Нека морският Ви дух е опора в изпитанията! Нека имате попътен вятър в начинанията, добавя той

Кметът Димитър Николов на празника на града: Нека се слави името на Бургас и да пребъде

2194 | 6 дек. 2021 | 10:07

Честити да сте, именици! С гордост да носите името си и то да Ви отваря желаните от Вас врати! Честит Никулден, Бургас, се казва в поздравителното слово на кмета


Кметът на Бургас Димитър Николов отправи поздрав към всички граждани по повод празника на града и Никулден. 

Празникът е в чест на Свети Николай Мирликийски Чудотворец, който е покровител на моретата, езерата и реките, на моряците и рибарите, на семейството и рода.

"Честит празник, Бургас! Честит Никулден, бургазлии! Където и да сте - в Бургас, в България или по света, нека морският Ви дух е опора в изпитанията! Нека имате попътен вятър в начинанията!

Нека се слави името на Бургас и да пребъде! Нека Свети Николай Чудотворец закриля семействата и близките Ви! Бъдете здрави и вярвайте, че по-доброто винаги предстои!

Честити да сте, именици! С гордост да носите името си и то да Ви отваря желаните от Вас врати! Честит Никулден, Бургас", пише още градоначалникът.

 

 

Ето го и поздравителното слово на кмета Димитър Николов, публикувано в сайта на община Бургас:

 

Скъпи бургазлии,

Честит празник на Бургас! Честит Никулден!

 

6 декември винаги е вдъхновяващ празник, в който отправяме молитвите си към свети Николай Чудотворец за доброто на града ни, за здраве и просперитет на имениците и всички граждани на Бургас, за закрила на моряците и рибарите.

 

Въпреки всички трудности през годината, Бургас направи още една крачка напред. В този тържествен ден бих искал да благодаря на всички вас за ползотворната съвместна работа.

 

Бургас не може да се развива без отговорността и усилията на всеки свой жител. И най-вече без обичта ни към него.

Благодаря на хората от всички професии - служителите от институциите, полицаи, пожарникари, учители и медици. Благодаря на хората, които строят, чистят, шофират автобусите в градския транспорт. Благодаря на софтуерните специалисти, читалищните, музейните и библиотечните дейци. Благодаря на спортистите и техните треньори. Благодаря на свещениците, хората на културата и журналистите.

Благодаря на всички!

 

Защото Бургас сте вие. Както и хората от всички останали професии, които ще ми е трудно да изброя. И всяко добро, което се е случило или ще се случи тук, е общо дело, в което може да участва всеки.

Нека продължим да правим нещата заедно и през следващата 2022 година. Така резултатите идват по-бързо и са по-удовлетворяващи.

Но днес е Никулден и наближава краят на настоящата 2021 година. Ето как я видях аз:

Тя започна с огромни притеснения, пренатоварени болници, тревоги и за здравето, и за икономическата стабилност на домакинствата. Година втора от новата Ковид ера.

Но не се отчаяхме! Появи се надежда, че ще си върнем стария начин на живот.

 

Ако трябва да определя истинските герои на годината, то за мен това са лекарите. Но също така и всички тихи, достойни, неизвестни за широката публика хора, които преодоляваха с упоритост трудностите, изпълняваха със сърце професионалните си задължения, помагаха безкористно на близки и непознати. Учителите, учениците, социалните работници, хората от малкия бизнес.

Годината беше трудна за всички, но не липсваха и добрите новини. Донесоха ни ги преди всичко хората на изкуството, на спорта, талантливите бургаски ученици. Те ни доказаха, че мечтите се сбъдват със смелост и вяра в себе си. Българският химн и името Бургас се чуха многократно извън пределите на страната ни.

 

След трудната зима, дойде красивата бургаска пролет, а след нея лятото. Уникалното бургаско лято… Въпреки всички тревоги, имахме успешна туристическа година. А бургаският бизнес се погрижи гостите ни да бъдат добре посрещнати, да прекарат по интересен и запомнящ се начин времето си тук.

 

Въпреки постоянното присъствие на К-19 около нас, и тази година в града и общината продължиха да отварят врати нови предприятия. Надявам се да стават все повече.

 

Насладихме се на една топла и мека бургаска есен. А след нея винаги идва 6 декември – Никулден – любимият ни празник. После е Коледа. А след нея… След нея ние ще сме силни, за да посрещнем всяко ново предизвикателство. Защото декември е месецът, в който бургазлии се зареждат с положителна енергия – от празничната атмосфера, от времето, прекарано с любими хора, от прясната вкусна риба в този силен за рибарите сезон, от благословията на нашия закрилник Свети Никола.

 

Скъпи бургазлии, ви желая честит Никулден и в аванс весела и светла Коледа!

Бъдете здрави! Обичайте, уважавайте и пазете себе си, но и останалите членове на нашата общност! Вярвайте в доброто и правете добро! Подкрепяйте децата, хората в неравностойно положение, талантите на нашия град! Бъдете оптимисти! По- доброто винаги предстои!

Честит Никулден!

 

 

 


От категорията

Петков зове Радев да свика КСНС заради РС Македония, ветото остава

Петков зове Радев да свика КСНС заради РС Македония, решение под натиск кабинетът няма да взима-1652365165.jpg

Единствено Народното събрание има финалния легитимен мандат по темата Северна ...

20 май 2022 | 18:03

Асен Василев: Няма да вдигнем ветото над РСМакедония

Нашата позиция по отношение на РСМ остава непроменена. Ние държим на спазването на договора, каза още министърът.-1653071473.jpg

България не отстъпва от Договора и задълженията на Скопие към неговото ...

20 май 2022 | 20:09

Помощник-държавният секретар на САЩ Карън Донфрид: Благодарни сме, че имаме съюзници като България

Помощник-държавният секретар на САЩ Карън Донфрид: Благодарни сме, че имаме съюзници като България-1652949152.jpg

Съюзниците отговориха категорично, противопоставяйки се на руската агресия. ...

20 май 2022 | 22:36

Андрей Райчев: Войната в Украйна поражда истерия у нас, която е контрапродуктивна

Андрей Райчев: Войната в Украйна поражда истерия у нас-1653072036.png

Западният човек не знае какво е да живееш в комунизъм и пропагандата. В същото ...

20 май 2022 | 21:39