Премиерът демонстрира неуважение, появявайки се с мръсни и развързани обувки

Кирил Петков с потресаващ външен вид на срещата с Камала Харис (Снимки)

40765 | 11 май 2022 | 14:12

Може би е крайно време министър-председателят да "влезе" в протоколната мода, като осъзнае, че чрез вида си представя не само себе си, а цяла България

-1652268963.jpgПремиерът демонстрира неуважение на срещата с Камала Харис, появявайки се с мръсни обувки-1652259870.jpgПремиерът демонстрира неуважение на срещата с Камала Харис, появявайки се с мръсни обувки-1652259865.jpgПремиерът демонстрира неуважение на срещата с Камала Харис, появявайки се с мръсни обувки-1652259859.jpg

В рамките на визитата си във Вашингтон министър-председателят Кирил Петков проведе среща с вицепрезидента на САЩ Камала Харис. Снимките, разпространени от пресофиса на Петков, показват, че премиерът отново е пренебрегнал протоколните норми. 

 

Българинът застава редом до втория човек в Америка без изобщо да синхронизира визията си с домакина Камала Харис. На фона на елегантния делови вид на вицепрезидента, нашият политик изглежда потресаващо - сако, видимо не по мярка, риза с разкопчано най-горно копче, панталон с огъващи се крачоли и черешката - обувки с полепнал софийски прах, като на всичкото отгоре дясната връзка на премиера е развързана. Нещо абсолютно непопустимо за високата държавна длъжност, която заема.

 

Цялата осанка на Петков в Белия дом изглежда карикатурно. Премиерът сякаш не се чувства на място - усмихва се глупаво, не е разкопчал първото копче на сакото си, което опасва прекалено плътно тялото му, дясната му ръка заема несвойствена позиция, завършваща с отпусната длан, коремът му е издаден напред. Според езика на тялото българинът се чувства неспокоен, превъзбуден, напрегнат, нащрек да не сгреши. 

 

Възмущението от страна на българите се изля в социалната мрежа Фейсбук, където масове бе коментиран външния вид на Петков.

 

"Мръсни обувки, развързани. Намачкани, прашни … Панталонът виси - грозна картинка. По изгледа на обувките може да съдите много за един човек. Забележете лъснатите обувки на Камала Харис и галошите на наш Кирѐ", отбеляза в личния си профил депутатът от ГЕРБ и бивш здравен министър Костадин Ангелов.

 

"Едно лустро от хотела можеше да тафи", коментира известният актьор Мариан Бачев. Бившият столичен заместник кмет Тодор Чобанов допълва, че си помислил същото.

 

Някои от коментиращите под снимката се възмущават и от размера на костюма на премиера, като иронично цитират откъс от разказа "Изкласил" на Чудомир: "Хаджи Дончо хвърли бегъл поглед само и замята глава: По-големичко, по-широчко! Не ща аз по мярката! Детето расте всяка минута и след месец, два няма да може да се побере в него."

 

Факт е, че цялостната визия на Петков при срещата с Харис демонстрира неуважение и несъответствие с държавния протокол. Но това не е първото подобно нарушение от страна на младия политик. 

 

Припомняме, че Петков носеше разкопчано сако и дънки в комбинация с кецове навръх Великденската литургия в Царево. Със същите дънки той отиде и в Киев за среща със Зеленски. Може би е крайно време премиерът да "влезе" в протоколната мода, като осъзнае, че чрез вида си представя не само себе си, а цяла България.

 


От категорията

Линда Петкова - неподходящо облечена както в Рим, така и на приема за 24 май в София
(Галерия)

Линда Петкова - най-лошо облечената дама в делегацията в Рим и на приема за 24 май в София
-1653478456.png

На приемът по случай 24 май, даван от президента се отличаваха три дами. ...

25 май 2022 | 14:19

Как Олбрайт, Меркел и Мишел Обама прикриват недостатъците на фигурите си. Какво да научи Линда…
(Галерия)

Мадлин Олбрайт, Линда Петкова, Ангела Меркел-1653493009.png

Меркел прикрива фигурата си със сака с панталони. Г-жа Макрон носи шалове, за ...

25 май 2022 | 15:41

„Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ ‒ излезе книгата за големия блус музикант
(Галерия)

„Буги Барабата ‒ шофьорът на блуса“ ‒ излезе книгата за големия блус музикант   -1653681061.jpg

Приходите от продажбата на книгата отиват изцяло за изграждане паметник на Буги ...

27 май 2022 | 22:35

Code Health TV със свой отбор на Run2Gether
(Галерия)

Code Health TV със свой отбор на Run2Gether   -1653677844.jpg

Тази година организаторите на събитието под надслов “Тичай, за да помогнеш”, ...

27 май 2022 | 21:56