Административният акт, получен по пощата, носи дата 20 август 2021 г.

Истината излезе! Конституцията е нарушена! Кирил Петков има документ, че не е канадец от 20 август.

133198 | 2 окт. 2021 | 20:01

Това означава, че Петков е бил в нарушение на Конституцията назначен за служебен министър, че е попълнил декларация с невярно съдържание и че указът на президдента Радев за неговото назначаване е противоконституционен.


Кирил Петков ще представи в Конституционния съд в указания срок - 9 октомври 2021 г., документа, удостоверяващ, че вече не е гражданин на Канада.

Това съобщиха от пресслужбата на "Продължаваме Промяната".

"Административният акт, получен по пощата, носи дата 20 август 2021 г. и удостоверява , че към тази дата Кирил Петков не е гражданин на Канада", обявяват от екипа на Петков.

.

Това означава, че Кирил Петков в нарушение на Конституцията е бил  назначен за служебен министър че е попълнил декларация с невярно съдържание и че указът на президента Радев за неговото назначаване е противоконституционен.

 

Ст пресслужбата на "Продължаваме Промяната" наблягат на факта, че  21 април 2021 г. Кирил Петков е подал заявление за отказ от гражданство и е върнал своя канадски паспорт в посолството и, както многократно е заявявал, именно датата на волеизявлението за отказ от гражданство, а не моментът на връчване на административния акт показват неговата воля".

 

 Събщението от пресслежбата на ПП е фактическо признание, че  Петков е назначен за служебен министър с двойно гражданство. Почтеният Петков дори “даде указания” на Конституционния съд какво трябва да вземе предвид, решавайки казуса му - „... не е въпрос кога една чужда държава издава бележка, а кога си направил всичко законно”.

 

Конституцията обаче е категорична - датата на отказ от гражданство се счита от датата на документа, с който съотвената страна удостоверява, че лицето вече не е нейн гражданин.

 

В случая Кирил Петков е имал двойно гражданство в момента на назначаването си за служебен министър - 12 май 2021 и е бил такъв до 20 август 2021 - повече от три месеца.

 

Такова нарушение на Конституцията България не помни!

 

Конституционният съд образува дело относно назначаването на Кирил Петков за служебен министър на икономиката по искане на 55 депутати.

Това стана, след като  представители на ГЕРБ внесоха искане за обявяване указа на президента Румен Радев за назначаване на служебното правителство за противоконституционно заради двойното гражданство на министъра на икономиката Кирил Петков.
Конституционният съд (КС) образува дело в частта, с която за служебен министър на икономиката е назначен Кирил Петков Петков.

Докладчик по делото е съдия Таня Райковска.
Депутатът Даниел Митов мотивира действията на доскоро управлявалата партия: „Конституцията се прави директно, тя е императивна. Казва се, че в момента на назначаването не можеш да имаш двойно гражданство. Гражданство се елиминира в момента, в който има акт на съответното правителство“.

 


От категорията

Скандал! Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!

Явор Божанков: Секретарят на президента - Димитър Стоянов простреля Радев жестоко!-1655801007.png

Улучват и българската военна индустрия, която спазва всичи международни ...

25 юни 2022 | 20:57

Димитър Стоянов показа фалшив документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна

Димитър Стоянов показа документ, внушаващ, че се изнася оръжие за Украйна-1546968845.jpg

Няма подпис, няма печат, няма адресат, няма подател, няма дата - няма никакви ...

25 юни 2022 | 21:00

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия

„Продължаваме промяната" все още без регистрация като партия-1656188611.jpg

Запитан дали е вярно, че ПП все още не са внесли документите си за регистрация ...

25 юни 2022 | 23:22

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство

Николай Денков: И Асен Василев може да е премиер, нужно е стабилно правителство-1636527269.jpg

Според акад. Денков изразни средства като "мафия", "едни ...

25 юни 2022 | 22:58