Кисело зеле с цвекло

10824 | 16 дек. 2014 | 14:26

Автор:


Необходими продукти

 

10 кг зеле
2,5 кг цвекло
300 г сол
2 л вода

 

Начин на приготвяне

 

1. Зелето се почиства от горните листа, след което се нарязва на ивици.
2. Червеното цвекло се сварява, обелва се и се нарязва на резени.
3. Зелето се посолява и се оставя да престои така около 1-2 часа. Щом мине необходимото време, се започва пълненето на бурканите - ред зеле, ред цвекло.
4. Подготвя се саламура от вода и разтворената в нея сол.
5. Бурканите се доливат със саламурата. Затварят се и се съхраняват на хладно място.


От категорията

Брауни с тиквичка и ябълка

Брауни с тиквичка и ябълка-1659438357.png

2 авг. 2022 | 14:04

Гювечета по шопски

Гювечета по шопски -1658393711.jpg

21 юли 2022 | 11:54

Домат шмеркезе

Домат шмеркезе
-1657882521.jpg

15 юли 2022 | 13:53

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи

Вегетарианска рецепта с патладжан, червени боровинки и нарязани орехи-1659116440.jpg

Шеф-готвачът Гай Бажурготви на сергиите на пазара „Талпиот“ в Хайфа

29 юли 2022 | 20:36