: Тези момчета Петков/Василев си изпускат нервите и се държат арогантно

Стратегът на Радев: Тези момчета Петков/Василев си изпускат нервите и се държат арогантно-1637566703.jpg

„Не може, защото проф. Габровски е издигнат от ГЕРБ, да го отричаме. По тази ...

8 дек. 2022 | 00:59

Проф. Габровски само да присади мозък на Кирил Петков, ще е венец на неговия престой в политиката.

Христо Стоянов: Българските политици не могат да осмислят саможертвата на проф. Габровски

Христо Стоянов: Българските политици не могат да осмислят саможертвата на проф. Габровски-1585736000.jpg

Проф. Габровски (както и Герджиков, апропо") по нещо приличат на онези ...

8 дек. 2022 | 01:08

Българите сме бедни, но сме и ще останем християни. Ще си запазим мама е жена, татко - мъж

Георги Марков: Корнелия, дръж се, християнска България е над всичко!

Георги Марков: Корнелия, дръж се, християнска България е над всичко!-1610910808.jpg

Конституционният съд на България отхвърли Конвенцията като противоречаща на ...

8 дек. 2022 | 10:14